Facebook Pixel Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!
| 2012-05-07 21:54:00

Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Ζωντανή στα πλέι-οφ η πτωχή πλην τίμια ΑΕΚ, καταρρέει ο πάμπτωχος αγωνιστικά Παναθηναϊκός. Η Ένωση πήρε 2-0 το ντέρμπι (29΄ Μάκος, 80΄ γκολάρα Κλωναρίδη) και τώρα ...όλοι στο κόλπο μετά και το Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1.

 

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό! Και αυτό γιατί έχασε δύο παίκτες γρήγορα και έτσι άλλαξαν τα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 13' (Ο Σεϊταρίδης αντί του Σπυρόπουλου) και στο 24' ( Ο Καραγκούνης αντί του Νίνη). Οι αλλαγές των σχεδίων επηρέασαν τους “πράσινους” πολύ, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται, αφού καθ' όλη τη διάρκεια των 45 λεπτών ήταν κυρίαρχη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ είχε και την κατοχή της μπάλας (52%-48%).

Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφερνε συχνότερα την μπάλα στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Όχι βέβαια από οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, αλλά με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις! Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησαν! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη των “πρασίνων” και στρώθηκε στον Μάκο, ο οποίος με απευθείας συρτό σουτ στο ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ανέβηκε ψυχολογικά και σε δύο φάσεις θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ. Στο 34' ο Κοντοές σέντραρε από δεξιά και ο Βύντρα απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή της περιοχής με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει αντί για πέναλτι... κόρνερ. Στο 38' ο Καρνέζης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο και έδειξε ότι ξόρκισε τον κακό του δαίμονα με την Ένωση... (έχει δεχτεί δύο γκολ από μακρινές εκτελέσεις φάουλ)

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου με στόχο τον Κουίνσι ανακόπηκε σε κόρνερ από την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας (45%-55%) και έβγαλε περισσότερες ευκαιρίες από οργανωμένες προσπάθειες. Στην τελική προσπάθεια όμως υστερούσε με αποτέλεσμα να βρίσκει με την... καμία δίχτυα. Και ας του έδινε πολύ χώρο η ΑΕΚ, η οποία υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη κυρίως από τον Μανωλά!

Η Ένωση ήταν άφαντη επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν κοιλιά στην απόδοσή τους, έκατσαν και περίμεναν τον Παναθηναϊκό! Ωστόσο είχαν την τύχη με το μέρος τους αφού οι πράσινοι δεν κατάφερναν να φέρουν το ματς στα ίσια. Και παρ' ότι η ΑΕΚ δεν υπήρχε μπροστά, δέκα λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ! Ο Κλωναρίδης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, πλασαρε από πλάγια θέση και πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα (2-0)! Σημειωτέον ότι έξι λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Λεονάρντο...

Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ να παίρνει την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ που την έφερε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Λήξη αγώνα

90'+3' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά

90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

85' Πάλι ο Κλωναρίδης κάνει ό,τι θέλει από αριστερά τον Παναθηναϊκό, στο τέλος όμως ανακόπηκε.

80' Γκολ για την ΑΕΚ:  Ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα αριστερά, απέφυγε όποιον μπήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και από πολύ πλάγια θέση πλασάρει απίστευτα και κάνει το 2-0. Απίστευτο γκολ από τον πιτσιρικά της ΑΕΚ!

77' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα κατέληξε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

74' Δοκάρι για την ΑΕΚ: Ύστερα από σέντρα του Κοντοέ από δεξιά, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη και έφυγε άουτ.

71' -Tρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκούντγιονσεν αντί του Λυμπερόπουλου.

69' Συρτό γύρισμα του Σεϊταρίδη από δεξιά, έπεσε και μάζεψε ο Κωνσταντόπουλος.Στη συνέχεια ο Dimi τραυματίστηκε αφού συγκρούστηκε με τον Μανωλά.

68' -Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Τοτσέ έξω, μέσα ο Πετρόπουλος.

67' Καλό σουτ του Σιδηρόπουλου στη γραμμή της περιοχής, ο Κωνσταντόπουλος είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

63' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μάκος δίνει τη θέση του στον Ρίκκα. Αναγκαστική (και αυτή η αλλαγή της Ένωσης).

62' Κίτρινη κάρτα στον Καφέ

Ο Μάκος τραυματίστηκε, βγήκε εκτός γηπέδου και επέστρεψε, συνεχίζει όμως να έχει πρόβλημα αφού κουτσαίνει.

58' Ωραία ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου που απέφυγε Μπουγαΐδη και Καράμπελα αλλά στο τέλος τον πρόλαβε ο Μανωλάς, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

56' Ο Τοτσέ φεύγει μόνος του στην κόντρα, αλλά τον έκοψε ο Μανωλάς, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρεται στον Σιδηρόπουλο ότι ο παίκτης της ΑΕΚ τράβαγε φανέλα.

55' Προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό με τον Βύντρα από αριστερά, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε έφυγε άουτ.

53' Εκτέλεση κόρνερ από τον Καραγκούνη, ο Κωνσταντόπουλος δίστασε να βγει αλλά ο Τοτσέ σημάδεψε άουτ με το κεφάλι.

52' Καλό διαγώνιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κωνσταντόπουλος.

49' Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Κουίνσι από αριστερά να αδειάζει τον Μανωλά, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό και ο Μπουγαΐδης πρόλαβε και έδιωξε.

46' Άρχισε το δεύτερο μέρος.

-Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης περνάει στη θέση του Σιαλμά που αντιμετώπιζε πρόβλημα από το πρώτο ημίχρονο και έσφιξε δόντια μέχρι τη λήξη του.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο.

45'+2' Παράλληλη μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Μανωλάς.

39' Σέντρα του Κουίνσι από αριστερά, μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

38' Φοβερή απόκροση του Καρνέζη! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, ο Λυμπερόπουλος άφησε την μπάλα παρά κινήθηκε για να την βρει και ο Καρνέζης την τελευταία στιγμή "πέταξε" στο αριστερό "γάμα" του και απέκρουσε σε κόρνερ.

34' Ο Βύντρα σαν τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε ο Βοηθός δεν είδαν την παράβαση! Ο Σιδηρόπουλος δε, έδειξε κόρνερ...

29' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα κόντρα σε παίχτη του Παναθηναϊκού αλλά στρώθηκε στον Μάκο, ο οποίος με απευθείας σουτ στη γραμμή της περιοχής άνοιξε το σκορ. Πραγματικά πανεμορφο γκολ!

26' Κακό σουτ του Καραγκούνη!

25' Βαθιά μπαλιά του Βιτόλο στον Κούινσι, ο οποίος βρέθηκε πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ αλλά η κεφαλιά του πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου. Καλυπτόταν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της φάσης.

24' Κίτρινη στον Μπουγαΐδη.

24' Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Καραγκούνης αντί του Νίνη.

Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό αφού ο Νίνης δεν μπορεί να συνεχίσει. Δεν πάνε καλα τα πράγματα για τον Φερέιρα.

21' Καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοτσέ, ο Κωνσταντόπουλος έπεσε και απέκρουσε στη γωνία του.

18' Διακοπή γιατί τραυματίστηκε ο Νίνης ύστερα από μαρκάρισμα του Γεωργέα.

17' Καλό σουτ του Λυμπερόπουλου η μπάλα λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

13' -Aλλαγή για τον ΠΑΟ: ο Σεϊταρίδης αντί του Σπυρόπουλου.

12' Κίτρινη κάρτα στον Τοτσέ για χτύπημα στον Γεωργέα. Γλίτωσε την κόκκινη αφού το τάκλιν ήταν δολοφονικό, πάνω στο γόνατο του αμυντικού της ΑΕΚ.

Σε αναγκαστική αλλαγή θα πάει απ' ότι φαίνεται ο Φερέιρα αφού ο Σπυρόπουλος δείχνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Σεϊταρίδης ετοιμάζεται να μπει...

10' Mικρή διακοπή καθώς ο Σπυρόπουλος έχει πάθει τράβηγμα. Με 10 παίζει ο Παναθηναϊκός.

7' Παράλληλη σέντρα του Λεονάρντο από δεξιά, ο Σιαλμάς όμως άργησε να μπει στη φάση.

7' Απευεθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νίνη η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

6' Σέντρα του Κοντοέ στα χέρια του Καρνέζη.

2' Εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Σιμάο πήρε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

1' Έναρξη αγώνα.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Μπουγαϊδης, Καράμπελας, Γεωργέας, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Νίνης, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags