Facebook Pixel Οδηγός του ΠΑΟΚ... το Ζάγκρεμπ - Τιμωρία για το ρίσκο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-12 00:50:00

Οδηγός του ΠΑΟΚ... το Ζάγκρεμπ - Τιμωρία για το ρίσκο Λουτσέσκου - Εξαφανίστηκε ο Κωνσταντέλιας

του Λάζαρου Γεωργίδη
Οδηγός του ΠΑΟΚ... το Ζάγκρεμπ - Τιμωρία για το ρίσκο Λουτσέσκου - Εξαφανίστηκε ο Κωνσταντέλιας

Η εμφάνιση του Μεϊτέ, αξίζει τα λεφτά της μεταγραφής; Ο Δικέφαλος απέναντι σε μία ομάδα που δεν τρομάζει, έχασε 1-0 και ευχαριστεί τον Κοτάρτσκι για αυτό…

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στο Βέλγιο, κόντρα σε μία ομάδα που δεν τρομάζει, αντιθέτως έχει αδυναμίες στο παιχνίδι της, τις οποίες ο Δικέφαλος πρέπει να εκμεταλλευτεί στη ρεβάνς της Τούμπας. Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο Μπριζ, εντούτοις η ομάδα του Λουτσέσκου κατέληξε να λέει... "ευχαριστώ" για την ήττα με 1-0. Τα ατομικά λάθη παραλίγο να κάνουν τη ζημιά, αφού ένα τέτοιο οδήγησε στο γκολ της ήττας, αλλά ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο ο Κοτάρσκι δήλωσε "παρών" και γλίτωσε τους Θεσσαλονικείς.

Ήταν αναμφίβολα μία... νερόβραστη εμφάνιση για τα δεδομένα του φετινού ΠΑΟΚ. Μακάρι να αποδειχθεί οιωνός ότι το αποψινό ματς θύμισε κάπως αυτό του Ζάγκρεμπ στη φάση των 16. Τότε που ο Δικέφαλος πλήρωσε τα λάθη του, δεν έκανε ευκαιρίες και ηττήθηκε με 2-0 από τη Ντιναμό, για να ακολουθήσει η βραδιά-όνειρο στην Τούμπα και ο θρίαμβος με 5-1. Ειδικά από τη στιγμή που η Μπριζ θα φτάσει στην Τούμπα χωρίς τον πρώτο σκόρερ της (Τιάγκο) και δύο βασικούς αμυντικούς (Μέχελε, Ντε Κάιπερ), η ανατροπή κάθε άλλο παρά απίθανη φαντάζει.

Ο Λουτσέσκου και το τεχνικό τιμ του έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του Βελγίου. Με μεγαλύτερο την αδυναμία που έδειξε στην επικοινωνία μεταξύ στόπερ και αμυντικών χαφ. Το γκολ της Μπριζ μπήκε με τους Βέλγους να βρίσκουν... άπειρο χώρο ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ και να σπαταλούν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους (σ.σ. μετά το πέναλτι) ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Στο γκολ (6') ο Μεϊτέ ξεχνιέται και αφήνει τον Βέτλεσεν ολομόναχο στο ύψος του πέναλτι θεωρώντας ότι κάποιος στόπερ θα αναλάβει το μαρκάρισμά του, ενώ στη μεγάλη ευκαιρία του 58' τόσο ο Γάλλος όσο και ο Οζντόεφ αφήνουν μόνο τον Γιουτγκλά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κοτάρσκι ευτυχώς να σώζει.

 

Ο Μεϊτέ πήρε μέτριο βαθμό αμυντικά, αλλά τουλάχιστον ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, βγάζοντας περισσότερο νεύρο και κουβαλώντας πιο αποτελεσματικά την μπάλα στο μισό του αντιπάλου. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προτίθεται να κάνει σημαντική οικονομική επένδυση στο πρόσωπο του Γάλλου, επιβάλλεται σε τόσο μεγάλα ματς να βλέπει τον δραστήριο Μεϊτέ του δευτέρου ημιχρόνου και όχι τη ράθυμη εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο.

Η Μπριζ προσπάθησε να τιμωρήσει τον Λουτσέσκου για την επιλογή να ξεκινήσει τον Βιεϊρίνια, τον οποίο σημάδευε ολόκληρο το ματς. Όσο είχε ανάσες ο Πορτογάλος δεν τα πήγε άσχημα, όμως όταν μπήκε στο ματς ο νεαρός Νούσα, ο Βιεϊρίνια αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα. Ο πιτσιρικάς Νορβηγός ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που δημιούργησε τη φάση του πέναλτι, αφού πρώτα είχε προειδοποιήσει με δύο εντυπωσιακές επελάσεις. Ο Λουτσέσκου στάθηκε τυχερός με την απόκρουση του Κοτάρσκι, αλλά η αλήθεια είναι πως τα αντανακλαστικά του σε αυτή την περίπτωση υστέρησαν και η ζημιά θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει. Θα έπρεπε να περάσει τον Ότο αντί του Βιεϊρίνια νωρίτερα και όχι να περιμένει το 81ο λεπτό.

Τέλος, εν όψει της ρεβάνς επιβάλλεται να ανεβάσουν απόδοση οι μεσοεπιθετικοί του Δικεφάλου, που υστέρησαν μηδενός εξαιρουμένου. Τίμιος και τρεχαλατζής ο Σαμάτα αλλά καθόλου απειλητικός, σχετικά δραστήριος ο Ντεσπόντοφ που μπήκε ως αλλαγή, αλλά σχεδόν εξαφανισμένοι οι Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρήκαν χώρο, όμως οι τελικές αποφάσεις τους ήταν κάκιστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καψούρα" για μεγάλη ελληνική ομάδα ο Τζόλης - "Γυρίζει να κάνει τη διαφορά" - Τρικ για να μη πληρωθεί ο ΠΑΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags