Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιβάν Χάιμε: Ο «άγνωστος» Ισπανός που κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-06 07:15:00

Ιβάν Χάιμε: Ο «άγνωστος» Ισπανός που κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ιβάν Χάιμε: Ο «άγνωστος» Ισπανός που κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην άσος της Φαμαλικάο αναδείχθηκε «Καλύτερος νεαρός παίκτης» της Primeira Liga την περασμένη σεζόν.

Ο Ιβάν Χάιμε γεννήθηκε στη Μάλαγα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ γνωστός στην Ισπανίας, ο πρώην παίκτης της Μάλαγα έγινε η πιο ακριβή απόκτηση από αυτές που έκαναν οι «δράκοι» το περασμένο καλοκαίρι, δίνοντας στη Φαμαλικάο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ισπανός εξτρέμ, διεθνής με την ομάδα κάτω των 19 ετών, δεν είχε σχεδόν καθόλου ευκαιρίες στο «La Rosaleda» και έκανε το ντεμπούτο του στο Κύπελλο Ισπανίας το 2018, σε ηλικία 17 ετών και 11 μηνών. Ωστόσο, έπαιξε μόνο τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα πριν φύγει από τη Μάλαγα το 2020 για μισό εκατομμύριο ευρώ και ποσοστό 25% σε μελλοντική πώληση.

Ο τότε αθλητικός διευθυντής Μανόλο Γκασπάρ μίλησε για τον Ιβάν Χάιμε, λέγοντας πως ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ακαδημία, αλλά ήθελε προβολή και περισσότερα λεπτά και αποφάσισε να φύγει.

Καλύτερος νεαρός παίκτης της Primeira Liga 2022-23

Στις δύο πρώτες του σεζόν στην Πορτογαλία και τη Φαμαλικάο σημείωσε έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 49 αγώνες. Την αμέσως επόμενη χρονιά πέτυχε 11 γκολ και έδωσε πέντε ασίστ σε 33 αγώνες και έτσι πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου νεαρού παίκτη» της Primeira Liga 2022-23.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Ιβάν Χάιμε ήταν ο όγδοος παίκτης που είχε τα περισσότερα σουτ ανά 90' (3,42), ο 10ος που ολοκλήρωσε τις πιο επιτυχημένες ντρίμπλες (48 από 106) και ο πέμπτος που δέχθηκε τα περισσότερα φάουλ (70).

Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Πόρτο. Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Αρούκα (1-1) και, έκτοτε, έχει παίξει πέντε παιχνίδια, τρία ως βασικός, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Champions League εναντίον της Σαχτάρ (1-3), ενώ κόντρα στην Μπαρτσελόνα πέρασε ως αλλαγή.

Η «μαγεία» του ήδη ενθουσιάζει τους φίλους των «δράκων». Στον Ιβάν του αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα και το έλεγε πάντα: «Θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό παίκτη. Είμαι ξεχωριστός λόγω του τρόπου που χειρίζομαι την μπάλα και σκέφτομαι το παιχνίδι. Ήμουν έτσι σε όλη μου τη ζωή και έτσι Θα συνεχίσω να είμαι».

Δεν είχε ποτέ ένα συγκεκριμένο είδωλο, αλλά από τότε που ήταν στη Μάλαγα, του άρεσε να βλέπει τον Ίσκο να παίζει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags