Facebook Pixel Στους "16" το Μαρόκο! Νίκη με 2-1 κόντρα στον Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-01 18:57:00

Στους "16" το Μαρόκο! Νίκη με 2-1 κόντρα στον Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Στους "16" το Μαρόκο! Νίκη με 2-1 κόντρα στον Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Αφρικανοί επικράτησαν των Βορειοαμερικάνων και περιμένουν τα βραδινά ματς του 5ου Ομίλου, προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό της.

Στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ προκρίθηκε το Μαρόκο, το οποίο επικράτησε 2-1 του Καναδά. Οι Αφρικανοί θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την 1η ομάδα του 5ου Ομίλου (κατά πάσα πιθανότητα την Ισπανία ανάλογα με τα αποτελέσματα στα βραδινά ματς).

Το ματς

Το Μαρόκο μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, με πολλή ενέργεια και πάθος, να καθαρίσει τη νίκη και την πρόκριση. Ένα τραγικό λάθος του Μπόργιαν, ύστερα από κακή πάσα του Τζόνστον, στο 4', τους έδωσε την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ με τον Ζίγιες που ήταν από τους πρωταγωνιστές. Στο 15' ο Καναδάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Μπιουκάναν να μην προλαβαίνει την μπάλα στο γύρισμα του Χόιλετ και 9 λεπτά αργότερα οι Αφρικανοί χτύπησαν ξανά! Ο Μπουφάλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0 για το Μαρόκο.

Στο 33' ο Βιτόρια γλίτωσε τον Καναδά από το να δεχτεί τρίτο γκολ και με την πάροδο 7 λεπτών οι Βορειοαμερικάνοι κατάφεραν να μειώσουν, χάρη στο αυτογκόλ του Άγκερ που έκανε λάθος απομάκρυνση στη σέντρα του Αντεκούγκμπε. Στις καθυστερήσεις πάντως οι Μαροκινοί σκόραραν με τον Εν Νισίρι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με το σκορ στο 2-1, ο Καναδάς, αν και αδιάφορος βαθμολογικά, μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Στο 58' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε προβολή του Ντέιβιντ μετά από σέντρα του Χόιλετ. Στο 72' βρέθηκε μιαν ανάσα από την ισοφάριση. Ο Χάντισον πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο χορτάρι, με τo goal line technology να δείχνει, ότι πέρασε μισή τη γραμμή, οπότε δεν υπήρχε γκολ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ευκαιρίες δεν είδαμε, αν και το Μαρόκο ριψοκινδύνεψε με την ισοφάριση. Ιδιαίτερα στο 87' ύστερα από λάθος του Μπόνο. Το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με το Μαρόκο να παίρνει πρόκριση στην επόμενη φάση.

Kαναδάς ( Τζον Χέρντμαν 3-4-3): Μπόργιαν- Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ- Χόιλετ, Αντεκούγκμπε, Καγέ, Οσόριο-Μπιουκάναν, Ντέιβις- Λάριν

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί 4-3-3): Μπόνο- Χακίμι, Μαζράουι, Αγκέρ, Σάις-Άμπραμπατ, Ουνάχι, Σαμπίρι- Ζίγες, Μπουφάλ, Ελ- Νεσίρι
 

Η βαθμολογίου του 6ου ομίλου:

1. Μαρόκο 4 (4-1)

2. Κροατία 5 (4-1)

3. Βέλγιο 4 (1-2)

4. Καναδάς 0 (1-5)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags