Facebook Pixel Μετά τη Γιουβέντους, η Τσέλσι. Έρχονται «καμπάνες» και για Παρί, Σίτι, Ρόμα!
| 2023-07-29 11:12:00

Μετά τη Γιουβέντους, η Τσέλσι. Έρχονται «καμπάνες» και για Παρί, Σίτι, Ρόμα!

Sportdog Team
Μετά τη Γιουβέντους, η Τσέλσι. Έρχονται «καμπάνες» και για Παρί, Σίτι, Ρόμα!

 Ύστερα από τη βαριά τιμωρία του ιταλικού συλλόγου, με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη και 20εκ. ευρώ πρόστιμο (τα 10 με αναστολή), για πλασματικούς ισολογισμούς της τελευταίας 3ετίας, η Uefa τιμώρησε με 8.9εκ. λίρες, πάνω, κάτω 10εκ. ευρώ και την Τσέλσι για παραβίαση των κανονισμών περί Financial Fair Play. Εν ολίγοις των συγκεκριμένων ορίων που έθεσε η ευρωπαϊκή, ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε κάθε ομάδα η οποία μπορεί να ξοδεύει μόνο όσα βγάζει.

 Στην περίπτωση της Τσέλσι, που παρόλο τα 900εκ. ευρώ σε μεταγραφές τερμάτισε φέτος στην 12η θέση, τη χειρότερή της επί θητείας Premier League από την μακρινή περίοδο 1993-’94, η Uefa αιτιολόγησε το πρόστιμο των 10εκ. ευρώ για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play που είχαν γίνει την 7ετία 2002-’09 επί προεδρίας δηλαδή του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς που ύστερα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, για την εισβολή στην Ουκρανία υποχρεώθηκε τον Μάιο του ’22 να εγκαταλείψει τη λονδρέζικη ομάδα.

 Η σκούπα της Uefa όμως αναμένεται να καθαρίσει, με ανάλογα ή μπορεί και μεγαλύτερες κυρώσεις και άλλους συλλόγους, όπως τις Ρόμα, Παρί Σεν Ζερμέν, κυρίως την πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι που συχνά εμφάνιζε στους ισολογισμούς της πολύ μεγαλύτερα έσοδα από τα καθαρά της κέρδη χάρη στο τέχνασμα υποτιθέμενων χορηγιών από την κυβέρνηση του Κατάρ που,  ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχικών πακέτων, τόσο της Σίτι, όσο της Παρί.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags