Facebook Pixel Την σκότωσε το πρώτο του Σκόνδρα!
| 2012-05-13 18:56:00

Την σκότωσε το πρώτο του Σκόνδρα!

Την σκότωσε το πρώτο του Σκόνδρα!

Με πρώτο γκολ στην καριέρα του Σκόνδρα, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ και έδωσε την πρώτη νίκη στους Περιστεριώτες στα πλέι οφ. Δύο δοκάρια μοιράστηκαν αμφότερες οι πλευρές. Φωνάζουν οι γηπεδούχοι για πέναλτι στον Μήτρογλου.


Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ κατέκτησε ο Ατρόμητος! Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ με το γκολ του Σκόνδρα στο 75'. Σημειωτέον ότι αμφότερες οι ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, είχαν από ένα δοκάρι η κάθε μία ενώ ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται για πέναλτι του Μπουγαΐδη στον Μήτρογλου στο 85'.

Στο πρώτο ημίχρονο κυρίαρχος του παιχνιδιού ήταν ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες ανέλαβαν από νωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, αμέσως μετά όμως έκλεισαν για τα καλά τους “κιτρινόμαυρους” στα καρέ τους! Η αρχή έγινε από το δοκάρι του Δημούτσου στο 11'! Οι γηπεδούχοι ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τα άκρα με κύριο τροφοδότη τον Επστάιν από αριστερά, αλλά η ΑΕΚ εκτός από τύχη είχε για μία ακόμη φορά σε πολύ καλή μέρα τον Κωνσταντόπουλο! Ο Dimi διατήρησε το μηδέν στην εστία του με σωτήριες επεμβάσεις. Ομήτρογλου δε είχε να το λέει αφού σε ένα ακόμα ματς με την Ένωση δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, παρά τις ευκαιρίες που το δόθηκαν.

Η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο ήταν εξαφανισμένη επιθετικά, αφού δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά με τον Λεονάρντο και τον Γκούντγιονσεν στην πτέρυγα. Όταν άλλαξαν θέση οι δύο τους έκαναν και την πρώτη σημαντική ευκαιρία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42' ο Λεονάρντο άδειασε τον Σκόνδρα με ωραία ατομική προσπάθεια έβγαλε τον Γκούντγιονσεν σε θέση βολής αλλά το δυνατό σουτ του Ισλανδού αποκρούστηκε θεαματικά από τον Ιτάνζ σε κόρνερ. Ο Iceman είχε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στην εκτέλεσή του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ και έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε τον πρώτο! Δηλαδή με την ΑΕΚ να έχει πάρει μπρος και να βγαίνει με περισσότερες αξιώσεις στην εστία του Ιτάνζ. Στο 47' μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” είχαν δοκάρι σε σουτ του Λεονάρντο. Από το 60' ο ρυθμός του αγώνα και από το 70' ο Ατρόμητος ανέλαβε ξανά τα ηνία. Στο 73' ο Κωνσταντόπουλος είπε όχι στο σουτ του Αναστασάκου, δύο λεπτά αργότερα όμως η Ένωση δεν μπορούσε να γλιτώσει το γκολ! Ο Μήτρογλου ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, ο Dimi απέκρουσε, στην επαναφορά όμως ο Σκόνδρας δεν ήταν άστοχος, ανοίγοντας το σκορ.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο τελευταίο τέταρτο, ούτε στις καθυστερήσεις και έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου, ο οποίος διαμαρτύρεται και για πέναλτι του Μπουγαΐδη στον Μήτρογλου που δεν δόθηκε (λανθασμένα) από τον Θάνο.

Πλέον ο Ατρόμητος έχει πέντε βαθμούς όπως και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται σε λίγη ώρα τον ΠΑΟΚ.

Λήξη αγώνα

90' Τέσσερα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

88' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου άουτ.

86' -Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ αντί του Κλωναρίδη.

85' Φωνάζει για πέναλτι ο Ατρόμητος για ανατροπή του Μήτρογλου στην περιοχή της ΑΕΚ. Το ριπλέι δικαιώνει τις φωνές των γηπεδούχων καθώς ο Μπουγαΐδης βρίσκει το πόδι του Έλληνα επιθετικου.

80' Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά ύστερα από σύγκρουση του Ιτάνζ με τον Κλωναρίδη.

77' Καλό σουτ του Μήτρογλου εκτός περιοχής, ο Κωνσταντόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

75' Γκολ για τον Ατρόμητο: Ο Μήτρογλου ξεμαρκαρίστηκε από δεξιά έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε αλλά ο Σκόνδρας πήρε το ριμπάουντ με απευθείας σουτ και άνοιξε το σκορ.

73' Καταπληκτική απόκρουση του Κωνσταντόπουλου στο σουτ του Αναστασάκου ενώ στην επαναφορά ο Dimi έκλεισε το οπτικό πεδίο στον Μήτρογλου.

72' -Τρίτη αλλαγή για τον Ατρόμητο: Έξω ο Ιγκλέσιας, μέσα ο Καραμάνος.

68' Καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο απέκρουσε ο Ιτάνζ με γροθιές.

67' Κίτρινη καρτα στον Ιγκλέσιας για χτύπημα στον Κλωναρίδη.

66' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κάρλος στη θέση του Βάργκας.

63' -Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Αναστασάκος αντί του Δημούτσου.

62' Καλό σουτ του Κλωναρίδη εκτός περιοχής, ο Ιτάνζ όμως είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

52' Σουτ του Δημούτσου, μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος.

47' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από ωραία αντεπίθεση, ο Λεονάρντο έγινε αποδέκτης της μπάλας έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Σφακιανάνης αντί του Οικονόμου.

-Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης αντί του Λυμπερόπουλου που βγήκε προληπτικά εκτός μετά το χτύπημα που είχε στο κεφάλι από τον Τομάς.

45'+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

43' Ολιγόλεπτη διακοπή καθώς ο Λυμπερόπουλος χτύπησε μετά από αγκωνιά του Τόμας, ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του Θάνου.

42' Κεφαλιά Γκούντγιονσεν για λίγο άουτ.

42' Απίστευτο σουτ του Γκούντγιονσεν και καταπληκτική απόκρουση του Ιτάνζ σε κόρνερ.

27' Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκαρσία, ο Φυτανίδης πήρε μόνος του την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

16' Σέντρα του Επστάιν από αριστερά, ο Κωνσταντόπουλος βγήκε και καθάρισε τη φάση.

13' Ο Κωνσαντόπουλος αποκρούει σωτήρια σε σουτ του Μήτρογλου στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

11' Δοκάρι για τον Ατρόμητο: Ο Δημούτσος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ το οποίο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλο. Ο παίκτης του Ατρομήτου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Βάργκας.

10' Κάθετη πάσα του Επστάιν από αριστερά δεν πρόλαβε ο Μήτρογλου.

1' Έναρξη αγώνα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Μπρίτο, Μήτρογλου.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags