Facebook Pixel Παιχταράς ο ...Βρύζας!
| 2012-01-29 22:26:00

Παιχταράς ο ...Βρύζας!

 Παιχταράς ο ...Βρύζας!

Τον ωφέλησε τον ΠΑΟΚ η αντικατάσταση του ...Ζαγοράκη από τον Βρύζα. Κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με Γεωργιάδη, Κλάους, μια βδομάδα πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό στην Τούμπα. Πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ από το 1999, τρίτη φέτος επί της ΑΕΚ και μάλιστα με μηδέν παθητικό.

Κατάρα 13 χρόνων έσπασε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν 2-0 της Ένωσης, την εκτόπισαν από την 3η θέση και τόνωσαν την ψυχολογία τους ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οπότε η νέα διοίκηση του Ζήση Βρύζα έφερε γούρι στους Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 16' με γκολάρα του Γεωργιάδη και εδραίωσε τη νίκη του στο 66' με τον Αθανασιάδη.

Δοκάρι ο Καφές, γκολάρα ο Γεωργιάδης...

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς με τους παίκτες της να πραγματοποιούν παθιασμένες ενέργειες κάτι που δεν λειτούργησε απαραίτητα θετικά για τους γηπεδούχους, αφού ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πιο έξυπνα στο χορτάρι. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την πρώτη καλή στιγμή με το δοκάρι του Καφέ στο 3' και από εκεί και πέρα παρουσίασαν πολλά προβλήματα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Οργανωτικά ο Κάρλος ήταν άφαντος αφού οι μέσοι του ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία, τον είχαν εξουδετερώσει εκμεταλλευόμενοι τις κακές τοποθετήσεις του Ισπανού στο χώρο. Οι παίκτες του Μπόλονι αύξησαν σταδιακά την πίεσή τους στα καρέ του Αραμπατζή και δεν δυσκολεύτηκαν να βρούνε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, λόγω της ανοργάνωτης άμυνας των “κιτρινόμαυρων”. Το γκολ για τους Θεσσαλονικείς δεν άργησε να μπει με τον Γεωργιάδη να ανοίγει το σκορ με πανέμορφο τρόπο, κρεμώντας με σουτ του Αραμπατζή που βρισκόταν εκτός θέσης.

Η ΑΕΚ πάντως ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Βλέπετε τα προβλήματα με τον Κάρλος παρέμεναν. Γι' αυτό οι παίκτες του Κωστένογλου την... έψαξαν κάπως ανορθόδοξα με άστοχες σέντρες, παρά με οργανωμένες ενέργειες. Για να καταλάβετε, η πρώτη σχετικά καλή προσπάθεια του Ισπανού έγινε στο 44', αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό! Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει προηγούμενος 0-1 στα αποδυτήρια. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Λυμπερόπουλο που δεν δόθηκε 29'.

Καθάρισε ο Κλάους!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε θυμίζοντας κάπως την έναρξη του πρώτου. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι του, μια παράβαση που δεν είδε ποτέ ο Σιδηρόπουλος με τον βοηθό τον Αλεξέα. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως δεν βελτιώθηκαν καθόλου παρά τις απανωτές αλλαγές του Κωστένογλου αντικαθιστώντας τους Κλωναρίδη-Κάρλος με τους Σιαλμά-Γκερέιρο. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν δυσκολίες να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΟΚ και όποτε το έκαναν ήταν απογοητευτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Οι παίκτες του Μπόλονι πάντως ήξεραν πότε να χτυπήσουν, όπως στον αγώνα Κυπέλλου. Στην κόντρα. Ο Λαζάρ βρήκε τον Αθανασιάδη στο 66' και ο Κλάους δεν αστόχησε από κοντά, γράφοντας το 0-2. Φυσικά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ στη συνέχεια, αφού το σκορ ήταν δύσκολο να μεταβληθεί... Όπερ και εγένετο μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το τρίποντο, σπάζοντας κατάρα 13χρονών στο ΟΑΚΑ!

 

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

88' -Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Ίβιτς στη θέση του Λαζάρ.

82' -Αλλαγή για τον  ΠΑΟΚ: Έξω ο Γεωργιάδης μέσα ο Ρομπέρ.

80' Απόκρουση του Αραμπατζή σε τετ α τετ με τον Γεωργιάδη. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία να κάνει το 0-3 ο ΠΑΟΚ!

79' Ο Γλύκος απομακρύνει με το δεξί χέρι τη σέντρα του Αργυρίου.

78' Κίτρινη στον Αργυρίου.

73' -Aλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Μπαλάφας αντί του Φωτάκη.

68' Κίτρινη στον Μανωλά.

67' Κίτρινη στον Αθανασιάδη.

66' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ύστερα από ωραίο πάσινγκ γκέιμ των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Λαζάρ βρήκε μόνο του τον Αθανασιάδη ο οποίος δεν χωρίστηκε και με πλασέ έγραψε το 0-2.

63' -Τρίτη και αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Βάργκας στη θέση του τραυματία Γεωργέα που έφυγε με τράβηγμα στον Δικέφαλο.

57' Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο έσπασε την μπάλα στον Λαγό, ο οποίος έκανε μία πάσα-σουτ με στόχο τον Λυμπερόπουλο, ωστόσο ο Γλύκος βγήκε και πλόκαρε την μπάλα.

56' Άκαρπες προσποιήσεις του Γεωργιάδη στην περιοχή της ΑΕΚ και στο τέλος το σουτ του αποκρούστηκε από την "κιτρινόμαυρη" άμυνα.

51' Κακό σουτ του Λαγού.

49' Σουτ του Φωτάκη η μπάλα κόντραρε.

46' Δοκάρι για την ΑΕΚ: Ο Λυμπερόπουλος με το χέρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Βοηθός και διαιτητής ούτε που είδαν την παράβαση, κάτι που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ασπρόμαυρων.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Αλλαγές για την ΑΕΚ: Σιαλμάς και Γκερέιρο στις θέσεις των Κλωναρίδη, Χοσέ Κάρλος.

45'+1' Λήξη ημιχρόνου.

Ένα λεπτό καθυστερήσεις.

45' Σουτ του Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, έδιωξε ο Δέλλας.

44' Ωραία ατομική ενέργεια του Χοσέ Κάρλος, ο οποίος άδειασε τον Σνάουτσνερ από δεξιά, έπιασε το σουτ, με τον Γλύκο να μπλοκάρει.

39' Μακρινή μπαλιά του Δέλλα με στόχο τον Λυμπερόπουλο, ο Γλύκος βγήκε και καθάρισε τη φάση.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από τον άξονα και επιχειρεί συνεσώς σέντρες. Άφαντος οργανωτικά ο Χοσέ Κάρλος, ο οποίος έχει εξουδετερωθεί από τους μέσους του ΠΑΟΚ...

36' Kίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.

34' Άστοχη κεφαλιά του Λεονάρντο.

30' Κίτρινη στον Σνάουτσνερ.

29' Προϋποθέσεις για την ΑΕΚ, με τον Λυμπερόπουλο να κατεβάζει την μπάλα μέσα στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Λεονάρντο του σουτ του οποίου κόντραρε. Στη συνέχεια της φάσης υπάρχει υπόψια για πέναλτι του Σνάουτσνερ στον Λύμπε.

27' Λάθος του Μανωλά, ο Φωτάκης έπιασε το σουτ αλλά ήταν πολύ αδύναμο για να απειλήσει τον Αραμπατζή.

23' Σέντρα του Λίνο θα διώξει ο Αραμπατζής με γροθιές

16' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Γεωργιάδης είδε τον Αραμπατζή εκτός εστίας, τον κρέμασε με περίτεχνο σουτ ανοίγοντας το σκορ. Πολύ ωραίο γκολ. (0-1)

12' Σέντρα του Γεωργιάδη μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Αραμπατζής.

7' Aντεπίθεση για την ΑΕΚ με τον Λεονάρντο να μπαίνει υπό πίεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.

6' Κακή εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο

3' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καφές πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Γλύκου, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

1' Έναρξη αγώνα

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Γεωργέας, Κλωναρίδης, Λεονάρντο, Κάρλος, Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Κατσικάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Λαζάρ, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags