Εξαιρετική παρουσία έχει σε Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα σε αυτό το πρώτο μισό τής αγωνιστικής περιόδου ο Γιώργος Μασούρας, αποδεικνύοντας μια ακόμα σεζόν το πόσο επιδραστικός και σταθερός είναι στις 11άδες που συμμετέχει.

Πολύ περισσότερο τη φετινή αγωνιστική περίοδο που είναι η τελευταία στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, καθώς το καλοκαίρι του 2024 ολοκληρώνεται η συμφωνία με τους Πειραιώτες. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν σενάρια για ενδιαφέρον από ομάδες τής Ιταλίας και της Τουρκίας, αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Και δικαιώθηκε.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει η πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός θα τον καλέσει για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και το sportdog επικοινώνησε με τον Ηλία Κάμπα, παλαίμαχο επιθετικό τού Ηλυσιακού που είχε συνυπάρξει με τον Μασούρα στην ομάδα τού Ζωγράφου όταν άρχισε την καριέρα του, προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις.

"Σφουγγάρι ο Μασούρας στον Ηλυσιακό - Φαντασία και ωριμότητα στο παιχνίδι του - Να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις"

"Όταν ήρθε στον Ηλυσιακό ήταν παιδί που άκουγε, καλός χαρακτήρας, που ρουφούσε τις  έπαιρνε πληροφορίες. Αυτά που τους έλεγες τα άκουγε και σαν σφουγγάρι τα μάθαινε αμέσως", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο παλαίμαχος άσος και συμπλήρωσε για τα στοιχεία που κάνουν τον Γ. Μασούρα να ξεχωρίζει:

"Το στοιχείο του Γιώργου είναι ότι δουλεύει πολύ, μπαίνει στις φάσεις, δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη για να κάνει ο,τι καλύτερο για την ομάδα που παίζει. Έχει φαντασία στο παιχνίδι και είναι ώριμος αγωνιστικά. Αυτό που θα ήθελα είναι να τελειώνει λίγο καλύτερα τις φάσεις. Έχει τρεξίματα, γιατί είναι και αμυντικογενής παίκτης - Βασικό κομμάτι στο συγχρονο ποδόσφαιρο".

"Για αυτό παίζει πάντα ο Μασούρας"

Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός φέρνει εξτρέμ  που τους προορίζει για βασικούς και, πλην του Ποντένσε, δεν έχει καταφέρει κανείς να πάρει τη θέση του Μασούρα.

"Αυτό θα το λέμε συνέχεια: Το να φέρει μια ομάδα ξένο παίκτη που θα είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι λογικό. Αλλά ο Μασούρας δεν θα μείνει έξω από κάποιον μέτριο που δεν τα καταφέρνει. Δεν τον βγάζεις εύκολα έξω γιατί δουλεύει κάθε μέρα και μπράβο του που έχει αυτή την εξέλιξη".

Με ποιους ταιριάζει στην 11άδα τού Ολυμπιακού φέτος;

"Θα τον ήθελα πίσω από τον επιθετικό και όχι εξτρέμ, αυτό με ενδιαφέρει. Γιατί το έχει να παίξει το 1-2, σουτάρει, έχει καλά πόδια. Στο πλάι αναλώνεται πολύ στο αμυντικό κομμάτι".

Τέλος, λόγω της θέσης που διακριθήκατε με επιτυχία για πολλά χρόνια, ποια είναι η άποψη που έχετε για τους επιθετικούς που έχει φέτος στο ρόστερ τους ο Ολυμπιακός;

"Ο Αραμπί είναι αναγνωρισμένη αξία έχει δείξει ποιος είναι, σίγουρα όμως η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο γιατί μπορεί να θέλει η ψυχή αλλά να δούμε αν μπορεί το σώμα. Ο Κααμπί δείχνει πολύ καλά στοιχεία, είναι μέσα στη φάση, βάζει γκολ, βρήκε αντικαταστάτη του Αραμπί. Ο Γιόβετιτς έχει τα στοιχεία του, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να ταιριάξουν γιατί έχουν το ίδιο στιλ και οι τρεις".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορά 14.2 εκατ. στις άμυνες Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Συζητήσεις με Πασχαλάκη-Μπρινιόλι, υπάρχει απόσταση