Facebook Pixel Αχ Κώστα... Κώστα!
| 2012-02-26 22:25:00

Αχ Κώστα... Κώστα!

Αχ Κώστα... Κώστα!

Την αβλεψία του Μανωλά πλήρωσε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΟΦΗ! Όσο έπαιζε με 11 παίκτες κέρδιζε 1-0 και με την αποβολή του στο 58' ισοφαρίστηκε από τον Λόπεθ (66') και κόντεψε να χάσει (δοκάρι 81').

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 55' με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, αλλά της στοίχισε η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 58' δίνοντας την ευκαιρία στους Κρητικούς να ισοφαρίσουν.

Κατέβασε ρολά ο Βεζυρίδης

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τον ΟΦΗ και παρότι δεν είχε τη βοήθεια του κόσμου στο πλάι της, έπαιξε αρκετά παθιασμένα, προσπαθώντας να απειλήσει τους Κρητικούς τόσο με οργανωμένες προσπάθειες όσο και με δυνατά σουτ. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήταν πολύ ορεξάτοι, ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες! Τους έλειπε ωστόσο η τύχη! Βρήκαν μπροστά τους έναν ανίκητο Βεζυρίδη, ο οποίος για μία ακόμη φορά όποτε κλήθηκε δήλωσε παρών διατηρώντας το μηδέν της εστίας του, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Λεονάρντο στο 38'!

Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι ήταν επιθετικά ακίνδυνοι! Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε εκτός από την κατοχή της μπάλας (66%-34%) και 13 τελικές προσπάθειες έναντι μιας των “ασπρόμαυρων”, οι οποίοι ήταν η σκιά του καλού τους ευατού. Και αν δεν είχαν τον Βεζυρίδη να κατεβάζει ρολά τότε σίγουρα θα βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Για όλα φταίει ο Μανωλάς!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 55' (1-0). Ωστόσο, τα πανηγύρια των “κιτρινόμαυρων” δεν κράτησαν για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μανωλά με δεύτερη κίτρινη (τράβηγμα φανέλας στον Λόπεθ). Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και το κατάφερε. Στο 66' έφερε το ματς στα ίσια με την κεφαλιά του Λόπεθ (1-1), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Σίσιτς.

Μάλιστα οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό αλλά στο 81' ο Αραμπατζής και το δοκάρι δεν τους έκανε το χατίρι! Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Λήξη αγώνα

92' Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Βάντο μέσα ο Λόπεθ έξω.

89' Σουτ του Λόπεθ μπλοκάρει ο Αραμπατζής.

88' -Αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Ζορμπάς αντί του Παπουλή.

85' -Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Έξω ο Λεονάρντο μέσα ο Τσίτας.

83' -Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Μπόντορ στη θέση του Πίτσου.

81' Δοκάρι για τον ΟΦΗ! Ο Σίσιτς βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή, σούταρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ βρήκε λίγο την μπάλα, η οποία χτύπησε στο δοκάρι στη συνέχεια στην πλάτη του "κιτρινόμαυρου" γκολκίπερ και έφυγε κόρνερ.

79' Ωραίο 1-2 του Παπουλή με τον Πίτσο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από αριστερά έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

71' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ αντί του Λαγού.

66' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ύστερα απο σέντρα του Σίσιτς ο Λόπεθ έπιασε από κοντά την κεφαλιά φέρνοντας το ματς στα ίσια. 1-1

64' Ωραίο σουτ του Παπουλή εκτός περιοχής εξίσου όμορφη η απόκρουση του Αραμπατζή σε κόρνερ!

60' -Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μάκος στη θέση του Σιάλμα. Λόγω της αποβολής του Μανωλά ο αμυντικός χαφ της Ένωσης θα παίξει ως παρτενέρ του Δέλλα.

60' Σουτ του Μπούρμπου άουτ.

58' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μανωλά για το φάουλ στον Λόπεζ. Με 10 η ΑΕΚ!

55' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερά από σέντρα του Λεονάρντο από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

54' Κίτρινη στον Λόπεθ.

51' Σουτ του Σιαλμά στην κίνηση ύστερα από γέμισμα του Καφέ, η μπάλα έφυγε άουτ. Ωραία έμπνευση του επιθετικού της ΑΕΚ.

49' Kεφαλιά του Λυμπερόπουλου ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο η μπάλα έφυγε άουτ.

47' Χλιαρό σουτ του Σίσιτς, μπλοκάρει ο Αραμπατζής.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45' Σουτ του Σιαλμά ύστερα από πάσα του Βάργκας, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

44' Αντεπίθεση για τον ΟΦΗ με τον Λόπεθ να μπαίνει πολύ έξω από την εστία του στην αριστερή γωνία της περιοχής και στο τέλος έκλεισε τον επιθετικό του ΟΦΗ και του απέσπασε την μπάλα.

43' Ο Σιαλμάς σκοράρει ύστερα από πολύ ωραία σκαφτή μπαλιά του Βάργκας αλλά το γκολ δεν μέτρησε ο Γιάχος, δικαίως αφού ο επιθετικός της Ένωσης ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση όμως ήταν πολύ ωραία...

43' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο.

42' Κίτρινη στον Βάργκας

40' Ωραία μπαλιά στον Σιαλμά ο οποίος μπήκε από αριστερά αλλά κλείστηκε στην γωνία με αποτέλεσμα ο Βεζυρίδης να τον εξουδετερώσει.

38' Δοκάρι για την ΑΕΚ: Ο Λύμπε έβγαλε στον Λεονάρντο, εκείνος έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα και δεξιά της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βεζυρίδη και να απομακρύνεται.

Σχόλιο: 66% η κατοχή της μπάλας στην ΑΕΚ, 34% στον ΟΦΗ. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αναλάβει τον έλεγχο του ματς, έχουν ευκαιρίες, τους λείπει όμως η ουσία, δηλαδή το γκολ.

31' Aντεπίθεση του ΟΦΗ και άστοχο σουτ του Λόπεθ. Πρώτη επιθετική προσπάθεια των Κρητικών.

30' Αφησε ο Λεονάρντο για τον Λυμπερόπουλο, σουτ από τον Μεσσήνιο και η μπάλα άουτ.

27' Σουτ του Λεονάρντο εντός περιοχής ύστερα από γύρισμα του Γεωργέα (από δεξιά) η μπάλα έφυγε άουτ.

25' Νέα απόκρουση του Βεζυρίδη. Ο Λυμπερόπουλος άφησε στον Γεωργέα, ο οποίος έκανε γύρισμα από δεξιά και ο γκολκίπερ των Κρητικών την βρήκε όσο χρειάζεται για να της αλλάξει πορεία, παίρνοντας την... μπουκιά από το στόμα του Σιαλμά που περίμενε για να τη σπρώξει σην κενή εστία.

23' Σουτ του Λαγού η μπάλα ψηλά άουτ...

21' Ξανά σώνει τον ΟΦΗ ο Βεζυρίδης! Ο Λυμπερόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να διατηρεί το μηδέν στην εστία του.

16' Σουτ του Λαγού ξανά θετικός στην επέμβασή του ο Βεζυρίδης.

14' Kεφαλιά του Μανωλά μπλόκαρε ο Βεζυρίδης.

11' Kίτρινη στον Μανωλά.

9' Kαλό σουτ του Σιαλμά εκτός περιοχής ο Βεζυρίδης μάζεψε την μπάλα.

5' Ωραία ενέργεια από τον Λεονάρντο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΟΦη, έπιασε το σουτ αλλά ο Βεζυρίδης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

1' Σκαφτό σουτ του Σιαλμά εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Βεζυρίδη.

1' Εναρξη αγώνα.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Aραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο, Λαγός, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Μπούρμπος, Σίσιτς, Λόπεθ, Λόπεζ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags