Facebook Pixel Τακτική και ατομική ανωτερότητα...
| 2012-03-12 20:45:00

Τακτική και ατομική ανωτερότητα...

Τακτική και ατομική ανωτερότητα...

Ο Βαλβέρδε πέτυχε απόλυτα το στόχο του: έβαλε γρήγορο γκολ ώστε να διώξει το άγχος, σκόραρε εύκολα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, έκανε διαχείριση δυνάμεων για το προσεχές ευρωπαϊκό παιχνίδι και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ (χωρίς να κοπιάσει) για λόγους… ψυχολογίας. Διαβάστε την ανάλυση του Ολυμπιακός-Άρης.

Επομένως, δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο ικανοποιημένος από την έκβαση του αγώνα. Αντίθετα, ο Άρης επιβεβαίωσε πως είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους πρωτοπόρους και κατέδειξε εμφατικά την απουσία συγκεκριμένου αγωνιστικού πλάνου και διάθεσης από πλευράς ποδοσφαιριστών. Ολυμπιακός Πρωταρχικός σκοπός του Βαλβέρδε ήταν να «ανοίξει το σκορ» νωρίς και ο Μασάδο βοήθησε τα μέγιστα στο να εκπληρωθεί άκοπα το πλάνο του, καθώς παράταξε εξαιρετικά αμυντικογενή διάταξη με ανασταλτικές κατευθύνσεις. Διαπιστώνοντας την οπισθοχωρημένη παράταξη των κιτρινόμαυρων, το μυρμήγκι προτίμησε σύστημα 4-1-4-1 και όχι 4-2-3-1 προκειμένου να αυξήσει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα και να δυσχαιράνει την ανάπτυξη του Άρη: χρησιμοποίησε ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Μοντέστο) έδωσε εντολή στον Μακούν για συχνές προωθήσεις ώστε να «ανεβαίνουν» 5 ποδοσφαιριστές σε συνθήκες επίθεσης και να παραμένουν ψηλά για να καταστεί αφόρητη η πίεση και να αυξηθούν οι πιθανότητες λάθους ζήτησε να αναπτυχθεί η ομάδα με τη μπάλα κάτω καθώς οι αντίπαλοι διακρίνονται για την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι αλλά παρουσιάζουν αδυναμίες σε «χαμηλή άμυνα» (532/601 σωστές μεταβιβάσεις) έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής και έλεγξε τον ρυθμό (59%-41% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο)

Σχόλιο: το δεύτερο γκολ των πρωταθλητών προέκυψε από λάθος του Λαζαρίδη σε νευραλγικό χώρο που οδήγησε σε τετ-α-τετ και αποβολή του Σηφάκη. Η τακτική του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς και το παιχνίδι «καθάρισε» νωρί.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags