Facebook Pixel Ευρωπαίος με την καλύτερη τριάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός
| 2024-02-23 00:09:00

Ευρωπαίος με την καλύτερη τριάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Τρομερό σκηνικό με Κάρμο πριν το πέναλτι (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ευρωπαίος με την καλύτερη τριάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Τρομερό σκηνικό με Κάρμο πριν το πέναλτι (Vid)

Η "κομπίνα" Μεντιλίμπαρ από... Τουμπα και ο κανονικός φορ! Οι Πειραιώτες πέρασαν πολύ εύκολα τη Φερεντσβάρος με δύο νίκες και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς του Ισπανού προπονητή σε μόλις 15 ημέρες στην Ελλάδα!

Πώς αλλάζουν έτσι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο... Μερικές εβδομάδες νωρίτερα ο Ολυμπιακός ήταν για... πέταμα. Και ξαφνικά έρχεται ένας νέος προπονητής και τα πάντα αλλάζουν. Οι Ερυθρόλευκοι παίρνουν ευρωπαϊκή πρόκριση "εξαφανίζοντας" ποδοσφαιρικά μία καλή ομάδα όπως η Φερεντσβάρος και ενδιάμεσα βάζει τέσσερα γκολ στην Τούμπα. Το 3x3 επί Μεντιλίμπαρ είναι γεγονός, με τους Πειραιώτες να έχουν μεταμορφωθεί πλέον σε δυσκολοκατάβλητο σύνολο, με αρχή, μέση, τέλος και ξεκάθαρη στόχευση στο παιχνίδι του.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο Ολυμπιακός αλλάζει μεν με νέο προπονητή, αλλά με παίκτες που έφερε... ο παλιός! Κάρμο, Όρτα και Τσικίνιο είναι οι τρεις χειμερινές μεταγραφές που κάνουν τεράστια διαφορά, όλοι τους παίκτες που υπέδειξε ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Για ακόμα ένα ματς η τριάδα της μεσαίας γραμμής έκανε τη μεγάλη διαφορά. Ο Μεντιλίμπαρ βρήκε τη σταθερά που έψαχνε για το κέντρο, αφού οι Έσε, Όρτα και Τσικίνιο... κάνουν τα πάντα και συμφέρουν. Οι τρεις τους μοιάζουν να έχουν ήδη βρει εξαιρετική χημεία και αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Έσε είναι δυναμικός αμυντικός χαφ, ο Όρτα ολοκληρωμένος "box to box" μέσος και ο Τσικίνιο πιο "ντελικάτο" οκταρο-δεκάρι. Τέτοια τριάδα στα χαφ δεν έχει κανένας ανταγωνιστής του Ολυμπιακού στην Ελλάδα!

Ο Κάρμο αποτελεί τον στόπερ υψηλού επιπέδου που αναζητούσαν χρόνια οι Ερυθρόλευκοι και δεν είναι τυχαίο που όποιος έχει παίξει δίπλα του (Ντόη, Μπιανκόν, Ρέτσος) αυτομάτως μοιάζει καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ήδη το ψάχνουν στον Λιμάνι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα να μείνει στην ομάδα ο Πορτογάλος, ενώ όπως σας γράψαμε πρόσφατα, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει μέσω... Νότιγχαμ.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ωριμότητα που χαρακτηρίζει τον Κάρμο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει 24χρονο παίκτη. Η εμπειρία του από το υψηλό επίπεδο φάνηκε πριν την εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί, καθώς ο Πορτογάλος "μυρίστηκε" αμέσως τι θα επιχειρήσουν να κάνουν οι Ούγγροι. Ο Κάρμο έφυγε από την περιοχή της ομάδας του και έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, όπου στάθηκε πάνω στο σημείο του πέναλτι προκειμένου να εμποδίσει τους αμυντικούς της Φερεντσβάρος να "σκάψουν" τη βούλα!

 


Όσο για τον Ελ Κααμπί, μετρά τουλάχιστον ένα γκολ σε όλα τα ματς με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, όντας ο πιο βελτιωμένος παίκτης των Ερυθρολεύκων, μαζί με τον Ποντένσε. Μέχρι τον Γενάρη λέγαμε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται επιπλέον σέντερ φορ, πλέον κανείς δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

ΥΓ. Οι εξαιρετικές κομπίνες του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις φέρουν τη σφραγίδα της δουλειάς Μεντιλίμπαρ και τεχνικού τιμ. Στην Τούμπα οι Πειραιώτες βρήκαν δύο γκολ με αυτό τον τρόπο, ενώ στην Ουγγαρία μπορεί αυτό να μην κατάφεραν, όμως αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τα εύσημα που αναλογούν στο επιτελείο του Βάσκου τεχνικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στους 16 του Conference - Ομαδάρες και... ευκαιρίες - Πότε η κλήρωση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags