Facebook Pixel Καμία σχέση αυτός ο Άρης! Απαντήσεις Τερζή - Παραλίγο να "καθάριζε" την πρόκριση
| 2023-08-11 00:42:00

Καμία σχέση αυτός ο Άρης! Απαντήσεις Τερζή στις μουρμούρες - Παραλίγο να "καθάριζε" την πρόκριση (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Μεγάλο παιχνίδι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου! Μακρινή ανάμνηση τα ματς με Αραράτ. Οι εκπλήξεις στο σχήμα και ο φύλακας άγγελος.

Έχει δίκιο ο Απόστολος Τερζής! Το 1-0 αδικεί τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League εναντίον της Κιέβου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως έγραψε και στο match report το Sportdog.gr, ο Άρης δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στα δύο παιχνίδια με την Αραράτ, όπου έκανες τον σταυρό σου και προσευχές, για να μην αποκλειστεί και εν τέλει προκρίθηκε με την ψυχή στο στόμα. Απέναντι σε μια τεχνική ομάδα, όπως η Ντιναμό Κιέβου, με καλό χειρισμό της μπάλας, που διαθέτει παίκτες γρήγορους και ευέλικτους, ενώ έχει πετύχει πολλά γκολ στα παιχνίδια της, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν συγκεντρωμένη, είχε πλάνο και το τήρησε και στα 90 λεπτά.

Γι’αυτό ξεκάθαρα μπορούμε να πούμε, ότι πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της μέχρι στιγμής. Η μεγάλη έκπληξη του Απόστολου Τερζή ήταν χωρίς αμφιβολία η παρουσία του Μοντόγια στο αρχικό σχήμα, παρότι ο Ισπανός μετρούσε μόλις λίγες ημέρες στον Άρη και δεν είχε προπονήσεις στα πόδια του. Μάλιστα πραγματοποίησε την πρώτη φάση στον αγώνα.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν πολύ δυνατά, πήραν την κατοχή της μπάλας, ανέπτυξαν σωστή κυκλοφορία, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκβιάσουν το λάθος στην άμυνα των Ουκρανών. Στα πρώτα 25 λεπτά, παρότι είχε 4 καλές στιγμές με Φεράρι, Ζουλ και Κάρλσον (συν του Μοντόγια), ο Άρης δεν πήρε τίποτα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπούστσαν.

Στο δεύτερο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν ξανά με διαθέσεις. Απείλησαν, αλλά το γκολ ήρθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουίς Πάλμα που δεν είχε τόση συμμετοχή στις φάσεις. Οι Ουκρανοί παρά ταύτα είχαν ευκαιρίες για να πάρουν κάτι από το ματς. Ο Κουέστα όμως ήταν πάντα παρών. Χαρακτηριστική ήταν η επέμβασή του στο κοντινό πλασέ του Γιαρμολένκο, κατά την οποία παρότι η μπάλα άλλαξε πορεία, ο Ισπανός κατάφερε και "έβγαλε" τη φάση. Σωστός φύλακας άγγελος.

Δικαίωση του Τερζή ήταν και η παρουσία του Οντουμπάτζιο, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του μετά τα δύο παιχνίδια με την Αραράτ.

Ο Άρης πηγαίνει στο Βουκουρέστι έχοντας πλεονέκτημα πρόκρισης με το γκολ του πρώτου αγώνα. Θα μπορούσε βέβαια να είχε.... καθαρίσει την είσοδο στα πλέι οφ, αν ο Μορόν ήταν περισσότερο τυχερός και ο Μενέντες είχε περισσότερη ψυχή και στόχο στην τελευταία φάση του αγώνα. Το σίγουρο είναι, ότι ο επαναληπτικός θα έχει μεγάλο σασπένς.

Κάτι τελευταίο για τον Τερζή. Ακούγονται μουρμούρες γύρω από το όνομά του. Η ομάδα όμως με τη Ντιναμό δεν είχε καμία σχέση με Αραράτ, έδωσε απαντήσεις, που σημαίνει, ότι τώρα φάνηκε η δουλειά και χρειαζόταν λίγη υπομονή. 

ΥΓ: Ο πανηγυρισμός του Πάλμα με τη φανέλα με το όνομα του Μιχάλη ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή στο παιχνίδι. Είναι από αυτές τις στιγμές όμως που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Χορτάσαμε ευχολόγια και "μακάρι". Όχι άλλους Άλκηδες και Μιχάληδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags