Facebook Pixel Ελλάδα - Γαλλία: Περηφάνια για την Εθνική, "απαντήσεις" σε Πογέτ - Συγκλονιστικοί Ρέτσος, Μαυροπάνος - "Εκτόξευση" Ιωαννίδη!
| 2023-11-22 00:10:00

Περηφάνια για την Εθνική, "απαντήσεις" σε Πογέτ - Συγκλονιστικοί Ρέτσος, Μαυροπάνος - "Εκτόξευση" Ιωαννίδη!

του Νίκου Στεργίου
Περηφάνια για την Εθνική, "απαντήσεις" σε Πογέτ - Συγκλονιστικοί Ρέτσος, Μαυροπάνος - "Εκτόξευση" Ιωαννίδη!

Η υπερπροσπάθεια με τον γίγαντα και η επόμενη μέρα. Σε ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Εθνική κέρδισε πόντους, έδειξε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει και ο Ομοσπονδιακός προπονητής βρήκε παίκτες!

Αυτό που ζήσαμε απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πέραν κάθε λογικής και φαντασίας, επιβεβαιώνοντας ότι αδιάφορα ματς κόντρα σε αντιπάλους όπως η Γαλλία δεν υπάρχουν. Διακυβεύονται πολλά, από το γόητρο έως τις μεταγραφικές επιδιώξεις των παικτών και από την ψυχολογία έως την υστεροφημία τους. Οπότε απλώς μπαίνεις, παίζεις και τα δίνεις όλα!

Αυτό ακριβώς έκανε η Εθνική Ελλάδας, σε μία εμφάνιση που γέμισε τους φιλάθλους και "έφτιαξε" ακόμα περισσότερο τους παίκτες για το όνειρο της πρόκρισης στο Euro. Όταν δείχνεις τέτοιον χαρακτήρα και κοντράρεις στα ίσια τους δευτεραθλητές κόσμου, δεν πρόκειται να φοβηθείς κανένα Καζακστάν, καμία Γεωργία και κανένα Λουξεμβούργο. Αν η ομάδα που είδαμε απόψε εμφανιστεί και στα μπαράζ του ερχόμενου Μαρτίου, η πρόκριση δεν χάνεται.

Η Ελλάδα "έσκασε" από το τρέξιμο προκειμένου να υπερκαλύψει τη δεδομένη διαφορά ποιότητας με τους Γάλλους και τα κατάφερε περίφημα. Μόνο που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το ματς κόντρα στους Ολλανδούς, κατάφερε να το κάνει με ουσία και να γίνει απειλητική για την αντίπαλη άμυνα. Έστω και με κάπως ανορθόδοξο τρόπο αρκετές φορές, οι διεθνείς μας κατάφερναν να φέρνουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

 


Το πρώτο ελληνικό γκολ προέκυψε από εξαιρετικό πρέσινγκ του Μασούρα, με τη φάση να συνεχίζεται από τον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα και έπειτα πάσαρε σε ελεύθερο συμπαίκτη, σε αντίθεση με ότι είχε κάνει στη μοναδική του ευκαιρία απέναντι στους Ολλανδούς. Εν συνεχεία την κλάση του έδειξε ο Μπακασέτας με καταπληκτικό τελείωμα στην κίνηση. Οι Έλληνες παίκτες πίστεψαν στους εαυτούς τους και με το γήπεδο να "κοχλάζει" βρήκαν και δεύτερο γκολ άμεσα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του καταπληκτικού Γιαννούλη να κάνει φοβερή ντρίμπλα, προτού στρώσει για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε φανταστικό τελείωμα με το μυτάκι στην απέναντι γωνία!

Το γκολ του Φοφανά για το τελικό 2-2 ήταν απλά... ασύλληπτο και στο φινάλε χρειαστήκαμε τη συνδρομή των δοκαριών, αλλά αντέξαμε κόντρα στον Εμπαπέ και την παρέα του, δείχνοντας για ακόμα μία φορά χαρακτήρα. Τα εύσημα αξίζει και ο Βλαχοδήμος, αφού μπορεί να επέδειξε μία μικρή αστάθεια συνολικά στο αποψινό ματς, αλλά στην τελευταία φάση έκανε τεράστια επέμβαση στη σουτάρα του Εμπαπέ (τη βρήκε πρώτα ο Έλληνας γκολκίπερ και την έστειλε στο δοκάρι).

 


Εν κατακλείδι, η Ελλάδα αναμετρήθηκε με έναν "γίγαντα" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και έχει να υπερηφανεύεται ότι βγήκε κερδισμένη, δείχνοντας στην πράξη την πρόοδο που έχει κάνει επί Πογέτ. Παράλληλα, είχε κέρδη και σε ατομικό επίπεδο, καθώς παίκτες που λογίζονται ως αναπληρωματικοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευκαιρία που πήραν από τον ομοσπονδιακό κόουτς.

Ολόκληρη η άμυνα βρέθηκε σε εξαιρετικό επίπεδο, με τους Ρέτσο και Μαυροπάνο να είναι συγκλονιστικοί και τον Χατζηδιάκο να στέκεται επάξια δίπλα τους, αν και δεν απέφυγε την "γκάφα" που οδήγησε στο δοκάρι του Γκριεζμάν στο πρώτο ημίχρονο (φέρει ευθύνη και ο Βλαχοδήμος). Από την πλευρά του Γιαννούλη μπήκε το πρώτο γκολ της Γαλλίας, όμως ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος σχεδόν σε ολόκληρο το υπόλοιπο ματς κόντρα στον Ντεμπελέ, ενώ έβγαλε και φοβερή ασίστ για το 2-1. Φανταστικός και ο Ρότα στα δεξιά, με ασταμάτητο τρέξιμο έως τα τελευταία λεπτά, όταν και αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων.

Οι Γαλανόπουλος και Μπουχαλάκης πήραν πολύ καλό βαθμό απέναντι στην τριάδα Ραμπιό-Φοφανά-Γκριεζμάν, συνεπικουρούμενοι από τον εξαιρετικό Μπακασέτα. Ο Μασούρας είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε με την επιμονή του το πρώτο γκολ, ενώ ο Ιωαννίδης κέρδισε κι άλλους πόντους στη μεταγραφική αγορά με μία σπουδαία εμφάνιση που συνοδεύτηκε από φανταστικό γκολ. Ειδικά μετά τα αποψινά, θα "σκάσουν" για τον Φώτη προτάσεις με μπόλικα... μηδενικά στα γραφεία του Παναθηναϊκού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Respect στους κάφρους - Ντράπηκε και η ντροπή No2 στη Φιλαδέλφεια - Αφήστε έστω την Εθνική ρε απίθανοι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags