Facebook Pixel Sportdog.gr | Κατέκτησε το Κύπελλο με τη Μπάγερν και τώρα είναι θυρωρός σε γηροκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-28 12:58:00

Κατέκτησε το Κύπελλο με τη Μπάγερν και τώρα είναι θυρωρός σε γηροκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Κατέκτησε το Κύπελλο με τη Μπάγερν και τώρα είναι θυρωρός σε γηροκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου και άλλων συλλόγων της Bundesliga, έχει μεταβεί σε μια ολοκληρωμένη καριέρα ως τεχνίτης σε γηροκομείο, ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή από τις ποδοσφαιρικές του μέρες.

Ο Ντένις Γκράσοου είναι σήμερα 52 ετών και υπήρξε κάποτε μέρος του κόσμου του ποδοσφαίρου. Κατέκτησε το Κύπελλο με την Μπάγερν και έπαιξε επίσης 51 φορές στην Μπουντεσλίγκα για την Κολωνία και την Ουντερχάχινγκ.

Ενώ ορισμένοι πρώην επαγγελματίες συνεχίζουν στο άθλημα ως ειδικοί, προπονητές ή σχολιαστές μετά τη σταδιοδρομία τους, αυτός ακολούθησε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Ο πρώην αμυντικός εργάζεται πλέον ως θυρωρός και τεχνίτης σε οίκο ευγηρίας στα νότια του Μονάχου και είναι υπεύθυνος για κάθε είδους καθήκοντα.

Αυτός ο 52χρονος ασχολείται με τη συντήρηση, επισκευάζει σωλήνες νερού και ασχολείται με την πυροπροστασία και την τεχνολογία κτιρίων.

"Αρχικά, ήταν αγχωτικό, αλλά τώρα στο 12ο έτος της δουλειάς μου, έχω πολλή ρουτίνα. Δεν ιδρώνω πλέον όταν υπάρχει ζημιά στο νερό και αντιδρώ πιο χαλαρά", είπε στο RTL.

Συμπαίκτης με Καν και Ματέους

Πέρασε έξι μήνες στη Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 1997. Ήταν μια εποχή που τη φανέλα της Μπάγερν φορούσαν αστέρια όπως ο Όλιβερ Καν, ο Λόταρ Ματέους, ο Μεχμέτ Σολ και ο Τζιοβάνι Έλμπερ.

«Ήμουν πάντα στην ομάδα, αλλά δυστυχώς, δεν έπαιξα, εκτός από μία φορά στο Κύπελλο DFB. Ο προπονητής Τζιοβάνι Τραπατόνι τον αντικατέστησε με τον Μάρκους Μπάμπελ στο ημίχρονο στον πρώτο γύρο εναντίον της Βάλντμπεργκ», είπε ο Γκράσοου, ο οποίος δεν είχε καμία συμμετοχή στο τίτλο που κέρδισε αργότερα.

Παρά τα καλά συμβόλαια, δεν τακτοποιήθηκε οικονομικά.

"Αν και ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Μπάγερν και την Κολωνία, όπου κέρδιζα καλά, δεν ήμουν ικανοποιημένος. Ως πατέρας δύο παιδιών, έχεις τεράστιες ευθύνες και το σπίτι δεν είχε ακόμη αποπληρωθεί", αποκάλυψε.

Επομένως, μετά την καριέρα του, δοκίμασε πρώτα την προπονητική. Αλλά δεν ήταν αυτός, ο πρώην επαγγελματίας και εκπαιδευμένος υδραυλικός, που συνειδητοποίησε ότι δεν ενδιαφερόταν πλέον για το ποδόσφαιρο. Ο Γκράσοου έμεινε άνεργος για ένα χρόνο και στη συνέχεια μέσω ενός φίλου που είναι μηχανικός αυτοκινήτων, ήρθε σε επαφή με τη διεύθυνση του οίκου ευγηρίας.

Αυτή ήταν η αφετηρία της νέας, ευτυχισμένης του ζωής, όπως ισχυρίζεται.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags