Facebook Pixel Επική ανατροπή η Εθνική Ελπίδων - "Ξέρανε" την Πορτογαλία με Τζόλη και Παναγίδη - Ζωντανή για πρόκριση (Vid)
| 2023-11-20 18:20:00

Επική ανατροπή η Εθνική Ελπίδων - "Ξέρανε" την Πορτογαλία με Τζόλη και Παναγίδη - Ζωντανή για πρόκριση (Vid)

Sportdog Team
Επική ανατροπή η Εθνική Ελπίδων - "Ξέρανε" την Πορτογαλία με Τζόλη και Παναγίδη - Ζωντανή για πρόκριση (Vid)

Σπουδαία νίκη για την Ελλάδα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως γύρισε το ματς με την Πορτογαλία σε 2-1!

Μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Πορτογαλίας πέτυχε η εθνική ελπίδων στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, σε αναμέτρηση για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025. Χάρη σε τέρματα των Τζόλη (31΄) και Παναγίδη (50΄), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέτρεψε το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Ιβηρες με τον Κονσεϊσάο (30΄) και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια της Πορτογαλίας, που προπορεύεται στο όμιλο με 12 βαθμούς σε πέντε αγώνες, έναντι 11 της εθνικής (σε έξι παιχνίδια) και 10 της Κροατίας (σε τέσσερα ματς).

Η ελληνική ομάδα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον για 60 λεπτά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και -το σημαντικότερο- αντέδρασε άμεσα, όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Κονσεϊσάο έξω από την περιοχή. Στο επόμενο λεπτό ο Τζόλης, που ήταν ο εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων της εθνικής, συνεργάστηκε ωραία με τον Δαρέλα και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

Το γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 50΄ με συρτό σουτ του Παναγίδη, μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Κίτσου. Στο τελευταίο ημίωρο οι διεθνείς οπισθοχώρησαν και η Πορτογαλία πίεσε, αλλά ο Τζολάκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα τη διπλή επέμβαση στα σουτ των Κονσεϊσάο και Ματέους (68΄).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ:
Τζολάκης, Κρυπαράκος, Κωνσταντόπουλος, Κωστής, Κίτσος, Κουρφαλίδης (78΄ Μεταξάς), Καραμπέρης, Δαρέλας, Τζόλης, Παναγίδης (64΄ Παναγιώτου), Νιάρχος (56΄ Ζουγκλής)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σοάρες, Ροντρίγκες, Βέιγκα, Τομάς Αραούζο, Γκόμες (82΄ Εστέβες), Μπερνάρντο, Σόουζα (46΄ Ματέους), Μαρκές (73΄ Σάντος), Μοράις (61΄ Σίλβα), Ενρίκε Αραούζο (46΄ Τομάς), Κονσεϊσάο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags