Facebook Pixel Διακοφώτης: "Να επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα"
| 2024-04-09 11:57:00

Πρόεδρος της ΕΠΣ για το περιστατικό στη Ρόδο: "Να επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα"

Sportdog Team
Πρόεδρος της ΕΠΣ για το περιστατικό στη Ρόδο: "Να επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Παναγιώτης Διακοφώτης όπου και πήρε απόλυτη θέση σχετικά με την ποινή που πρέπει να επιβληθεί στον δράστη της φονικής κλωτσιάς κατά τη διάρκεια του αγώνα για τις τοπικές κατηγορίες της Ρόδου.

Παναγιώτης Διακοφώτης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου μιλώντας για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Ρόδο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με το άθλημα.

«Είχαμε ένα με μεμονωμένο περιστατικό ανάμεσα σε δυο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Λάρδου και Ποσειδώνα Καρπάθου. Ήταν βραδινό το παιχνίδι, λόγω τη συγκοινωνίας και έγινε με τους προβολείς. 

Έγινε μια διακοπή προς το τέλους του παιχνιδιού και υπήρξε μια ένταση. Ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου χτύπησε αυτόν της Καρπάθου, ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ήταν μια καρατιά με τα πόδια στο κεφάλι. Και από ότι μου είπαμε ήταν τυχερός γιατί ήταν αμέριμνος και δεν έβαλε αντίσταση. Αν έβαζε αντίσταση θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα τώρα. Σε κάθε περίπτωση, το παιδί είναι καλά, έχει εξεταστεί και είναι σε καλή κατάσταση. Δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο. 

Από εκεί και πέρα έχει συλληφθεί ο δράστης πριν τη λήξη του αυτοφώρου. Έχει πάει ήδη στον ανακριτή και φαντάζομαι πως θα ζητήσει προθεσμία για την εκδίκαση της υπόθεσης Σίγουρα για να τον πηγαίνουν στον ανακριτή τον πηγαίνουν με τον νέο νόμο, αλλά δεν είμαι απόλυτος και σίγουρος για αυτό. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε τις απαγγελίες που θα του δοθούνε και μάλιστα λέγανε ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος της μήνυσης, γιατί περιμένανε και την εξέταση από τον ιατροδικαστή σήμερα το πρωί, και να πάρουνε καταθέσεις από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Για να είναι πλήρης ο φάκελος!

Η εκτίμηση ενός υπεύθυνου που είναι στην αθλητική βία είναι ότι πάει να δικαστεί σαν ποδοσφαιριστής και όχι με τον νόμο. Τώρα θα αποφασίσει ο εισαγγελέας και ο δικαστής.

Από την μεριά μας σαν ένωση έχουμε καλέσει με το βίντεο τον ποδοσφαιριστή να απολογηθεί και φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση όσον αφορά την ποινή. Ο κανονισμός προβλέπει απαγόρευση απασχόλησης με το άθλημα, κάτι το οποίο θα έπρεπε να κάνει από μόνος του. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή, εδώ έχουμε ξεφύγει τελείως. Από εχθές ενδιαφέρεται και το υπουργείο και αν διαπιστωθούν κενά στον νόμο, θα διορθωθούν. Θα γίνει πιο αυστηρός ο νόμος!», είπε ο Παναγιώτης Διακοφώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό… αρπάχτηκαν Λουτσέσκου και Αλμέιδα - "Δεν με σεβάστηκες, απαράδεκτο" - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags