Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Χάιντουκ: Έστησε πάρτι πρόκρισης με ρεσιτάλ Ζίβκοβιτς και τρομερό Κοτάρσκι - Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τη Χάιντουκ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-08-17 22:26:00

Έστησε πάρτι πρόκρισης με ρεσιτάλ Ζίβκοβιτς και τρομερό Κοτάρσκι - Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τη Χάιντουκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε πολύ, είδε τη Χάιντουκ να χάνει μεγάλες ευκαιρία αλλά οι αποκρούσεις του Κοτάρσκι και ένα ξέσπασμα του Ζίβκοβιτς με δύο γκολάρες στο δεύτερο μέρος, τον οδήγησαν σε θρίαμβο και πρόκριση (3-0).

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ: Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τα Play off του Conference League, καθώς επικράτησε με 3-0 της Χάιντουκ.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με πέναλτι του Σβαμπ στο 12', είδε τον Κοτάρσκι να κάνει καθοριστικές επεμβάσεις και στη συνέχεια ο Ζίκοβιτς "καθάρισε" το ματς κάνοντας το 2-0 στο 80' και το τελικό 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 85'.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στην αναμέτρηση και επέτρεψε στη Χάιντουκ να τον απειλήσει τρεις φορές στα πρώτα λεπτά. Στο 2’ το σουτ του Μλάκαρ κόντραρε και έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Λιβάγια πέρασε. Στο 9’ ο Κοτάρσκι έκανε λάθος πάσα με αποτέλεσμα ο Λιβάγια να βρεθεί μόνος στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει, όμως ο Κουλιεράκης έκανε καταπληκτικό τάκλιν και έσωσε την ομάδα του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 12’. Ο Κωνσταντέλιας πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Οφόε, με τον Σβαμπ να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 για τον Δικέφαλο! Μάλιστα η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως η κοντινή προβολή του Κουλιεράκη από σέντρα του Ζίβκοβιτς κατέληξε στο δοκάρι (21’).

Παρά το προβάδισμα, η συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δεν ήταν ικανοποιητική, εξαιτίας των μέτριων αμυντικών του επιδόσεων, που οδήγησαν σε σημαντικές ευκαιρίες της Χάιντουκ. Στο 32’ η κεφαλιά του Μλάκαρ πέρασε λίγο άουτ, στο 38’ ο Κοτάρσκι απομάκρυνε επικίνδυνη σέντρα του Μλάκαρ στη μικρή περιοχή και στο 40’ ο Κουλιεράκης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ σε προσπάθεια για απομάκρυνση. Στο 45’ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ του Κροβίνοβιτς και ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να μπαίνουν πιο επιθετικά, ωστόσο πίσω άφηναν κενά. Τα οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στο 52', ο Αλί Σαμάτα ξεκίνησε την προσπάθεια, ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Κωνσταντέλια, αλλά το σουτ του 19χρονου από πλεονεκτική θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Λούτσιτς - κλασική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά το τελείωμα του Γερμανού εξτρέμ ήταν απογοητευτικό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με τον Κοτάρσκι να μη διώχνει πειστικά τη σέντρα-σουτ του Λιβάγια στο 63', αλλά τον Κροάτη τερματοφύλακα να είναι αποτελεσματικός τρία λεπτά μετά, στο σουτ του Γιασίν Μπενραχού στην κλειστή του γωνία. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να σπαταλήσει δύο αλλαγές, με τους τραυματισμούς των Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ.

Ολέθριο λάθος του Ίσμαελ Ντιαλό, ο Μπράντον Τόμας βρήκε με τη μία τον Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 79'. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Σέρβος εκτέλεσε και το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής που κέρδισε ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Λούτσιτς για το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Κοτάρσκι στέρησε από τον Λιβάγια το γκολ της τιμής. 

Πλέον, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται αφενός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αφετέρου για την αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας για τα Play Off του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού της Ρόζενμποργκ με τη Χαρτς. 

 
Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία) 
Κίτρινες: Μπάμπα, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα - Μούφι, Σάρλια, Οτζίτζα-Οφόε  Ντιαλό.  

 
Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62' Φιλίπε Σοάρες/74' Οζντόεφ), Νάρεϊ (62' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78' Τόμας).  

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι (81' Μικάνοβιτς), Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (58' Μπενραχού), Σαχίτι (58' Ντόλτσεκ), Οτζίτζα-Οφόε (80' Τσούγιτς), Μλάκαρ (72' Νταγιάκου), Λιβάγια.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags