Facebook Pixel Ο συντηρητισμός του Μασάδο δεν δικαίωσε τον Άρη!
| 2012-04-02 22:23:00

Ο συντηρητισμός του Μασάδο δεν δικαίωσε τον Άρη!

Ο συντηρητισμός του Μασάδο δεν δικαίωσε τον Άρη!

Με το… στανιό επικράτησε ο μέτριος Παναθηναϊκός του κακού Άρη στο άδειο και παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο. Διαβάστε την ανάλυση του ματς στο ΟΑΚΑ.

Το χθεσινό παιχνίδι μπορεί να μην διεκδικεί ούτε δάφνες ποιότητας ούτε πολλές φάσεις αλλά αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο, πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός ματς μια μικρή τακτική πινελιά απλό τον πάγκο. ‘Η αρχική έμπνευση Φερέιρα για τοποθέτηση δύο αμυντικών χαφ δικαίωσε αρχικά την αμυντικογενή προσέγγιση του Μασάδο, και η επιλογή Πρίτα μετά την αποβολή Σπυρόπουλου, δικαίωσε το ρίσκο Φερέιρα.

Το πλάνο Μασάδο

Ο Πορτογάλος κόουτς προσέγγισε συντηρητικά το παιχνίδι και διατήρησε το πλάτος της ομάδα του μειωμένο στο 4-5-1 που παρουσίασε στο γήπεδο. Επιπλέον:

Έδωσε σαφής εντολές στους ακραίους μέσους του (Τσουκάνης/ Νέτο) για συνεχείς παρακολουθήσεις των ακραίων μπακ του ΠΑΟ (Βύντρα/ Σπυρόπουλος) ώστε να μην αναπτύσσονται πίσω από την κυκλοφορία της μπάλας του ΠΑΟ.
Επέλεξε τη διατήρηση των θέσεων των παικτών του από την προσπάθεια ανάκτησης κατοχής της μπάλας.
Έτρεξε κάθετα τις αντεπιθέσεις με τον Ούμπιντεζ να αναλαμβάνει την τελική πάσα.
Προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να χρησιμοποιήσει την “πλάτη” του Τριανταφυλάκου.

Ξεκάθαρος στόχος του Μασάδο ήταν η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα για την ομάδα του. Χαρακτηριστικό της προσέγγισης Μασάδο η προσπάθεια διατήρησης μικρών αποστάσεων στις αμυντικές γραμμές των κίτρινων.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags