Facebook Pixel Ένα για να... γουστΆΡΗΣ!
| 2012-03-03 22:27:00

Ένα για να... γουστΆΡΗΣ!

Ένα για να... γουστΆΡΗΣ!

Την επιθετική δυστοκία της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, ο οποίος δεν ήταν καλύτερος αλλά πιο ουσιαστικός και με το γκολ του Λαζαρίδη στο 79' πήρε τη νίκη και ελπίζει για είσοδο στην 5αδα! Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες η Ένωση που θύμισαν το ματς με τον ΟΦΗ!

Όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη κάνει ο Άρης! Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ με το γκολ του Λαζαρίδη στο 79' και ανέβηκαν στην 6η θέση με 33 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλύτερη από την Ένωση, η οποία έχασε σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά όπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ πλήρωσε τα προβλήματά της στην τελική της προσπάθεια.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ, η οποία έκλεισε για τα καλά τον Άρη στα καρέ του, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά του κενά. Με εξαίρεση το σουτ του Νέτο στο 3' που κατέληξε για λίγο άουτ, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καμία φορά την Ένωση. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού ξεδίπλωσε τις επιθετικές τις προσπάθειες περισσότερο από τα άκρα, κυρίως από αριστερά με τον Καράμπελα και τον Σιαλμά να βρίσκονται σε τρελά κέφια, ενώ υπήρξαν και αρκετά σουτ εκ μέρους “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης με τις λευκές εμφανίσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή των παικτών του Κωστένογλου ήρθε στο 8' με τον Λυμπερόπουλο να σεντράρει από αριστερά αλλά το σουτ στην κίνηση του Λεονάρντο έφυγε άουτ. Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά χαμένων ευκαιριών (10', 12', 19') με πιο χτυπητή αυτή του Λύμπε στο 12'. Ύστερα από σέντρα του Καράμπελα από αριστέρα, ο Λεονάρντο γύρισε όμορφα στον Καλαματιάνο άσο, ο οποίος σούταρε άουτ μπροστά στην κενή εστία.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων εκμεταλλευόμενη την κακή ανάπτυξη του Άρη. Ήταν ανώτερη, είχε την κατοχή της μπάλας (45%-55%) αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ, όπως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ...

Στο δεύτερο μέρος, ο Μασάδο έκανε δύο απανωτές αλλαγές περνώντας τους Φατί και Ακόστα αντί των Παπαστεριανού και Τριανταφυλλάκου, ενώ από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Μπέλεκ. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ να είχε το πάνω χέρι, στο δεύτερο πάντως το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο.

Ο Άρης πάντως ήταν αισθητά πιο απειλητικός και φάνηκε εξ αρχής ότι οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού φρέσκαραν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία προσπάθησε να απειλήσει με πολλά σουτ και στημένες φάσεις. Έτσι άνοιξε το σκορ στο 79' με τον Λαζαρίδη! Ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ κοντά στο κόρνερ, ο Αραμπατζής έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου και ο αμυντικός των γηπεδούχων έγραψε το 1-0 με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά μήπως και "κλεψει" τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και ο Άρης πήρε τη νίκη! Με τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στην 6η θέση της κατάταξης και πλέον κάνει όνειρα εισόδου στα πλέι οφς.

 

90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

86' Σουτ του Καφέ, μπλόκαρε ο Βελλίδης.

83' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης αντί του τραυματία Βάργκας.

80' Κίτρινη κάρτα και στον Μάκο.

79' Γκολ για τον Άρη: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ κοντά στη γραμμή του κόρνερ, ο Αραμπατζής έκανε την έξοδο του... Μεσολογγίου και ο Λαζαρίδης με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. 1-0.

76' Εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, άουτ η μπάλα.

74' Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα.

74' Kίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.

73' Κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

68' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λαγός αντί του Λεονάρντο.

68' -Τρίτη αλλαγή για τον Αρη. Ο Γιαννιώτας στη θέση του Καπετάνου.

67' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Λεονάρντο από δεξιά εντός περιοχής να επιλέξει να γυρίσει για τον Μπέλεκ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και υπό πίεση δεν κατάφερε να πλασάρει καν.

52' Σουτ του Ουμπίντες εκτός περιοχής η μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

50' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες από πλάγια αριστερά, η μπάλα πήρε φάλτσα, αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε σταθερά.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στην ΑΕΚ ο Μπέλεκ πήρε τη θέση του Λυμπερόπουλου που δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στον Άρη, Φατί και Ακόστα αντί των Παπαστεριανού και Τριανταφυλλάκου.

45'+1' Λήξη ημιχρόνου.

42' Μακρινό σουτ του Λυμπερόπουλου άουτ.

38' Κίτρινη στον Παπαζαχαρία

35' Σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής άουτ.

34' Σέντρα του Σιαλμά από αριστερά δίωχνει με γροθιές ο Βελλίδης σε κόρνερ.

31' Σουτ του Καπετάνου από μακριά δεν ανησυχεί ο Αραμπατζής.

29' Εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, ο Λυμπερόπουλος πήδηξε χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη.

19' Αποκρούει ο Βελλίδης το  σουτ του Σιαλμά από το ύψος του πέναλτι.

15' Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα.

12' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Καράμπελας έβγαλε σέντρα από αριστέρα, ο Λεονάρντο γύρισε ωραία την μπάλα στον Λυμπερόπουλο και εκείνος σε κενό τέρμα την έστειλε άουτ!

10' Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ, ύστερα από σέντρα του Καράμπελα από αριστέρα η άμυνα του Άρη απέκρουσε λανθασμένα και στη συνέχεια το πλασέ του Σιαλμά κοντραρίστηκε και έφυγε κόρνερ.

8' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος έβγαλε σέντρα στον Λεονάρντο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

3' Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη, ο Νέτο έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ, περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή.

1' Έναρξη αγώνα.

Με κιτρινόμαυρα ο Άρης, στα λευκά η ΑΕΚ.

Άρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός, Μίσελ, Καστίγιο, Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ούμπιντες.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Γεωργέας, Κοντοές, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags