Μετά την 7η αγωνιστική της Super League έχουμε τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Euro και συγκεκριμένα στα ματς με την Ιρλανδία (Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 21:45, Aviva Stadium - Δουβλίνο) και την Ολλανδία (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, 21:45, OPAP Arena). Μετά από εφτά στροφές έχουμε τα πρώτα δείγματα από τις μεγάλες ομάδες.

Είναι κοινή παραδοχή, ότι φέτος όπως και πέρσι, βλέπουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, το οποίο θα κριθεί μέχρι τέλους! Φέτος όμως ίσως η μάχη για τον τίτλο ίσως να είναι ακόμα πιο σκληρή, καθώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανεβασμένος και φαίνεται, ότι άλλος αέρας πνέει στην ομάδα του Πειραιά με την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ίσως και αυτός είναι να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγων που οι «ερυθρόλευκοι», μετά από 7 στροφές πρωταθλήματος, ηγούνται της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μπήκε την αγωνιστική σεζόν με νέο προπονητή στον πάγκο, μετά από μία χρονιά που δεν πήρε τόσο καλά.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συνέχισαν με τις ίδιες τεχνικές ηγεσίες. Στην Ένωση η έλευση του Αλμέιδα το προπερασμένο καλοκαίρι άλλαξε τον χαρακτήρα της ομάδας. Επανήλθε η αισιοδοξία, η Ένωση απέκτησε έναν τρομερό χαρακτήρα ομάδας, η οποία δεν παρατούσε κανένα παιχνίδι, κυνήγησε μέχρι τέλους τους στόχους της, τους οποίους και με την κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2022-2023. Φέτος ξεκίνησε διατηρώντας τον ίδιο κορμό ποδοσφαιριστών, με μεγαλύτερη κίνηση την αγορά του Πινέδα και κάποιες δυνατές προσθήκες  όπως του Πόνσε και του Πισάρο.

 

 Η διαφορά με πέρσι είναι, ότι φέτος είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Europa League, κάτι που δικαιολογεί αρκετά τις απώλειες που είχε στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε, ότι η ΑΕΚ προέρχεται από δύο χρόνια απουσίας από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η προσαρμογή στις νέα συνθήκες και το πρόγραμμα είναι σίγουρα βαριά…

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία πρωταθληματική σεζόν, στην οποία ο τίτλος χάθηκε επειδή δεν είχε βάθος στο ρόστερ, κράτησε τον προπονητή του, καθώς χάρη στην παρουσία του Γιοβάνοβιτς η ομάδα έχει αποκτήσει τη σταθερότητα αλλά και τη σοβαρότητα που απηχεί σε ένα brand name όπως αυτό του «Τριφυλλιού». Φέτος όμως έγιναν και κάποιες πολύ δυνατές προσθήκες, όπως Αράο, Τζούρισιτς, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Βιλένα. Αν υπήρχαν πέρσι κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι η έκβαση του πρωταθλήματος να ήταν διαφορετική, καθώς οι «πράσινοι» είχαν χτίσει μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, την οποία και έχασαν γιατί ξέμειναν από δυνάμεις.

Ο ΠΑΟΚ η βασιλεία Λουτσέσκου συνεχίζεται. Μεταγραφές μπορεί να έγιναν αργά (βλέπε Οζντόεφ και  Ντεσπότοφ) και με το σταγονόμετρο, ο Ρουμάνος όμως δείχνει, ότι έχει πολλούς άσους στο μανίκι του. Εξάλλου όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ, έτσι και ο προπονητής του «Δικεφάλου» έχει αποδειχτεί μάστορας στα mind games.

 

Μετά από 7 αγωνιστικές όμως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που σίγουρα εντυπωσιάζει περισσότερο από τις άλλες. Οι προσθήκες του καλοκαιριού πάμπολλες και είναι νομοτελειακό, να μη μπορούν να προσφέρουν όλοι (όπως ο Μπρινιτς). Αν μη τι άλλο υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν από τις κινήσεις που έγιναν, όπως οι Ελ Κααμπί, Έσε, Ορτέγκα, Ποντένσε, Γιόβετιτς, Ιμπόρα, Κίνι, Αλεξανδρούπολος. Μπορούμε να πούμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" αναδείχτηκαν πρωταθλητές στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Το μεγάλο επίτευγμα του Μαρτίνεθ όμως είναι, ότι δεν χάλασε την ψυχοσύνθεση της ομάδας. Δεν παραμέρισε προσωπικότητες όπως ο Φορτούνης. Του έδωσε τον ηγετικό ρόλο που του αξίζει και αυτό επιβεβαιώνεται δια του αποτελέσματος.

Ο Ολυμπιακός ηγείται της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση με 16 και τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να βρίσκονται λίγο πιο πίσω με 14. Βέβαια το πρόγραμμα τον έχει ευνοήσει, καθώς είχε 3 συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του (τις τρεις πρώτες αγωνιστικές) και μόνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δυσκολότερη αποστολή, στην οποία και οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη και μοναδική βαθμολογική τους απώλεια στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν στην έδρα του και οι Θεσσαλονικείς έχουν αργήσει να βρούνε τα πατήματά τους φέτος, ενώ έχει υπάρξει και αλλαγή στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός σε 7 ματς έχει καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε σχέση με την άλλη τριάδα των Big4! Επίσης έχει πετύχει περισσότερα τέρματα (22) και έχει δεχτεί τα λιγότερα απ’ όλους (2). Είναι νωρίς να πούμε, ότι η ομάδα του Πειραιά με Μαρτίνεθ στον πάγκο είναι το φαβορί. Γιατί μετά τη διακοπή ακολουθεί πολύ σκληρό πρόγραμμα με ματς απέναντι σε Παναθηναϊκό, Γουέστ Χαμ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι, ότι οι αριθμοί μέχρι στιγμής δικαιώνουν τον Ισπανό… Η διάρκεια όμως θα βγάλει πρωταθλητή σε αυτόν τον Μαραθώνιο.

Δείτε τις συγκομιδές των ομάδων:

ΑΕΚ

1η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0

2η αγωνιστική: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-1

3η αγωνιστική: Βόλος – ΑΕΚ 2-3

4η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

7η αγωνιστική: ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0

Απολογισμός: 4 Νίκες 2 Ισοπαλίες 1 Ήττα

Βαθμοί: 14

Γκολ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ: 12 - 6

Παναθηναϊκός

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0

2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0

3η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1

4η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5

5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

6η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4

7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Απολογισμός: 5 Νίκες 1 Ισοπαλία 1 Ήττα

Βαθμοί: 16

Γκολ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ: 21 - 5

Ολυμπιακός

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0

3η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λαμία 4-0

4η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Άρης 4-1

7η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3

Απολογισμός: 6 Νίκες 1 Ισοπαλία 0 Ήττες

Βαθμοί: 19

Γκολ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ: 22 - 2

ΠΑΟΚ

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0

2η αγωνιστική:   ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1

3η αγωνιστική: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης 0-0

5η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3

6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0

7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Απολογισμός: 4 Νίκες 2 Ισοπαλίες 1 Ήττα

Βαθμοί: 14

Γκολ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ: 13 - 5

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος χαφ των… 10 εκατ. για Ολυμπιακό - Προσωπική επιλογή Καρεμπέ - "Προσωπικότητα και σουτ"! (Vid)