Facebook Pixel Μουντιάλ 2030: Απίστευτο δημοσίευμα: "Εάν επανεκλεγεί ο Μητσοτάκης, δεδομένη η συνυποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030"
| 2023-03-07 15:02:00

Απίστευτο δημοσίευμα: "Εάν επανεκλεγεί ο Μητσοτάκης, δεδομένη η συνυποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030"

Sportdog Team
Απίστευτο δημοσίευμα: "Εάν επανεκλεγεί ο Μητσοτάκης, δεδομένη η συνυποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030"

Η Σαουδική Αραβία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023 βάζει πλώρη για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ με την διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από κοινού με Ελλάδα και Αίγυπτο.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle σε σχετικό άρθρο απευθύνθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, αναφορικά με την συνδιοργάνωσης Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας για το Μουντιάλ του 2030.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, εξετάζονται οι δυνατότητες για κατάθεση μίας κοινής υποψηφιότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά για το ΟΑΚΑ, το οποίο είναι το μοναδικό γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις βάσει χωρητικότητας για αγώνες Μουντιάλ, αλλά και στην πρόθεση των Σαουδαράβων να συνδράμουν στην κατασκευή γηπέδων στην Ελλάδα.

«Εμφανίζεται μία «ανήθικη πρόταση» την κατάλληλη στιγμή: σύμφωνα με δημοσιεύματα η Σαουδική Αραβία δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει ολόκληρο το κόστος κατασκευής των νέων, υπερσύγχρονων γηπέδων. Μία τέτοια προοπτική διανοίγει νέες δυνατότητες, τις οποίες ασφαλώς αντιλαμβάνεται ο Έλληνας υπουργός Αθλητισμού. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν θα είχε αντίρρηση να κατασκευαστεί ένα από τα νέα γήπεδα στην Κρήτη, όπου βρίσκεται και η εκλογική του περιφέρεια.

Αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις. Γι' αυτό η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμά να μην «σηκώσει» το θέμα πριν από τις εκλογές. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει σοβαρές πιθανότητες να επανεκλεγεί και αν αυτό συμβεί, η κοινή υποψηφιότητα με τους Σαουδάραβες πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ζητήθηκε σχόλιο και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος τόνισε: «Αν το αποφασίσει ο υπουργός, εγώ υπογράφω την αίτηση υποψηφιότητας και με τα δύο χέρια...».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags