Facebook Pixel Ζεστός Καφές σε κρύα ατμόσφαιρα...
| 2012-02-05 20:06:00

Ζεστός Καφές σε κρύα ατμόσφαιρα...

Ζεστός Καφές σε κρύα ατμόσφαιρα...

Με γκολ του Καφέ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο παγωμένο ΟΑΚΑ, που "πάγωσε" ακόμα περισσότερο από το τραυματισμό του Λαγού που αποχώρησε κλαίγοντας με λυγμούς...

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ, η οποία είχε να κερδίσει τους τρεις βαθμούς από τις 7 Ιανουαρίου στο ματς με τον Λεβαδειακό. Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου χάρη στο γκολ του Καφέ στο 27'. Η νίκη πάντως δεν ζέστανε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αφού στα προβλήματα της Ένωσης προστέθηκε και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Λαγού που αποχώρησε τραυματίας με φορείο στην έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε καλό ματς και αυτό οφείλεται τόσο στη διάθεση της ΑΕΚ να πετύχει ένα γρήγορο γκολ όσο και στο γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν κλείστηκε καθόλου, ενώ ορισμένες στιγμές ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά χωρίς φάση, με την κεφαλιά του Μπέλεκ στο 9' να δίνει τέλος στη μονοτονία που υπήρξε από την έναρξη του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στην ΑΕΚ με την κεφαλιά του Σιόβα (10') και την ευκαιρία του Πετκάκη (12') . Στη συνέχεια η Ένωση πήρε τα ηνία του αγώνα, έκλεισε τους “κυανέρυθρους” στα καρέ τους και έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Μανωλά στο 17'. Ωστόσο, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 21' αν ο Κούτσι δεν έστελνε την μπάλα άουτ στο τετ α τετ με τον Αραμπατζή. Μετά από 6 λεπτά και αφού οι παίκτες του Κωστένογλου έφτασαν δύο φορές στην πηγή (24' Δέλλας, 26' Δέλλας), ήπιαν... νερό στο 27' με τον Καφέ να ανοίγει το σκορ, ύστερα από καταπληκτικό συνδυασμό με τον Χοσέ Κάρλος . Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασε ρυθμό, η ΑΕΚ όμως διατήρησε τον έλεγχο και το 1-0.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί τραυματίστηκε ο Λαγός στο 47' και πήγαν στράφι τα πλάνα του Κωστένογλου. Ο προπονητής της Ένωσης πριν αρχίσει η επανάληψη έριξε τον Καράμπελα στη θέση του Κάρλος προκειμένου να προωθήσει στην αριστερή πτέρυγα τον Λαγό. Έτσι με την αναγκαστική αλλαγή ο Ρίκκα έπαιξε παρτενέρ του Καφέ στα αμυντικά χαφ και ο Βάργκας ανέλαβε ρόλο οργανωτή.

Για αρκετά λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” επηρεάστηκαν από όλη αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητικός στην εστία του Αραμπατζή. Η ΑΕΚ κατά γενική ομολογία ήταν πεσμένη όσον τη δημιουργία οργανωμένων φάσεων. Ευκαιρίες όμως πραγματοποίησε στο δεύτερο μέρος, κυρίως με σουτ, με χαρακτηριστικότερα αυτά του Βάργκας (65') και του Κοντοέ (69').

Η μοναδική φορά που απείλησε ο Πανιώνιος ήταν στο άστοχο σουτ του Σκέμπρι στο 83' με την ΑΕΚ να κρατάει το 1-0 μέχρι το τέλος!

 

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις

88' Καλό σουτ του Μπέλεκ αποκρούει εντυπωσιακά ο Σιδεράκης σε κόρνερ.

85' Συνεργασία Σιαλμά-Βάργκας, κεφαλιά του πρώτου, μπλόκαρε ο Σιδεράκης.

83' Απίστευτη ευκαιρία για τον Πανιώνιο να ισοφαρίσει. Ο Κούτσι έβγαλε μόνο του τον Σκέμπρι που έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε για λιγο άουτ.

80' -Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο έξω, μέσα ο Σιαλμάς.

80' Κεφαλιά του Σκέμπρι άουτ.

78' Εκτέλεση φάουλ του Αντούνες άουτ.

76' -Τρίτη αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Ντιμπαλά στη θέση του Ομο.

75' Ύστερα από προσπάθεια του Καράμπελα, ο οποίος έδωσε στον Λυμπερόπουλο το σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Σιδεράκη.

73' Σουτ του Λεονάρντο, κόντραρε η μπάλα και κόρνερ.

69' Συρτό σουτ του Κοντοέ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη και κατέληξε άουτ.

65' -Δεύτερη αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Αντούνες αντί του Γουνδουλάκη. Ντεμπούτο του Πορτογάλου με τη φανέλα του Πανιωνίου.

65' Καλό σουτ του Βάργκας απέκρουσε ο Σιδεράκης.

60' Σουτ του Μπέλεκ ψηλά άουτ. Δεν τη βρίσκει ούτε με σφαίρες ο Καμερουνέζος. Τραγικός...

58' Ο Λεονάρντο σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, αλλά ο Σιδεράκης μπλόκαρε την μπάλα.

56' -Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Μενδρινός στη θέση του Σάμαρη.

55' Σουτ του Σάμαρη άουτ.

48' -Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ: ο Ρίκκα στη θέση του Λαγού.

47' Διακοπή στο ματς λόγω του τραυματισμού του Λαγού, τον οποίο πάτησε ο Όμο, μπροστά στον Θάνο.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καράμπελας αντί του Χοσέ Κάρλος.

45'+1' Λήξη ημιχρόνου.

44' Σουτ του Χοσέ Κάρλος, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπέλεκ. Πολύ κακός ο Καμερουνέζος...

41' Κίτρινη στον Όμο.

32' Κίτρινη στον Λεονάρντο.

30' Κίτρινη κάρτα στον Καφέ.

27' Γκολ για την ΑΕΚ: Ωραίο στρώσιμο του Κάρλος στον Καφέ, ο οποίος έπιασε το πλασέ με τη μία, η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα! (1-0).

26' Απίστευτη ατομική ενέργεια του Βάργκας, ο οποίος πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε τον Λαγό απέναντι από τον Σιδεράκη, με τον αριστερό μέσο της ΑΕΚ να πιάνει το σουτ, το οποίο ανακόπηκε σε κόρνερ από αμυντικό του Πανιωνίου.

24' Εκτέλεση κόρνερ από τον Χοσέ Κάρλος, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ, λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη. Πανομοιότυπη φάση με αυτή του Μανωλά στο 17'.

21' Ωραίος συνδυασμός των παικτώντ του Πανιωνίου, ο Κούτσι βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή αλλά το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

20' Μακρινό σουτ του Βάργκας, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι και έφυγε για λίγο άουτ.

17' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χοσέ Κάρλος, ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη και έφυγε άουτ.

15' Σουτ του Καφέ ύστερα από φάση διαρκείας,  η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Χαρακτηριστική φάση για την ΑΕΚ, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια παικτών της, κανείς όμως δεν είχε την ψυχραιμία να πιάσει ένα καλό σουτ και να ανοίξει το σκορ...

13' Σουτ του Λυμπερόπουλου εκτός περιοχής άουτ.

12' Ευκαιρία για τον Πανιώνιο, ο Πετκάκης βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή, αλλά ο Μανωλάς την τελευταία στιγμή έκοψε με τάκλιν.

10' Η κεφαλιά του Σιόβα δίπλα από το αριστερό δοκάρι πέρασε άουτ.

9' Πρώτο σουτ του αγώνα από τον Μπέλεκ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

1' Έναρξη αγώνα.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Βάργκας, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιερ, Ρόκας
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags