Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο ήρωας της Αλμερίας για Ολυμπιακό - Στόπερ Παγκόσμιος πρωταθλητής και σκόρερ με κεφαλιές
| 2023-07-17 22:39:00

Ο ήρωας της Αλμερίας για Ολυμπιακό - Στόπερ Παγκόσμιος πρωταθλητής και... σκόρερ με κεφαλιές

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο ήρωας της Αλμερίας για Ολυμπιακό - Στόπερ Παγκόσμιος πρωταθλητής και... σκόρερ με κεφαλιές

Έχει εμπειρία από Ισπανία! Τον κοστολογούν πάνω από 10 εκατομμύρια Ευρώ. Επιμένει στον στόχο του.

Πρόταση στην Αλμερία για την απόκτηση του Σρνταν Μπάμπιτς φέρεται πως κατέθεσε ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η ισπανική ομάδα αρνήθηκε προσφορά ύψους 3 εκατ.Ευρώ από τους «ερυθρόλευκους» και απ’ότι φαίνεται έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην τιμή πώλησης του 27χρονου αμυντικού, αν κρίνουμε από το γεγονός, ότι πρόσφατα απέρριψε πρόταση 10 εκατ.Ευρώ από την Κρίσταλ Πάλας. Φέτος είχε 34 συμμετοχές στην ομάδα της Ανδαλουσίας με τρία γκολ στη La Liga.

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. O Σέρβος αμυντικός γεννήθηκε στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, λίγο μετά (22/4/1996) τη λήξη του εμφύλιου πολέμου (1990-1995) που έμελλε να διαλύσει τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Στις Ακαδημίες της τοπικής Μπόρατς της ποδοσφαιρομάνας γενέτειράς του  (από τα φυτώριά της βγήκε ο Όγκνιεν Βράνιες και άλλοι γνωστοί παίκτες του γιουγκοσλάβικου ποδοσφαίρου) έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο. Το 2011 πήγε στη Βοϊβοντίνα όπου έπαιξε με τις μικρές ομάδες της μέχρι το 2014, χρονιά κατά την οποία ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και έπαιξε 27 ματς στη σερβική Σούπερ Λιγκ. Η καταξίωση όμως που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή εκτός Σερβίας ήρθε με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-20 τον Ιούνιο του 2015 στον τελικό κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Βραζιλίας, σε ένα τουρνουά, στο οποίο έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια βασικός.

Μεταγραφή 4 εκατ.Ευρώ

Έτσι ήρθε το πρώτο κάλεσμα από το εξωτερικό και δη τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία έβγαλε 4 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία της, για να τον αγοράσει σε ηλικία 20 χρονών. Η Marca τον χαρακτήρισε ως στοίχημα στην αναζήτηση που είχε ο Θουμπιέτα για αριστερό στόπερ μετά τη φυγή του Ινίγο Μαρτίνεζ για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Έκανε όμως προετοιμασία με τη β’ ομάδα, με την οποία τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε 33 αναμετρήσεις έχοντας 3 ασίστ και την επόμενη χρονιά πήγε για δανεικός στη Ρέους στην οποία δεν υπήρξε ποτέ βασική επιλογή, αλλά μέτρησε 11 συμμετοχές και 1 ασίστ στη Σεγούντα την περίοδο 2016-2017. Το καλοκαίρι του 2017 δόθηκε δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος τον απέκτησε έναντι 800 χιλιάδες ευρώ τον Ιούλιο του 2018.

Έχασε Ολυμπιακό, έγινε "ήρωας" στην Αλμερία

Τη σεζόν 2019-2020 η σερβική ομάδα κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο εκείνη τη σεζόν ο Μπάμπιτς δεν έπαιξε σε κανένα ευρωπαϊκό ματς. Στο Βελιγράδι παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2020 (κατέγραψε 79 συμμετοχές με 7 γκολ και 2 ασίστ) που δόθηκε δανεικός στην πορτογαλική Φαμελικάο, στην οποία μέτρησε 29 συμμετοχές με 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2021 η Μπράγκα επιθυμούσε να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο παίκτης επέστρεψε στην ιβηρική αλλά όχι στην Πορτογαλία, καθώς ο Αστέρας αρνήθηκε να τον δώσει εκεί και έτσι ήρθε η δεύτερη ευκαιρία του στην Ισπανία. Στην Αλμερία πήγε με την μορφή δανεισμού και την βοήθησε να ανέβει στη La Liga. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της και δεύτερος σε συμμετοχές, πίσω από τον τερματοφύλακα Φερνάντο, καταγράφοντας 43 παιχνίδια με 1 γκολ στη Σεγούντα. Επειδή ήταν από τους ήρωες της ανόδου, το καλοκαίρι του 2022 ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς ύψους 1,1 εκατ.Ευρώ, υπέγραψε με την ομάδα της Ανδαλουσίας τετραετές συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026 και παρέμεινε μονίμως βασικός και τη φετινή σεζόν.

Δεύτερη επιλογή στην Εθνική Σερβίας

Το Νοέμβριο του 2022 ήταν στην αποστολή της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ωστόσο κατέγραψε μόνο μία 12λεπτη συμμετοχή στον αγώνα των ομίλων με το Καμερούν. Συνολικά με το σερβικό ομοσπονδιακό συγκρότημα μετρά 4 συμμετοχές και όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι από τις βασικές επιλογές.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής, δεν είναι τόσο γρήγορος αμυντικός. Έχει όμως πολύ καλή τοποθέτηση. Είναι δυνατός στις μονομαχίες και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Γι’αυτό προωθείται στις στατικές φάσεις και μπορεί να πάρει κεφαλιές στον αέρα, οι οποίες μπορούν να μετουσιωθούν σε γκολ.

Πηγές από τη Σερβία τον περιγράφουν στο Sportdog ως μία περίπτωση, όχι τόσο ξεχωριστή. Στην Ισπανία όμως βελτιώθηκε αρκετά ώστε να έχει χτίσει ένα δυνατό προφίλ, το οποίο θα μπορούσε να τον καταστήσει μία πολύ καλή προσθήκη εναλλακτικών λύσεων στην άμυνα.

Πάντως ο προπονητής του στην Αλμερία, Ιμανόλ Αλγουαθίλ εξέφρασε σε πρόσφατες δηλώσεις του, στις αρχές Ιουλίου, πολύ καλά λόγια για τον παίκτη, τον οποίο τον γνώριζε από τα χρόνια που συνεργάστηκε μαζί στου Σοσιεδάδ Β’. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, γιατί είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ένας γοητευτικός άνθρωπος. Έχει καλή στόχευση, γι' αυτό τα πάει τόσο καλά στην Αλμερία. Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να τα πάει καλά», είχε πει.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφ 6 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - "Πολύ δυνατός ο... Μπουχαλάκης του Μαρτίνεθ" - Μόνο έτσι έρχεται Ελλάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags