Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αποφάσισαν στην ΕΠΟ για Πογέτ - Τελικό ραντεβού μετά τη Γαλλία - "Αυτοπροτάθηκε" σε άλλη Εθνική!
| 2023-11-08 22:34:00

Αποφάσισαν στην ΕΠΟ για Πογέτ - Τελικό ραντεβού μετά τη Γαλλία - "Αυτοπροτάθηκε" σε άλλη Εθνική!

Οι Μιχείες
Αποφάσισαν στην ΕΠΟ για Πογέτ - Τελικό ραντεβού μετά τη Γαλλία - "Αυτοπροτάθηκε" σε άλλη Εθνική!

Η... μισή αλήθεια του Ομοσπονδιακού κόουτς και ο όρος για αυτόματη ανανέωση, εφόσον περάσει στην τελική φάση του Euro, που δεν υπάρχει στο συμβόλαιό του. Στην Ομοσπονδία πάντως έχουν πάρει τις αποφάσεις του για τον επόμενο προπονητή...

Ο Γκούς Πογέτ σίγουρα δεν είναι μια συμβατική προσωπικότητα και για όσους τον γνωρίζουν έχουν να λένε για το χάρισμα του στην... επικοινωνία. Κατά συνέπεια, τουλάχιστον σε αυτούς δεν προκάλεσε εντύπωση το τελευταίο του "κτύπημα", με την αμφιλεγόμενη - και για τους περισσότερους όχι και τόσο φυσιολογική - δημόσια τοποθέτησή του, με την οποία έθεσε εαυτόν διαθέσιμο για τον πάγκο της Ιρλανδίας αλλά και γενικότερα για τον πάγκο οποιασδήποτε άλλης Εθνικής ομάδας θέλει εκλέκτορα!!! 

Θυμίζω πως ο Ουρουγουανός κόουτς έχει συμβόλαιο με την ΕΠΟ ως τον ερχόμενο Ιούνιο και θεωρητικά αυτό που θα έπρεπε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ήταν πως θα καταφέρει να οδηγήσει την "γαλανόλευκη" στο Euro 2024 και όχι να βγαίνει ο ίδιος από τόσο νωρίς στην... αγορά εργασίας και ουσιαστικά να αυτό - προτείνεται δεξιά κι αριστερά!

Λογικό είναι ο πολύς κόσμος να περιμένει μεγαλύτερη ... αφοσίωση (και... διακριτικότητα, εδώ που τα λέμε) από την πλευρά του Πογέτ, όπως και... προσήλωση στο κορυφαίο στόχο, τα μπαράζ του Μαρτίου! Αυτός όμως, από ότι φαίνεται είτε κοιτάει την πάρτη του χωρίς... ενοχή ή τακτ, είτε κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι, θέλοντας να... ξύσει κάποια κατάσταση!!!

Και εξηγούμαι: ο Γκούς Πογέτ σπεύδει να καταστήσει σαφές δημόσια, στέλνοντας μηνύματα σε πολλαπλούς παραλήπτες, ότι αναγκάζεται να βγει στην αγορά επειδή δεν υπάρχει όρος που προβλέπει αυτόματη επέκταση του συμβολαίου του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Μάλιστα...

Πρώτον: προφανώς είναι επαγγελματίας, κοιτάζει το συμφέρον του και προσέχει από τώρα για το προσεχές προπονητικό του μέλλον. Θεμιτό αλλά αυτή την διαδικασία θα μπορούσε κάλλιστα να την... τρέξει χωρίς να βγάλει... αγγελία μέσω συνέντευξης. Μάλιστα όποια σκοπιμότητα κι αν... εξυπηρετεί αυτή η στρατηγική του, είναι άκρως εγωιστική/συμφεροντολογική/υποκριτική. Γιατί δεν είναι σωστό ο Πογέτ να ζητάει από τους παίκτες του όταν πάνε στην Εθνική να είναι 110% αφοσιωμένοι στην γαλανόλευκη και την επίτευξη των στόχων τους, αφήνοντας έξω από την... πόρτα της τα συλλογικά και επαγγελματικά τους συμφέροντα και μετά να έρχεται ο ίδιος δημόσια και να ... απογειώνει το θέμα του δικού του συμβόλαιο, δίνοντας έμφαση στην επαγγελματική αβεβαιότητά του! Έλεος δηλαδή...

Και δεύτερον: ο Γκούς Πογέτ είπε την... μισή αλήθεια ή για την ακρίβεια... απέκρυψε την άλλη μισή! Τι εννοώ; Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ ο Ουρουγουανός έχει ενημερωθεί από την ΕΠΟ, από πριν, για την πρόθεση της να του επεκτείνει το συμβόλαιο!! Μάλιστα του έχουν δώσει ραντεβού, σε αυτόν και τον ατζέντη του, να συζητήσουν και να το κλείσουν αμέσως μετά τα ματς με Γαλλία και Νέα Ζηλανδία!!! Οπότε προκαλούν ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά αυτές οι δηλώσεις του Πογέτ, οι οποίες σίγουρα δεν ήταν... αυθόρμητες.

Στο δια ταύτα: η ΕΠΟ, με τα τωρινά δεδομένα, θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Πογέτ. Και σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents θα υπάρξει... happy end. Εκτός κι αν του σκάσει κάποια πρόταση με πολύ περισσότερα χρήματα από τις 600.000 ευρώ που εισπράτει τώρα από την ΕΠΟ. Αυτά προς το παρόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Λουτσέσκου με Κουλιεράκη - Κατσάδα στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη - Την… πλήρωσε και ο "Ντέλιας"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags