Facebook Pixel Οι έσχατοι έσονται πρώτοι!
| 2012-05-10 19:42:00

Οι έσχατοι έσονται πρώτοι!

Οι έσχατοι έσονται πρώτοι!

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ, που δεν είχε βαθμό πριν δύο ματς, πέρασε πρώτη στα πλέι-οφ! Με δυο γκολάρες του Λυμπερόπουλου νίκησε 3-2 τον Ατρόμητο και περιμένει το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Τη δεύτερη νίκη της στα πλέι οφ πραγματοποίησε η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 3-2 του Ατρομήτου και πέρασε έστω και προσωρινά (περιμένει το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ) στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκαν να χάνουν 0-1 με γκολ του Επστάιν στο 20'. Στο δεύτερο μέρος όμως ανασκεύασαν την εικόνα τους πιάνοντας υψηλή απόδοση. Ο Κάρλος έφερε το ματς στα ίσια στο 50' και ο Λυμπερόπουλος αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 με δύο γκολάρες (54', 62') και ο Τόμας έγραψε το τελικό 3-2.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος της ΑΕΚ, η οποία παρουσιάστηκε μουδιασμένη, χωρίς πάθος, ενώ δεν έλειψαν τα πολλά αμυντικά λάθη. Ιδιαίτερα από τον Μανωλά, ο οποίος όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό συνέχισε το αρνητικό... σερί του. Οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά και έκαναν τις περισσότερες ευκαιρίες, ενώ έχασαν και τρία τετ α τετ με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου. Γκολ πάντως κατάφεραν να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι. Στο 20' ο Σφακιανάκης πήρε την κόντρα από τον Μανωλά, πάσαρε στον Επστάιν που με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ δεν ξύπνησε άμεσα την ΑΕΚ! Ίσα-ίσα η πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια ήταν το σουτ του Λεονάρντο στο 45' που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ. Οι “κιτρινόμαυροι” βέβαια διαμαρτυρήθηκαν στο 37' για πέναλτι του Νάστου στον Βραζιλιάνο, αλλά το ριπλέι δεν έδειξε κάποια παράβαση. Στις καθυστερήσεις, ο Μήτρογλου απέτυχε (με νέο χαμένο τετ α τετ) να κάνει το 0-2 και έτσι ο Ατρόμητο πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος (μόνο) 0-1!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε ριζικά! Ό,τι δεν έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο το κατάφερε στην έναρξη του δευτέρου, γυρνώντας το ματς μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Κάρλος έφερε το ματς στα ίσια στο 50' (1-1)και στη συνέχεια με δύο γκολ ασύλληπτης ομορφιάς του Λυμπερόπουλου η Ένωση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1).

Το παιχνίδι όμως δεν έμελλε να τελειώσει από τόσο νωρίς. Στο 68' ο Τομάς με κεφαλιά από κοντά μείωσε σε 3-2 και η αγωνία επέστρεψε στους φιλάθλους της ΑΕΚ...

Παρ' όλα αυτά, η Ένωση συνέχισε να είναι καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να ισοφαρίσουν. Έτσι οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τη δεύτερη νίκη τους στα πλέι οφ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος παραμένει αγέραστος και η ΑΕΚ συνεχίζει να διεκδικεί την... Άνοιξη του Champions League.

Λήξη αγώνα

90'+1' Σουτ του Μπρίτο άουτ.

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεων

84' Kίτρινη στον Πίτου Γκαρσία.

81' Καλό σουτ του Κλωναρίδη, άουτ η μπάλα.

79' Κακό πλασέ του Μήτρογλου απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε.

75' Σουτ του Γκαρσία η μπάλα έφυγε άουτ.

Συνεχίζει σφίγγοντας δόντια ο Κωνσταντόπουλος.

74' Πρόβλημα με Κωνσταντόπουλο στην ΑΕΚ, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να συνεχίσει. Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει αλλαγές.

-73' -Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Έξω ο Σφακιανακης, μέσα ο Αναστασάκος.

68' Γκολ για τον Ατρόμητο: Ο Τόμας με κεγαλιά από κοντά μείωσε σε 3-2.

63' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Πίτου Γκαρσία στη θέση του Σκόνδρα.

62' Γκολ για την ΑΕΚ! Τι γκολ; Γκολάρα!  Ο Λυμπερόπουλος έπιασε ένα μονοκόματο σουτ και τράνταξε τα δίχτυα του Ιτάνζ

57' Κίτρινη στον Σκόνδρα.

56' -Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γεωργέας στη θέση του Φούντα.

54' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λυμπερόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας παρότι έπεσε στο ε΄δαφος και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.

54΄ -Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Μπάλλας αντί του Καραμάνου

54' Κεφαλιά του Καφέ απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ

50' Γκολ για την ΑΕΚ! Ο Κάρλος με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή. 1-1

49' Δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Το σουτ του Μάκου μέσα στην περιοχή κόντραρε και έφυγε άουτ.

47' Ωραία φάση για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο έκλεψε την μπάλα πάσαρε με τακουνάκι στον Μάκο, ο οποίος έκανε χλυαρό γύρισμα και ο Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

Ο Σκόνδρας που τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος και υπάρχει φόβος για κάταγμα στον καρπό του, είπε ότι θέλει να συνεχίσει.

-Αλλαγές για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης αντί του Εγγλέζου και ο Κάρλος στη θέση του Κοντοέ.

Λήξη ημιχρόνου.

45'+1' Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, ο Μήτρογλου βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο που δεν βγήκε, αλλά ο επιθετικός του Ατρομήτου πλάσαρε ψηλά άουτ.

45' Καλό σουτ του Λεονάρντο απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ.

44' Κεφαλιά του Φυτανίδη μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

42' Κίτρινη στον Τόμας

39' Κακό σουτ του Καράμπελα εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.

38' Κίτρινη στον Φυτανίδη

37'  Ο Λεονάρντο μπήκε στην περιοχή και σωριάστηκε στο έδαφος με τους "κιτρινόμαυρους" να διαμαρτύρονται για πέναλτι του Νάστου. Το ριπλέι δείχνει ότι ο Λεό έπεσε από μόνος του.

36' Δυνατό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Ιτάνζ.

36' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου άουτ...

34' Πολύ ωραία αντεπίθεση για τον Ατρόμητο με τον Δημούτσο να βγάζει την ομάδα του μπροστά, έσπασε την μπάλα στον Καραμάνο, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε από τον Κωνσταντόπουλο που έσωσε την ΑΕΚ από το 0-2.

26' Κίτρινη στον Μπουγαΐδη.

24' Απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα στα... περιστέρια. Κακή η εικόνα της ΑΕΚ.

20' Γκολ για τον Ατρόμητο: Ο Σφακιανάκης έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά έβγαλε στον κενό χώρο και ο Επστάιν με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

13' Επικίνδυνη σέντρα του Μήτρογλου, ο Κωνσταντόπουλος βγήκε και καθάρισε τη φάση.

9' Ο Μήτρογλου έφυγε στην κόντρα έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

8' Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για τον Ατρόμητο. Ύστερα από μπαλιά του Επιστάιν, ο Μήτρογλου τρύπωσε στην άμυνα της ΑΕΚ, έκανε την προβολή μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

1' Έναρξη αγώνα

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος, Μουγαΐδης, Καφές, Μάκος, Φούντας, Λεονάρντο, Εγγλέζου, Λυμπερόπουλος

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Νάστος, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος, Μήτρογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags