Super League: Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο sportdog.gr το transfermarkt την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου προέβη σε αρκετές αλλαγές στην αξία των ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε άλλους υπήρξε αρκετά... γενναιώδορο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε αρκετά... αυστηρό, όπως αυτή του Χάμες Ροντρίγκες, με τον Κολομβιάνο να βλέπει την αξία του να μειώνεται κατά 4 εκατ. ευρώ.

Πέρα, από τον Ολυμπιακό που είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του και την περίπτωση Κουλιεράκη που έχει αναλυθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τρεις ακόμη περιπτώσεις. Αυτές των Σπόραρ, Λιβάι Γκαρσία και Ντούγκλας Αουγκούστο. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στις ομάδες που παίζουν και βελτιώνουν διαρκώς την αξία τους.

Ξεκινώντας βάσει... βαθμολογίας, ο Σπόραρ είδε την αξία του να εκτοξεύεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος όταν πατούσε... Λεωφόρο άξζε 4.5 εκατ. ευρώ, ωστόσο πλέον έχει καταφέρει με τις καλές του εμφανίσεις να φτάσει ξανά τα 5 εκατ. ευρώ! Ο Σλοβένος φορ μετράει ήδη 6 γκολ, 2 ασίστ και κερδισμένα πέναλτι σε 11 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό και έχει πάρει φόρα για να βγει και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος! Μια θέση που μέχρι στιγμής ανήκει στον τραυματία Αϊτόρ των 8 γκολ. Εάν συνεχίσει έτσι και με δεδομένο πως είναι μόλις 28 ετών φαντάζει δεδομένο πως θα αυξήσει και άλλο την αξία του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στο πράσινο στρατόπεδο από τους βασικούς οι μόνοι που δεν έχουν αύξηση, αλλά μείωση στην αξία τους είναι οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς που πλέον αξίζουν 3.5 εκατ. ευρώ ο καθένας, από τα 4 εκατ. όταν ερχόντουσαν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την ΑΕΚ η μεγαλύτερη εκτόξευση απόδοσης δεν θα μπορούσε παρά να αφορά τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος από την ημέρα που έχει έρθει στην Ελλάδα έχει βαλθεί να δικαιώσει τους πάντες για τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο Λιβάι όταν ερχόταν στην ΑΕΚ άξιζε 1.8 εκατ. ευρώ και πλέον αξίζει 5 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για ραγδαία αύξηση της αξίας του και κάνει την ΑΕΚ να ελπίζει πως θα τον... μοσχοπουλήσει, όποτε κρίνει.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του Ντούγκλας Αουγκούστο, με τον άσο του ΠΑΟΚ να αξίζει πλέον 4.5 εκατ. ευρώ, τα υπερδιπλάσια από όσα άξιζε το καλοκαίρι του 2019 που ερχόταν στη χώρα μας. Ο ίδιος και φέτος είναι από τους βασικούς πυλώνες του ΠΑΟΚ με 11 αγώνες και 1 ασίστ, ενώ ανανέωσε πρ΄σοφατα και το συμβολαιό του. Μένει να δούμε εάν το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα... καρπωθεί την άνοδό του με πώληση ή εάν ο Λουτσέσκου θα τον θεωρήσει αναντικατάστατο για τα πλάνα του. Oύτως ή άλλως το σύνολο του Σαββίδη δεν είχε... δαπανήσει και λίγα χρήματα για να τον κάνει κάτοικο Τούμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλούνται το 2023 τα "golden boys" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Υπογραφές με KL Sportsbase, ήρθε η Ντόρτμουντ