Facebook Pixel Sportdog.gr | Πασίγνωστος προπονητής κατηγορήθηκε για "περιστασιακό σεξισμό" (ΦΩΤΟ)
| 2024-02-27 19:25:00

Πασίγνωστος προπονητής κατηγορήθηκε για "περιστασιακό σεξισμό" (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Πασίγνωστος προπονητής κατηγορήθηκε για "περιστασιακό σεξισμό" (ΦΩΤΟ)

Εχει κάτσει στον πάγκο και της Λίβερπουλ.

Μετά τη νίκη της Σέλτικ εναντίον της Μάδεργουελ, ο Μπρένταν Ρότζερς πυροδότησε μια διαμάχη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μετά τον αγώνα. Μιλώντας στο BBC Σκωτίας, ο Βρετανός δήλωσε ότι «έχει γραφτεί ήδη ιστορία για αυτήν την ομάδα, αλλά εμείς θα γράψουμε τη δική μας».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος, Τζέιν Λιούις, του ζήτησε να διευκρινίσει τη δήλωσή του, κάτι που ο προπονητής αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει. Ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ προτίμησε να περικόψει τη συνέντευξη λέγοντας: «Τέλειο, καλό κορίτσι, μπράβο» στην συνομιλήτρια του.

Αυτή η πρόταση δεν πήγε καλά στους ακτιβιστές της οργάνωσης For Women Scotland, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Ρότζερς για « περιστασιακό σεξισμό». Αυτή είναι μια κανονικοποιημένη και αποδεκτή μορφή διάκρισης κατά των γυναικών, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας.

Μια εκπρόσωπος του οργανισμού κατηγόρησε απευθείας τον προπονητή στην Daily Mail: «Η Τζέιν Λιούις έκανε μόνο τη δουλειά της, προσπαθώντας να πάρει μια εξήγηση από τον Μπρένταν Ρότζερς για το κρυπτικό σχόλιό του. Το γεγονός ότι η στάση που υιοθετήθηκε ήταν συγκαταβατική είναι αρκετά διαφωτιστικό, αλλά και πραγματικά καταθλιπτικό το 2024. Νομίζαμε ότι οι δεινόσαυροι είχαν εξαφανιστεί».

Η ενδιαφερόμενη δημοσιογράφος, η οποία έχει εμπειρία δεκαετιών στο BBC, δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags