Facebook Pixel Τα υπόλοιπα τα χρωστάνε στη Ρούμπιν!
| 2012-02-10 23:53:00

Τα υπόλοιπα τα χρωστάνε στη Ρούμπιν!

Τα υπόλοιπα τα χρωστάνε στη Ρούμπιν!

Με δύο στα γρήγορα (5΄ Μέλμπεργκ, 24΄ Μιραλάς), ο Ολυμπιακός ...ξεπέταξε 2-0 την ΑΕΚ, που γλίτωσε τα χειρότερα λόγω Ρούμπιν. Πρώτος στη βαθμολογία, έναν πόντο πάνω από τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Κυριακή την Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής στο ντέρμπι της... Παρασκευής κόντρα στην ΑΕΚ! Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν χαλαρά 2-0 και πλέον βλέπουν το ματς με τη Ρουμπίν Καζάν στη Ρωσία. Το σκορ άνοιξε ο Μέλμπεργκ στο 5' με κεφαλιά, ο Μιραλάς πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 24' και από εκείνο το σημείο η ομάδα του Πειραιά, αν και θα μπορούσε να βάλει και άλλα, έσβησε τις μηχανές της κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Αγωνία για Μιραλάς, ο οποίος αποχώρησε στο 66' νιώθοντας σφίξιμο στους προσαγωγούς.

Άλλαξε τη συνταγή ο Βαλβέρδε, καμιά έκπληξη από Κωστένογλου

Μπορεί πριν το ματς το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού να έλεγε ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει την 11άδα της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Βάσκος τεχνικός όμως άλλαξε τη συνταγή τοποθετώντας αντί των Μοντεστό, Αμπντούν τους Τοροσίδη, Καζίμ. Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε τα “ερυθρόλευκα” γκολπόστ, δεξί μπακ ήταν ο Τοροσίδης, αριστερό ο Μαρκάνο και στόπερ οι Αβραάμ και Μέλμπεργκ. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Ορμπάιθ με τον Ιμπαγάσα πιο μπροστά τους σε ρόλο μπαλαντέρ. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Μιραλάς (αριστερά) και Καζίμ (δεξιά) με τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης σε διάταξη 4-2-3-1.

Όσον αφορά την 11άδα της ΑΕΚ, ο Νίκος Κωστένογλου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη. Ο τεχνικός της Ένωσης παρέταξε τους παίκτες του σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε την εβδομάδα που προηγήθηκε του ντέρμπι. Ο Αραμπατζής υπερασπίστηκε την εστία με την αμυντική τετράδα να απαρτίζουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς και Καράμπελας. Ο Μάκος έπαιξε σε ρόλο κόφτης με τους Καφέ και Βάργκας πιο μπροστά του. Στις πτέρυγες ο Λεονάρντο έπαιξε αριστερά ο Μπέλεκ και μοναδικός προωθημένος ο Λυμπερόπουλος, συμπληρώνοντας το 4-3-3 του Νίκου Κωστένογλου.

1-0 με το καλησπέρα σας!

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι, η έναρξη του οποίου θύμισε πολύ το περσινό ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Και αυτό γιατί οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν από νωρίς, με τον Μέλμπεργκ στο 5' να πιάνει στον ύπνο της άμυνα της Ένωσης, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα!

Οι Πειραιώτες βέβαια είχαν κάνει νωρίτερα γνωστές τις προθέσεις τους με τον Μιραλάς να κάνει ό,τι θέλει από τη δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν και η αχίλλειος φτέρνα τους! Όλες οι επιθέσεις του Ολυμπιακού από εκείνη την πλευρά αναστάτωναν την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, αφού ο Κοντοές ήταν ανήμπορος να πιάσει τον Βέλγο, ενώ δεν είχε και τα κατάλληλα στηρίγματα για να αναχαιτίσει τις προσπάθειες του μεσοεπιθετικού των “ερυθρολεύκων”.

Όλα της πήγαν... δεξιά

Έτσι το 2-0 δεν άργησε να έρθει, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Κωστένογλου να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο 24' ο Τζιμπούρ έφυγε στην κόντρα από αριστερά έσπασε στον Μιραλάς, ο οποίος δεν μπορούσε να χαραμίσει την ευκαιρία και έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Όλα της πήγαν από... δεξιά της ΑΕΚ δηλαδή.

Από το 2-0 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του και ηθελημένα άφησε χώρους στην ΑΕΚ. Βέβαια οι “κιτρινόμαυροι” μόνο με στημένες φάσεις μπορούσαν να απειλήσουν με εξαίρεση την ευκαιρία του 21' (πριν το 2-0) με τον Μέγερι να κρατάει ανέπαφη την εστία του στο τετ α τετ με τον Βάργκας.

Με σβηστές μηχανές!

Και αν ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του αισθητά στο μισό του πρώτου μέρους, στο δεύτερο έπαιζε με σβηστές μηχανές. Ωστόσο, η ΑΕΚ και πάλι δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το χώρο που της έδιναν οι “ερυθρόλευκοι”. Αν και είχε μερικές καλές στιγμές, όπως αυτή του Λυμπερόπουλου (63') και του Λεονάρντο (70'). Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιχνίδι, είχαν την κατοχή της μπάλας και απλά συντηρούσαν το σκορ νίκης (2-0) προσέχοντας παράλληλα τα μετόπισθεν. Αν τους έβγαινε το 3-0 στην πορεία... ακόμα καλύτερα. Είχε ευκαιρίες να το πραγματοποιήσει. Όπως στο 59' για παράδειγμα που ο Κοντοές παραλίγο να βάλει αυτογκόλ με το στήθος, ή στην αντεπίθεση του Ιμπαγάσα στου 63' και στην κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 83' που μπλόκαρε ο Αραμπατζής.

Το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ, αυτό που μέτρησε όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έδωσε δικαίωμα στην ΑΕΚ να ελπίζει ούτε για μείωση, διατήρησε το σκορ μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη εύκολα!

Το μόνο αρνητικό για τους “ερυθρόλευκους” ήταν το γεγονός ότι έχασε τον Κέλβιν Μιραλάς, ο οποίος αποχώρησε στο 66', νιώθοντας σφίξιμο στους προσαγωγούς.

Η live μετάδοση του αγώνα από τον sportdog...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags