Facebook Pixel «Σφραγίζεις τίτλο ή έχεις προβλήματα…»
| 2011-02-06 22:43:00

«Σφραγίζεις τίτλο ή έχεις προβλήματα…»

«Σφραγίζεις τίτλο ή έχεις προβλήματα…»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει μέσα από το blog του τη νέα μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού και εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών σ’ ένα παιχνίδι, ίσως και να λειτουργεί πολλές φορές παραπλανητικά για μια ομάδα, ώστε να καλύψει προβλήματα και αδυναμίες. Το σίγουρο όμως είναι πως μια ομάδα που ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Εκτίμηση μου είναι πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι αυτής της πολιτικής και θα προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα του κάποια στοιχεία που θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει κάποια ζόρια που εμφανίζονται στα δύο τελευταία παιχνίδια. Γιατί η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ξάνθη απέδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι κάποια ζόρια όπως στην Τούμπα. 
 
Για παράδειγμα ο Ιμπαγάσα έμεινε και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό και η ομάδα του λιμανιού είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Είναι πασιφανές πως όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, έχουν πλέον ως πρώτο μέλημα το μπλοκάρισμα του Ιμπαγάσα, γνωρίζοντας έτσι πως αν τα καταφέρουν στον συγκεκριμένο τομέα, «βραχυκυκλώνουν» το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πόσο μάλλον όταν το τελευταίο δίμηνο απουσίαζε από τις υποχρεώσεις των πειραιωτών, ο Ντουντού, ο οποίος είναι δημιουργικός μέσος και μπορεί να κάνει παιχνίδι (όχι βέβαια όπως ο Αργεντινός) για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων». Τουλάχιστον ο Βραζιλιάνος γύρισε στο ματς με την Ξάνθη μετά από απουσία δύο μηνών και αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό.

 
Για να επανέλθουμε όμως, ο Ιμπαγάσα δεν είναι στα πάνω του στα δύο τελευταία παιχνίδια ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε ΠΑΟΚ και Ξάνθη «μπλόκαραν» τον Αργεντινό. Ο Ιμπαγάσα δεν είχε καθαρό μυαλό στα δύο τελευταία ματς και πρέπει να πάρει «ανάσες», αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως τα δύο επόμενα ματς του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολα, με Άρη εκτός έδρας και Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη».

Παράλληλα ένα σημείο στο οποίο οφείλει να σταθεί κάποιος είναι η έλλειψη κίνησης στην περιοχή της Ξάνθης από τον άξονα και αναφερόμαστε κυρίως στον Πάντελιτς. Ο Σέρβος έμεινε ουσιαστικά εκτός αγώνα και δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει την εστία του Γκσπούρνιγκ. Είχε κάποιες κινήσεις, οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να περάσουν κάποιες κάθετες πάσες, αλλά είτε από αδράνεια του Σέρβου είτε επειδή οι πάσες δεν ήταν καλές, ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. 
 
Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στο οποίο καλείται ν' αποδείξει πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να διατηρήσουν τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Οφείλουν να κάνουν μια πειστική εμφάνιση σε δύσκολη έδρα και μάλιστα μια αγωνιστική πριν από το πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή στο ματς απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Είναι παιχνίδι το οποίο μπορεί να «σφραγίσει» τον τίτλο για τον Ολυμπιακό ή ματς που μπορεί να του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Το σίγουρο όμως είναι πως πρόκειται για παιχνίδι που πρέπει να το δουλέψει πολύ ο Βαλβέρδε, πρωτίστως σε ότι αφορά την ψυχολογία της δικής του ομάδας. Γιατί εκεί ακριβώς υστέρησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Βαλβέρδε λοιπόν πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία της ομάδας του για το ματς στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags