Προσπαθώντας να βάλουμε τα πράγματα σε μία, άτακτη, σειρά απαντάμε στην πρώτη ερώτηση. Ο 38χρονος Κίεραν Μακ Κένα, γεννημένος στο Λονδίνο, αλλά μεγαλωμένος χρόνια στη Βόρεια Ιρλανδία είναι ο προπονητής που μόλις οδήγησε την Ίπσουιτς στην Premier League ύστερα από απουσία 22χρόνων.

 Ανέλαβε την θρυλική ομάδα του Μπόμπι Ρόμπσον (που στο «Portman Road» δεν είχε χάσει ευρωπαϊκό παιχνίδι ρίχνοντας κάποτε σφαλιάρες σε ολόκληρες Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ίντερ), το ’21 και μέσα σε τρία χρόνια την ανέβασε όχι μία, αλλά δύο κατηγορίες: από την League One, στην Championship και από κει στην Premier πίσω από τη Λέστερ του Ιταλού (επί δύο χρόνια βοηθού του Γκουαρντιόλα στη Σίτι), Έντσο Μαρέσκα. Τον πρώην μέσο και του Ολυμπιακού, τον οποίο θέλει η Τσέλσι για την μετά Μαουρίσιο Ποτσετίνο εποχή.

 Ως plan B έχει ήδη συζητήσει με τον Μακ Κένα για τον οποίο όμως κινήθηκε ταχύτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παλιά του γνώριμη αφού από το ’18 έως το ’21 υπήρξε βοηθός των Μουρίνιο, Σόλκσιερ, Ράνγκνικ και Κάρικ. Είναι δεδομένο το αντίο του Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ» ακόμη και στην περίπτωση που, σήμερα το απόγευμα, κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας με αντίπαλο την «αιώνια» Μάντσεστερ Σίτι. Τον ΜακΚένα βολιδοσκόπησε και η Μπράιτον που ψάχνει αντικαταστάτη του Ντε Ζέρμπι, αλλά η μεγαλύτερη πλάκα απ’ όλες είναι πως και οι τρεις έχουν συζητήσει μόνο με τον ενδιαφερόμενο, και όχι ακόμη με την Ίπσουιτς με την οποία, ο Μακ Κένα δεσμεύεται από συμβόλαιο έως το ’28.

  Πλάκα έχει και η περίπτωση του Ιταλού Ντε Ζέρμπι, που άφησε τη Μπράιτον βέβαιος ότι θ’ αναλάμβανε τη Μίλαν στη θέση του Πιόλι, που ήταν και ο βασικός λόγος που απέρριψε τη Μπάγερν Μονάχου. Η Μίλαν όμως, αφού απέρριψε Γκαλτιέ, Κονσεϊσάο και Λοπετέγκουϊ (ο οποίος θα συνεχίσει στη Ουέστ Χαμ), κατέληξε και επέλεξε τον Πορτογάλο Πάουλο Φονσέκα, φέτος στη Λιλ και πριν από μερικά χρόνια στον πάγκο της Ρόμα.

 

 Όσον αφορά στη Μπάγερν Μονάχου, απελπισμένη από τα επαναλαμβανόμενα «όχι», από τους Ζιντάν, Τσάμπι Αλόνσο, Ντε Ζέρμπι, Νάγκελσμαν και Φλικ (που παρεμπιπτόντως θα πάρει τη θέση του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα), βρήκε επιτέλους προπονητή και θα τον ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα. Θα είναι ο Βέλγος Βενσάν Κομπανί, που μόλις υποβιβάστηκε στην Championship με τη Μπέρνλι ένα χρόνο μετά την άνοδό της στην Premier League.

 Το ξέφρενο «βαλς των πάγκων» είχε ξεκινήσει με το αντίο του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, που τον αντικατέστησε με τον Ολλανδό Άρνε Σλοτ (Φέγιενοορντ) και συνεχίστηκε με τα αναπόφευκτα «διαζύγια» του Τεν Χαγκ από τη Γιουνάιτεντ, και του Ποτσετίνο από την Τσέλσι.        

 Τι θ’ απογίνουν οι δύο τους; Ο Αργεντινός προσφέρθηκε, μόνος του, στη Μάντσεστερ, ο Ολλανδός αποκλείεται να γυρίσει στον Άγιαξ γιατί στο Άμστερνταμ  μόλις ανακοινώθηκε ο Ιταλός Φαριόλι, από τη Νις.

 

 Και οι υπόλοιποι «μεγάλοι»; Ο Μουρίνιο, άγνωστο ακόμη. Ο Κόντε, ίσως πει το ναι στη Νάπολι, που ήθελε τον Γκασπερίνι, εκείνος όμως μάλλον ανανεώνει για 9η χρονιά με την Αταλάντα στην οποία μόλις χάρισε ένα ιστορικό Europa League. Η Γιουβέντους κατέληξε στον Τιάγκο Μότα, αν και η Παρί Σεν Ζερμέν ακόμη ελπίζει ν’ αλλάξει γνώμη. Ο Αλέγκρι ίσως πάει στη Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται ήδη ο Ρίνο Γκαττούζο που μόλις υπέγραψε με την Αλ Ταϊβούν. Ο χαμός…   

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr