Ένα ρίγος επικράτησε στους οπαδούς της Μαδρίτης εκείνο το πρωί του Αυγούστου, όταν ο Τίμπο Κουρτουά αποχαιρέτησε τη σεζόν μετά από ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό του γόνατο.

Ο Λούνιν πήρε θέση κάτω από την εστία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Κέπα έφτασε για να ξεκινήσει και τώρα ο Αντσελότι έχει ένα δίλημμα και δικαιολογημένα: αυτή είναι η καλύτερη Μαδρίτη στην άμυνα εδώ και 52 χρόνια.

Η «Βασίλισσα» έχει δεχτεί 11 γκολ στα πρώτα 17 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, λιγότερα από 0,65 γκολ την ημέρα. Για να βρούμε παρόμοια σταθερότητα στην άμυνα της Μαδρίτης, πρέπει να επιστρέψουμε στη σεζόν 1971-72 , όταν είχε δεχθεί επίσης 11 γκολ.

Μόνο 9 από τους 17 αντιπάλους τους στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να σκοράρουν ένα γκολ εναντίον της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο είναι η μόνη που σημείωσε περισσότερα από ένα γκολ ( 3-1) στο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής στο Metropolitano.

Τα νούμερα και για τους δύο τερματοφύλακες είναι πως ο Ουκρανός έχει δεχτεί τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες πρωταθλήματος (0,57 ανά παιχνίδι). ενώ ο Βάσκος, επτά γκολ στα δέκα παιχνίδια που έχει υπερασπιστεί τα δοκάρια (0,7 μέσος όρος).

Η Ρεάλ έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα μόνο ως η ομάδα με τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα σε δύο από τις τελευταίες 30 σεζόν: τη 2007-08 (36 γκολ) και το 2019-20 (25).