Το ποσό το οποίο έχει επιδικαστεί στην ΑΕΚ, με απόφαση δικαστηρίου, από το 2008, η οποία έχει καταστεί τελεσίδικη από τον Μάιο του 2011, ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ, που με τους τόκους πλησιάζει τα 80 εκατ. ευρώ (έχει γίνει αίτηση αναστολής εκτελέσεως της τελεσίδικης απόφασης αλλά με τις σημερινές εξελίξεις πολύ δύσκολα θα αποφέρει αποτέλεσμα). Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως αν η ΠΑΕ καταφέρει να βάλει στα ταμεία της αυτά τα χρήματα, δεν θα έχει ανάγκη από κανέναν επενδυτή ή όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από την διοίκηση και το νομικό επιτελείο, δεν θα χρειάζεται κανέναν... σωτήρα. Το συγκεκριμένο ποσό είναι και αυτό που αναγραφόταν στην σημερινή απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΑΕΚ. Ούτε στα 5 εκατ. ευρώ, ούτε στα 10 εκατ. ευρώ στοχεύει η Ένωση, αλλά σε ολόκληρο το ποσό που έχει ήδη αποφασιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και το οποίο αποδεδειγμένα πλέον έχει υπεξαιρεθεί από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Με τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο, τα οποία προκύπτουν και από το ΣΔΟΕ (οι ενέργειές του έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της υπόθεσης), τα χρήματα αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στους λογαριασμούς των παιδιών του Ψωμιάδη και για αυτό στην παρούσα φάση δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος για συμβιβαστική λύση, με ποσά μικρότερα από αυτά που έχει ορίσει το δικαστήριο. Το aek365.gr βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει ένα μεγάλο μέρος των όσων περιέχει ο φάκελος που εξέτασε η πρόεδρος του δικαστηρίου και σύμφωνα με αυτές τις πηγές, αν και αρχικά φαινόταν πως η ΑΕΚ είχε συνδέσει μόνο 9 εκατ. ευρώ με τα παιδιά του Big Mac, το νούμερο αυτό αποδεικνύεται (με στοιχεία) αρκετά μεγαλύτερο.

Βεβαίως, επειδή κανείς δεν μπορεί να μιλάει με σιγουριά για το πόσα χρήματα θα βρεθούν στους λογαριασμούς των στενών συγγενικών προσώπων του Μάκη Ψωμιάδη, που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει στην πορεία κάποιος συμβιβασμός. Όμως, αυτό θα γίνει εφόσον ο διεξοδικός έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς (πλέον δεν μπορεί να πειραχθεί τίποτα μετά τη σημερινή απόφαση), εντός και εκτός Ελλάδος, δεν ανταποκρίνεται στα λεφτά που έχουν επιδικαστεί. Πάντως, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει συλλέξει το ΣΔΟΕ και γνωρίζει η πλευρά της ΑΕΚ, δεν συντρέχει κανένας λόγος για συμβιβασμό, αφού ήδη έχουν φανερωθεί ποσά κοντά στα 31 εκατ. ευρώ και χωρίς να γίνει ενδελεχή έρευνα.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο aek365.gr