Facebook Pixel Λουίς Πάλμα: Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων για Πάλμα - "Αυτογκόλ" ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού - Έξτρα χρήματα για Άρη!
| 2023-11-16 20:42:00

Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων για Πάλμα - "Αυτογκόλ" ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού - Έξτρα χρήματα για Άρη!

του Γιώργου Κτενά
Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων για Πάλμα - "Αυτογκόλ" ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού - Έξτρα χρήματα για Άρη!

Έγινε σύνθημα στη Σέλτικ, ξεχωρίζει στο Champions League και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα φέρει κι ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία των Κίτρινων. Γιατί όμως τον εκτίμησαν λάθος στην Ελλάδα;

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο Λουίς Πάλμα το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι έχει βρει τα πατήματά του στο πρωτάθλημα της Σκωτίας και με τη φανέλα τής Σέλτικ κάνει πράγματα και θαύματα.

Ο 23χρονος άσος (θα γίνει 24 ετών τον προσεχή Γενάρη) έχει ήδη 12 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, δικαιώνοντας πλήρως τη μεταγραφή του στα τέλη τού Αυγούστου με 4,5 εκατ. ευρώ transfer fee από τον Άρη - Οι Κίτρινοι, μάλιστα, έχουν κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης.

Οι άνθρωποι της Σέλτικ ήθελαν να καλύψουν το κενό τού Πορτογάλου Ζότα, που είχε πωληθεί με 30 εκατ. ευρώ στην Αλ Ιτιχάντ το περασμένο καλοκαίρι, αν και κάθε άλλο παρά δεδομενη ήταν η παρουσία τού Λουίς Πάλμα στην 11άδα.

Παρόλα αυτά ο άσος από την Ονδούρα ήρθε με φόρα, διεκδίκησε τις πιθανότητες που είχε και έχει γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος. Που δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει όχι μόνο στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, που δεν θα έλεγε κάποιος ότι δεν είναι πιο δυνατό (ή, έστω, πολύ πιο δυνατό!) από τη Super League. Αλλά και στο Champions League, που το επίπεδο είναι το κορυφαίο.

Κι εδώ είναι που οι τρεις μεγάλοι τού πρωταθλήματος το φυσάνε και δεν κρυώνει, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ λόγω της αντιπαλότητας με τον Άρη δεν θα μπορούσε να τον διεκδικήσει: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Λουίς Πάλμα, παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να τον ντύσουν με τη φανέλα τους. Με εξαίρεση την Ένωση που έφτασε κοντά του το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μετά από την παραμονή τού Ορμπελίν Πινέδα δεν υπήρχε ενδιαφέρον για να προχωρήσει η αρχική συμφωνία.

 

"Φοβερός ο Πάλμα, τους έχει τρελάνει στη Σέλτικ - Οι οπαδοί τον έχουν κάνει σύνθημα - Καλή εξέλιξη για τον Άρη"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Αντωνίου, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Σκωτία, προκειμένου να μάθουμε καλύτερα τι κάνει ο πρώην άσος τού Άρη με τη φανέλα της Σέλτικ.

"Είναι τρομερός, ήρθε σαν αντικαταστάτης του Ζότα αλλά δεν περίμεναν και πολλά. Αλλά είναι φοβερός, έχουν τρελαθεί, μεχρι και συνθήματα έχουν βγάλει για τον Πάλμα. Έβαλε ένα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ με την Αμπερντίν. Έχει κουμπώσει στην ομάδα, δεν τίθεται θέμα να παίξει ή όχι", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Πού τον βάζει να παίζει ο προπονητής της Σέλτικ;

"Αριστερά τον βάζει αλλά και δεξιά τον έβαζε στις αρχές. Είναι επιδραστικός, παίζει, σκοράρει. Αυτή η εξέλιξη είναι καλή και για τον Άρη, που έχει ποσοστό μεταπώλησης".

"Πώληση με 12 ή 15+ εκατ. ευρώ - Εύκολα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ - Ξεχωρίζει στο Champions League"

Αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και προκύψει ενδιαφέρον, με ποιο ποσό μπορεί να τον παραχωρήσει;

"Τον πήρε 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά έχει σημασία το πού θα πάει. Για την Premier League, για παράδειγμα, δεν ξέρω αν είναι ακόμα έτοιμος. Θεωρώ ότι ένα 12άρι εκατ. μπορεί να τον παραχωρήσει αν συνεχίσει το ίδιο αποδοτικά. Αν γράψει τρελά νούμερα στο τέλος μπορεί να τον πουλήσει ακόμα και 15+ εκατ. ευρώ".

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ τον είχαν μέσα στα χέρια τους και δεν κατάφεραν να τον αποκτήσουν.

"Θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες, δε νομίζω ότι δεν θα κατάφερνε. Μπορεί να πει κάποιος ως επιχείρημα ότι στη Σκωτία πέρα από τις Σέλτικ και Ρέιντζερς το επίπεδο είναι χαμηλό. Αλλά έχει παίξει καλά και στην Ευρώπη, σε επίπεδο Champions League. Ήδη, άλλωστε, έχει πετύχει και ένα γκολ εκεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Μπέου: "Υπάρχει συμφωνία Σαββίδη με Μελισσανίδη - Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags