Facebook Pixel Ψευδαισθήσεις στην ΑΕΚ, "εγκληματική" απόφαση - Σωτήριος ο αποκλεισμός - Ας σταματήσει το ανέκδοτο με Πινέδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-31 22:14:00

Ψευδαισθήσεις στην ΑΕΚ, "εγκληματική" απόφαση - Σωτήριος ο αποκλεισμός - Ας σταματήσει το ανέκδοτο με Πινέδα!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ψευδαισθήσεις στην ΑΕΚ, "εγκληματική" απόφαση - Σωτήριος ο αποκλεισμός - Ας σταματήσει το ανέκδοτο με Πινέδα!

Ο Γιοβάνοβιτς πάντως έχει μεγαλύτερες ευθύνες από Αλμέιδα! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το καλοκαιρινό λάθος που στοίχισε στην Ένωση την πρόκριση στο Champions League, για το πώς ο Φαν Μπόμελ έστειλε το ίδιο μήνυμα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον Αργεντινό με λίγα 24ωρα διαφορά και εξηγεί πώς ο "Πελάδο" κινδυνεύει εκτός απο σπουδαίος προπονητής να χαρακτηριστεί και ... Αλχημιστής!

Η ΑΕΚ ούτε αυτοκτόνησε, ούτε αδικήθηκε, ούτε ατύχησε στα δύο ματς με την Αντβέρπ, τα οποία...υπέγραψαν και τον αποκλεισμό της από το  Champions League.

Ήταν μία δίκαιη και κάπου φυσιολογική κατάληξη, σε ένα μπρα-ντε-φερ δύο ομάδων με κοινά χαρακτηριστικά αλλά που η μία, δηλαδή η πρωταθλήτρια Βελγίου, αποδείχθηκε πιο έτοιμη και πιο καπάτσα στο να πατήσει πάνω στις δεδομένες αδυναμίες της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Κατά συνέπεια δεν ήταν κρίμα που αποκλείστηκε η ΑΕΚ αλλά ήταν... έργο Αντβέρπ, που έφερε και την σφραγίδα του κόουτς Φαν Μπόμελ, όποιος επικράτησε στη δική τους προπονητική σκακιέρα κατά κράτος του Αλμέιδα. 

Κατά σύμπτωση ένας ακόμη ηγετικός/σπουδαία προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρο ως αμυντικός χαφ, πλέον ως προπονητής έβαλε δύσκολα και "κέρδισε"  τον Αλμέιδα. Μετά τον Πάμπλο Γκαρσία ήρθε ο Φαν Μπόμελ!!! Σαν του... έστειλαν το μηνυμα : μάθε τους, Ματία μου,  άμυνα!!!!

1. Η Ντιναμό είναι καλύτερη κι από την ΑΕΚ, από την οποία βέβαια αποκλείστηκε αλλά κι από την Αντβέρπ που απέκλεισε την ΑΕΚ. Σε εντάσεις και αθλητικότητα/ αντοχές όμως, η κροατική ομάδα ήταν η χειρότερη και από τις τρεις! Πάμε τώρα και στη σύγκριση των δύο πρωταθλητριών Ελλάδας και Βελγίου: στην ένταση και την ταχύτητα ΑΕΚ & Αντβέρπ είναι πάνω-κάτω στην ίδια κλίμακα, οπότε τελικά την διαφορά στη μεταξύ τους ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας έκανε το γεγονός πώς η φιλοξενούμενη είχε να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτό το γκολ του Γιάνσεν η προσέγγιση της ρεβάνς θα ήταν διαφορετική από βελγικής πλευράς άρα και η βασική συνθήκη της εν λόγω αναμέτρησης...

2. Η Αντβέρπ είναι δουλεμένη από τον κόουτς Φαν Μπόμελ να κάνει μόλις δύο πράγματα αλλά αυτά να τα κάνει σχεδόν τέλεια, όσον αφορά στην τακτική προσήλωση και τακτική εφαρμογή τους στα παιχνίδια. Δηλαδή να παίζει σούπερ στην άμυνα και να παίζει πολύ καλά στην κόντρα! Ουσιαστικά η Πρωταθλήτρια Βελγίου αποδείχθηκε πιο  δυνατή στην αδυναμία της ΑΕΚ αμυντικά, στις κάθετες φάσεις και στον χώρο. Προκριθήκε η Αντβέρπ κοινώς ποντάροντας στην αθλητικοτητά της, με το να αμύνεται υποδειγματικά και να... πετάει καλά την μπάλα μπροστά! Ετσι πέρασε στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και έτσι πήρε πέρυσι το νταμπλ στο Βέλγιο και πρόπερσι το κύπελλο. Αυτή είναι η πετυχημένη συνταγή της Αντβέρπ, την οποία έχει πατεντάρει ο Φαν Μπόμελ...

3. Ο Λιβάι Γκαρσία δεν αντικαταστάθηκε στη ρεβάνς όπου και αποδείχθηκε καταλυτική απουσία του. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής ΑΕΚ είτε έκανε γκολ είτε δεν έκανε με τα προσόντα του δεδομένα θα υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες θα μπορούσε να ανοίξει σαν παπαρούνα την σφικτή άμυνα της Αντβέρπ. Ο Πόνσε που τον αντικατέστησε στην ενδεκάδα μπορεί να έκανε τη δουλειά στο press κατά τα άλλα όμως η βελγική άμυνα τον κατάπιε!

4. Η Αντβέρπ με το στυλ της ήταν αυτή που έβαλε πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην ΑΕΚ, σε ένα κατά γενική ομολογία πολύ απαιτητικό παιχνίδι από πλευράς εντασηης, ρυθμού αλλά και τακτικής. Με βάση, λοιπόν, τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω αναμέτρησης, που προέκυψαν από την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου της, η ΑΕΚ και καλό τέμπο είχε και καλό βαθμό πήρε στο τακτικό κομμάτι και γενικά δεν ήταν κακή. Σίγουρα επιθετικά δεν ήτανε το ίδιο καλή, έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, για αυτό όμως έπαιξε ρόλο ο αντίπαλος αφού η Αντβέρπ είναι πιο υψηλού επιπέδου...

 

5. Είναι αλήθεια πως Βίντα και Μουκουντί κατέβαλν πολύ μεγάλη προσπάθεια ενώ Ρότα και Χατζησαφί δεν βοήθησαν τόσο πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Ανεξάρτητα όμως, από αυτό  αποδείχθηκε η μεγάλη ψευδαίσθηση, να πιστεύουν οι κιτρινόμαυροι (προφανώς και ο Αλμέιδα) πως θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο τοπ ευρωπαικό επίπεδο, με ομάδες εξίσου αθλητικές και ενεργειακές,  με μπακ τύπου Ρότα, Σιντιμπέ, Χατζησαφί ή  χωρίς να αγοράσεις βασικό πρωτοκλασάτο στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από των Βίντα, Μουκουντί. Για μένα αυτό είναι το εγκληματικό και το οτι έχει δεχθεί γκολ μέχρι τώρα και στα 5 επίσημα παιχνίδια της τα λέει όλα...

6. Γκολ όπως αυτό των Βέλγων στο 0-1 απαγορεύεται δια ροπάλου να το φας σε τέτοιο επίπεδο. Δηλαδή από εκτέλεση πλαγίου και με το να χάνει ο Ρότα τον παίκτη από μέσα είναι και μία απόδειξη του μπακ που έχεις, όσον αφορά στην ποιότητα της λήψης απόφαση. Νομίζω πως αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ξεκίνησε ο Μοχαμάντι αριστερός μπακ, παρότι αθλητικά κούμπωνε καλύτερα στο παιχνίδι των Βέλγων. Ο Αλμέιδα προφανώς και φοβήθηκε την έλλειψη ρυθμού του Ιρανού μπακ αλλά και τη ροπή του σε χοντρές γκάφες, αντίστοιχες με αυτή που έκανε χθες ο Ρότα...

7. Θεωρώ πως είναι σωτήριο και για την ΑΕΚ όπως και για τον Παναθηναϊκό που δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Είναι μεν μια πικρή αλλά αλήθεια, πώς βάσει δυνατοτήτων είναι καλύτερο  για την ΑΕΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο (που θέλει αποτελέσματα για να φτιάξει την βαθμολογία του) το ότι θα συνεχίσει από εδώ και πέρα στο Europa League. Η ΑΕΚ αποδείχτηκε πώς δεν ήταν έτοιμη για το κορυφαίο επίπεδο. Ως ομάδα, αλλά και ως ρόστερ!

8. Μπορεί ο φιλόδοξος Αλμέιδα να τα έβαψε μαύρα που δεν εκμεταλλεύτηκε και τη δική του μεγάλη ευκαιρία να κοουτσάρει και να διαφημιστεί στο Champions League, αλλά για να είμαστε δίκαιοι ο Φαν Μπόμελ αποδείχθηκε - στη διπλή σκακιέρα των αναμετρήσεων τηςΑντβέρπ με την ΑΕΚ -  καλύτερος  του Αργεντινού και στη διαχείριση και στην προετοιμασία (ψυχολογική και πνευματική) του γκρουπ του!

9. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει από τον αποκλεισμό αυτό, να τον δει ως ... διδακτική εμπειρία για τις αδυναμίες της που πρέπει να βελτιώσει και για τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν.. Χρειάζονται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και πρέπει να προλάβει να κάνει δυο απαραίτητες μεν, στοχευμένες δε, μεταγραφές, στόπερ και μπακ. Γιατί και στο Europa League μεσοβδόμαδα την περιμένουν παιχνίδια ναι παρόμοιο ρυθμό και ένταση.

10. Για να κάνω και την απαραίτητη σύγκριση :στα μάτια μου και με βάση την συνολική εικόνα των 4 αναμετρήσεων ο Παναθηναικός έφτασε πιο κοντά στην πρόκριση, σε σχέση με την ΑΕΚ. Με τον Γιοβάνοβιτς να έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στην διαχείρηση/κοουτσάρισμα, από την αντίστοιχη του Αλμέιδα ...

ΥΓ. Ξεκίνησε ως τρικ ανάγκης αλλά σε μια ομάδα όπως η φετινή ΑΕΚ δεν γίνεται να βλέπω και ξαναβλέπω την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ, τον Μεξικάνο Πινέδα, να "επιστρατεύεται" ως δεξιός μπακ. Δηλαδή... 6.000.000 ευρώ και ένας χαρισματικός μεσοεπιθετικός να χρησιμοποιείται όταν στραβώνουν τα  ματς ως  μπακ. Έλεος...Ο Αλμέιδα κινδυνεύει εκτός απο σπουδαίος προπονητής να χαρακτηριστεί και ... Αλχημιστής!! Ας σταματήσει , λοιπόν, αυτό το ανέκδοτο με τον Πινέδα μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεταγραφές η ΑΕΚ με εντολή Μελισσανίδη - "Διαφωνία" με Αλμέιδα - Τέλος top όνομα μετά τον αποκλεισμό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags