Facebook Pixel Ολυμπιακός: ’Όσκαρ’ σε Μεντιλίμπαρ, άλλος Ρέτσος και... bullying Ροντινέι
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-23 00:32:00

Κόλαση ζήτησαν, Ποντένσε α λα Τζιοβάνι πήραν - ’’Όσκαρ’’ σε Μεντιλίμπαρ, άλλος Ρέτσος και... bullying Ροντινέι!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κόλαση ζήτησαν, Ποντένσε α λα Τζιοβάνι πήραν - ’’Όσκαρ’’ σε Μεντιλίμπαρ, άλλος Ρέτσος και... bullying Ροντινέι!

Πώς ο "νέος σερίφης" Κάρμο άλλαξε όλη την άμυνα! Ο Ολυμπιακός έδωσε στη Φερεντσβάρος την κόλαση που τόσο πολύ ήθελε, με ''μάγο'' Ποντένσε, ασύλληπτο Ροντινέι και με τον Πορτογάλο στόπερ να λύνει και να δένει στα μετόπισθεν…

Ο πιο αισιόδοξος Ολυμπιακός δε θα πίστευε πως μέσα σε μία εβδομάδα η ομάδα του θα απέκλειε στο ρελαντί τη Φερεντσβάρος από το Europa Conference League και ταυτόχρονα θα διέλυε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όμως, σήκωσε μανίκια και γεμίζει χαρά τους φίλους των ερυθρόλευκων. Και πιο πολύ από τα αποτελέσματα, μετράει η εικόνα. Κι αυτό γιατί υπήρξε μια μεστή εμφάνιση των Πειραιωτών, που έμοιαζαν να έχουν δέσει με αλυσίδες την ανήμπορη Φερεντσβάρος η οποία πλήρωσε το παλιό ρητό ''πρόσεχε τι εύχεσαι''. Ο Στάνκοβιτς στις δηλώσεις του πριν το ματς, μιλούσε για ''κόλαση'' και ο Ολυμπιακός του την έδωσε απλόχερα!

Τέλος το ''Νο Φορτούνης, Νο πάρτι'' - Ποντένσε να τον πιεις στο ποτήρι!

Στα του αγώνα, είναι πολλά τα αξιοσημείωτα αλλά τίποτα πιο σημαντικό δεν είναι από το ότι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν ''σβηστά'' τη στιγμή που είχαν σε κακό φεγγάρι τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός που ήταν εξαρτώμενος αποκλειστικά από τον Έλληνα άσο, σήμερα ''πέταγε'' φλόγες χωρίς αυτός να κάνει τη διαφορά. Το πιο μεγάλο επίτευγμα της σύντομης θητείας Μεντιλίμπαρ.

Το δεύτερο δεν μπορεί να είναι άλλο, από την ''αναγέννηση'' του Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος σήμερα σημάδεψε τον Κααμπί στην περιοχή με σέντρα με το εξωτερικό του πόδι και παραλίγο να γράψει ιστορία σκοράροντας με ραμπόνα! Το μυαλό του 28χρονου είναι πεντακάθαρο, πλέον. Αυτό οφείλεται στη φυγή του Κάρλος Καρβαλιάλ, με τον οποίον ήταν στα... μαχαίρια; Πιστώνεται στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ; Όπου και να οφείλεται, ο Ποντένσε των τελευταίων παιχνιδιών είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε άμυνας. Ειδικά σήμερα, οι στιγμές μαγείας του είναι εφάμιλλες με αυτές που χάριζε στο ποδοσφαιρικό κοινό ο Τζιοβάνι...

Η μηδενική απειλή των Ούγγρων, υπογραφή Ροντινέι - Άλλος Ρέτσος δίπλα σε Κάρμο!

Πάμε και στα μετόπισθεν; Εκεί που ο φετινός Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ''τρέμουλο'' στους φίλους του με όσα θεοπάλαβα έχουν συμβεί. Πλέον, υπάρχει καινούργιος... σερίφης στην ερυθρόλευκη άμυνα ονόματι Νταβίντ Κάρμο. Ο υψηλόσωμος στόπερ δεν είναι απλώς κυρίαρχος σε αέρα και χορτάρι, είναι και καθοδηγητής. Μαεστρικά κατεύθυνε την άμυνα όπως ήθελε και παρότι ο παρτενέρ του, ο Παναγιώτης Ρέτσος, έχει εκτεθεί πολλάκις σε πίεση σε τόσο ψηλά μέτρα, σήμερα διέπρεψε. Κι αυτό είναι το βασικό του χάρισμα: ανεβάζει επίπεδο συνολικά την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Και μιας που λέμε για τους ''πίσω'', ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον χορταστικό Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο μπακ που έχουμε συνηθίσει, μιας και είναι ''σεσημασμένος'' ντριμπλέρ και με έφεση με την μπάλα στα πόδια. Αυτά τα γνωρίζαμε και πριν τον αγώνα, όμως αυτά που έκανε απόψε στον Μαρκίνιος συνιστούν... ποδοσφαιρικό bullying. Δεν τον άφησε να πάρει ανάσα και ''απενεργοποίησε'' τη βασική πηγή απειλής της ομάδας του Στάνκοβιτς.

Για... επιδόρπιο κρατήσαμε την συνεπέστατη παρουσία των Ορτέγκα και Ιμπόρα, μόλις πέρασε στην αναμέτρηση. Κι αυτό είναι δείγμα προπονητικής δουλειάς, καθώς κάθε μεγάλος τεχνικός οφείλει να βελτιώνει και τους παίκτες που μέχρι την έλευσή του δεν απέδιδαν. Ο Μεντιλίμπαρ κέρδισε την πρόκριση, κερδίζει τις καρδιές και τον νου του κόσμου του Ολυμπιακού και αύριο μαθαίνει αντίπαλο για τους ''16'' του Conference League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαίος με την καλύτερη τριάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Τρομερό σκηνικό με Κάρμο πριν το πέναλτι (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags