Στην αγαπημένη του Ατλέτικο Μινέιρο γύρισε ο Μπερνάρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήθελε να επιστρέψει πριν καν προκύψει η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

«Είχα ήδη σχέδια να επιστρέψω στην Ατλέτικο Μινέιρο. Εάν ήταν στο χέρι μου θα αγωνιζόμουν από το 2023 στην ομάδα. Όταν δηλαδή θα ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό μου στα Εμιράτα με την Αλ Σαρτζά.

Τα σχέδια άλλαξαν, όμως η ευκαιρία εμφανίστηκε ξανά. Ξεκίνησαν επαφές με τον Ροντρίγκο Καετάνο πριν από οχτώ μήνες. Τα πράγματα κύλησαν φυσιολογικά και ένιωθα πραγματικά καλά. Μίλησα στους γονείς μου και ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Και πρόσθεσε ο πρώην άσος του «τριφυλλιού»: «Μετά από 11 χρόνια στην Ευρώπη κατάφερα να προσαρμοστώ σε άλλες θέσεις και να γίνω πιο πολύπλευρος ποδοσφαιριστής.

Σε κάποιες ομάδες αγωνίστηκα από τα δεξιά, σε άλλες στα αριστερά, ακόμη και στο κέντρο. Θέλω να βοηθήσω την Ατλέτικο με κάθε τρόπο. Ήρθα για να βοηθήσω. Αν και επέστρεψα έπειτα από μεγάλο διάστημα, ακόμη υπάρχουν κάποια παλιά πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους.

Δεν μου αρέσει να χάνω. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Θέλω να νικάω. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε . Έχω κατακτήσει τίτλους εδώ, αλλά θέλω περισσότερους».