Το μεγάλο φαβορί του Κυπέλλου Ασίας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ είναι η Ιαπωνία, αλλά έχασε τον δεύτερο αγώνα της διοργάνωσης από το Ιράκ. Στόχος υβριστικών και ρατσιστικών σχολίων ήταν ο τερματοφύλακας, Ζιόν Σουζούκι.

Οι οπαδοί τον θεωρούν υπαίτιο για το πρώτο γκολ, αλλά πάνω από όλα είναι το χρώμα του δέρματος του νεαρού 21χρονου τερματοφύλακα, Αμερικανο-Γκανέζου από την πλευρά του πατέρα του.

Σε σχόλια που αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τερματοφύλακας της Σιντ Τρούιντεντ δέχεται κριτική για τις εμφανίσεις του, αλλά το μόνο που εύχεται είναι ο κόσμος να σταματήσει να σχολιάζει το χρώμα του δέρματός του και να κάνει ρατσιστικά σχόλια.

Ο προπονητής του, Χατζίμε Μοριγιάσου, τον υπερασπίστηκε στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Ο Ζιόν είναι ένας σημαντικός παίκτης για την Ιαπωνία και αντιτίθεμαι σθεναρά στους ανθρώπους που παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματά του και του επιτέθηκαν με ρατσιστικό τρόπο. Αν αυτό προκάλεσε άγχος ή ζημιά στον Ζιόν, έχει την πλήρη υποστήριξη ολόκληρης της ομάδας» ..