Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Πογέτ - "Απογοητευμένος για Ολλανδία - Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες..."
| 2023-09-09 19:00:00

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Πογέτ - "Απογοητευμένος για Ολλανδία - Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες..."

Sportdog Team
Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Πογέτ - "Απογοητευμένος για Ολλανδία - Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες..."

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ και στάθηκε στο τι πήγε λάθος με την Ολλανδία αλλά και στη στήριξη του κόσμου αύριο.

Εθνική Ελλάδας: Στα λάθη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία και στο τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της συνέχειας αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ (10/9, 21:45).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Και στα δύο παιχνίδια με Γαλλία και Ολλανδία, το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Αν είχαν εξελιχθεί θα μας είχε εκπλήξει. Για να είμαστε ρεαλιστές, το αντίστροφο ισχύει για αύριο. Θα κάνω ότι μπορώ για να είναι οι παίκτες έτοιμοι και να μην έχουμε κάποια έκπληξη. Είμαι απογοητευμένος για κάποια πράγματα κόντρα στην Ολλανδία. Προετοιμαζόμαστε για αύριο βράδυ».

Αν θα αλλάξει κάτι στην τακτική: «Δεν είναι το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο έχουν όλα σημασία. Αν έχεις 30 τελικές δεν θα έχεις και στο επόμενο. Ξεκινήσαμε έτσι ώστε να πάρουμε δύο νίκες με Γιβραλτάρ και δύο κόντρα στην Ιρλανδία. Να πάρουμε τα δύο εντός έδρας ματς με Γαλλία και Ολλανδία και να σκοντάψουν σε άλλο ματς. 

Δεν ήμασταν τόσο τυχεροί στην κλήρωση και μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών ήμασταν στο 4ο γκρουπ. Έμαθα μετά το ματς με την Ολλανδία και να βρεθούμε στα δύο εντός έδρας με Γαλλία και Ολλανδία για να πετύχουμε κάτι. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι για την κατάσταση της ομάδας γιατί ήταν περισσότεροι παίκτες στις προηγούμενες φάσεις οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί».

Για τον κόσμο και τι πρέπει να πει για έρθει στο γήπεδο: «Αυτό που μπορώ να πω είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να είναι γεμάτο το γήπεδο τόσο με Γαλλία όσο και με την Ολλανδία. Το φοβερό με την Ολλανδία ήταν ότι το γήπεδο ήταν όλο πορτοκαλί. Θέλουμε σε εμάς να είναι γαλανόλευκο».

Για το αν έχουν υπερτιμηθεί οι δυνατότητες της Ελλάδας και αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι στους παίκτες και στην τακτική του μετά το ματς με την Ολλανδία: «Η κύρια διαφορά είναι ότι η ομάδα έχει κάποιους κανόνες στην άμυνα. Στο 90% με τη Γαλλία τους σεβάστηκαν αλλά δεν το έκαναν στο πρώτο ημίχρονο με την Ολλανδία. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Με την Ολλανδία ήμασταν καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια από τη Γαλλία. Και μιλάμε για την Ολλανδία που νίκησε 3-0 το Γιβραλτάρ και έχασε 4-0 από τη Γαλλία. Έμαθα για το τι πρέπει να αλλάξει στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία. Θα δούμε σε εκείνα τα ματς τι πρέπει να αλλάξω».

Για τον χρόνο προετοιμασίας με Γαλλία και Ολλανδία: «Ίσως αυτό να ήταν μία εξήγηση αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είχαμε προετοιμαστεί για το σύστημα της Ολλανδίας. Πρέπει να έχεις τη φόρμα την ημέρα του αγώνα. Αν δεν πάει κάτι καλά, οι προπονητές πληρώνουν το τίμημα. Πρέπει αύριο να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από το Γιβραλτάρ και με το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξίδι για μεταγραφή ο Γιοβάνοβιτς - 22χρονος φορ με 5 γκολ, 2 ασίστ σε 3 ματς - Πρώην του ΠΑΟΚ για ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags