Facebook Pixel Μαρόκο - Πορτογαλία: Μαρόκο... όνειρο, έκανε εφιάλτη τα όνειρα του Κριστιάνο στο τελευταίο του Μουντιάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-10 18:57:00

Μαρόκο... όνειρο, έκανε εφιάλτη τα όνειρα του Κριστιάνο στο τελευταίο του Μουντιάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μαρόκο... όνειρο, έκανε εφιάλτη τα όνειρα του Κριστιάνο στο τελευταίο του Μουντιάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μαχητικό Μαρόκο δεν καταλαβαίνει από φαβορί! Με τρομερή εμφάνιση και γκολ του Εν Νεσίρι απέκλεισε και την Πορτογαλία με 1-0, πηγαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μαρόκο - Πορτογαλία: Συγκλονιστικό Μουντιάλ βλέπουμε στο Κατάρ, με τις ανατροπές να μην έχουν τέλος! Το μαχητικό Μαρόκο δεν καταλαβαίνει από φαβορί και το απέδειξε ΞΑΝΑ. Με ψυχωμένη εμφάνιση και γκολ του Εν Νεσίρι απέκλεισε και την Πορτογαλία με σκορ 1-0, πηγαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου! Άδοξα τελειώνει το τελευταίο Μουντιάλ στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια προς τα αποδυτήρια.

Το ματς

Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο είδαμε στο Al Thumama Stadium ανάμεσα σε Πορτογαλία και Μαρόκο, με τους Ίβηρες να χρειάζονται μόνο 4 λεπτά για ν' απειλήσουν από το... κεφάλι του Ζοάο Φέλιξ. Ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης συγκεκριμένα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Μπόνο ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. 

Οι Μαροκινοί μπορεί να μην είχαν την πρωτοβουλία, αλλά σε κάθε αντεπίθεσή τους έμοιαζαν... κίνδυνος θάνατος! Μάλιστα στο 6ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή στον προημιτελικό, με τον Εν Νεσίρι για την ακρίβεια να πηδά μόνος του και να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά να μην σημαδεύει εστία.

Όσο περνούσε η ώρα οι Πορτογάλοι ανέβαζαν τα επίπεδα πίεσής τους και στο 31' έχασαν τεράστια ευκαιρία για ν' ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ πάλι του Ζοάο Φέλιξ κόντραρε, άλλαξε πορεία και η μπάλα για ελάχιστα δεν κατέληξε στα δίχτυα! Ό,τι δεν πέτυχε η ομάδα του Σάντος, ωστόσο, το έκανε το Μαρόκο λίγα λεπτά μετά. 

Στο 42' λοιπόν οι Αφρικανοί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Εν Νεσίρι, σε μία φάση στην οποία φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ντιόγκο Κόστα, καθώς κάνει λάθος έξοδο και αφήνει εντελώς ακάλυπτη την εστία του. Φυσικά, το εντυπωσιακό άλμα του Εν Νεσίρι τελείωσε τη δουλειά για την ομάδα του, που με αυτό το πολύτιμο 1-0 πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Σημειώνεται, ότι στο 45' η Πορτογαλία άγγιξε το 1-1, όταν ένα φοβερό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες από μακρινή και πλάγια θέση και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι πλέον χρειαζόταν όσο τίποτα ένα γκολ. Μάλιστα το Μαρόκο άγγιξε το 2-0 στο 49', όταν ο Ζίγιες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Εν Νεσίρι μπήκε στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την επαφή που χρειαζόταν με την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 51ο λεπτό ο Σάντος το πήρε απόφαση τελικά και έριξε τον Κριστιάνο στο χορτάρι, με την ελπίδα να του κάνει τη δουλειά και να βάλει την Πορτογαλία ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Στο 58' ο Ράμος είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα ίσια το ματς, αλλά η κεφαλιά του πέρασε για λίγο άουτ. Οι Ίβηρες προσπαθούσαν να βρουν χώρους, αλλά την ίδια στιγμή άφηναν και πολλούς κενούς στη δική τους άμυνα. Κάτι που το ταχύτατο Μαρόκο μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Η πίεση των Πορτογάλων όλο και αυξανόταν και στο 64' είχαν νέα τεράστια φάση, όταν το φοβερό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες έξω από την περιοχή πέρασε ξυστά πάνω από την εστία. Πέντε λεπτά μετά ο Σάντος έπαιξε όλα τα επιθετικά του όπλα για να βρει την ισοφάριση, ρίχνοντας στο γήπεδο και τον Λεάο. Στο 82' ο Ζοάο Φέλιξ εξαπέλυσε έναν απίθανο "κεραυνό" με το δεξί, αλλά με ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ επέμβαση ο Μπόνο κράτησε το μηδέν! Μια κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Πέπε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή για την Πορτογαλία να ισοφαρίσει, με τον βετεράνο στόπερ όμως να αστοχεί. Το 1-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Μαροκινούς να γίνονται ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν την ΕΠΙΚΗ πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ!

Οι ενδεκάδες

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Άμραμπατ, Ατιάτ-Αλάχ, Σαΐς (57' Ντάρι), Ζίγιες (81' Ζαμπράν), Ουνάχι, Αμαλά (65' Σεντίρα), Μπουφάλ (81' Ζακαρία), Εν Νεσίρι (65' Μπενούν).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Ντάλοτ (79' Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51' Κανσέλο), Οτάβιο (69' Βιτίνια), Νέβες (51' Κριστιάνο Ρονάλντο), Φερνάντες, Φέλιξ, Μπ. Σίλβα, Ράμος (69' Λεάο).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags