«Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είχαμε 28 παίκτες στο ρόστερ μας, 25 παίκτες και 3 τερματοφύλακες. Ήταν δύσκολο να δώσουμε σε όλους ευκαιρίες, έχουμε δώσει όμως ευκαιρίες και είναι όλοι απαραίτητοι. Σήμερα είχαμε δύο παιδιά από τους μικρούς, όταν κάποιος χρειάζεται να μπει και να παίξει δε θα δούμε την ηλικία του, θα τον βάλουμε να αγωνιστεί και να μας βοηθήσει».

Τάδε έφη Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League για τον Αποστολόπουλο και αν φιλοσοφία υπαγορεύει, να ανεβάσει και άλλους μικρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού όταν κλήθηκε να απαντήσει για την κατάσταση των Κίνι, Ρίτσαρντς, Ορτέγκα ενόψει των αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αποκάλυψε ότι υπολογίζει τον Αποστολόπουλο για την Κυριακή, επειδή μπήκε καλά στο γήπεδο, δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα και τη σημασία του αγώνα και ανταποκρίθηκε.

Παραλίγο μεταγραφή στη Βίλεμ ο Απόστολος Αποστολόπουλος

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το 2020 από τον Πανσερραϊκό, όπου σε ηλικία 17 ετών αγωνιζόταν βασικός με την ομάδα των Σερρών και εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις του στη Γ’ Εθνική. Μάλιστα εκείνη την περίοδο δεν βρέθηκε μόνο στο ερυθρόλευκο στόχαστρο. Τον παρακολουθούσαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, αλλά και από το εξωτερικό! Βίλεμ και Φέγενορντ ήταν δύο μνηστήρες από την Ολλανδία με την πρώτη να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτησή του.

Ο Αποστολόπουλος είχε ταξιδέψει στο Τίλμπουργκ για να περάσει ιατρικές εξετάσεις με τις ευλογίες του Πανσερραϊκού. Η συμφωνία για την πώληση του παίκτη επετεύχθη με τον παίκτη να επιστρέφει στις Σέρρες για να ενισχύσει τις προσπάθειες των «λιονταριών» για άνοδο. Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα το θέμα πάγωσε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γιατί τον βάφτισαν «νέο Τσιμίκα»

Ο 21χρονος αμυντικός μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις στην άμυνα. Ως αριστεροπόδαρος όμως η βασική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από νεαρή ηλικία είχε χτίσει ένα πολύ δυνατό προφίλ λόγω του σοβαρού και αξιόλογου χαρακτήρα του. Διακρίθηκε για την με καλή τεχνική, η οποία τον βοήθησε τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Δεν είναι δηλαδή ένας παίκτης μόνο με ανασταλτικά καθήκοντα, μπορεί να προωθηθεί και να βγάλει σέντρες ακριβείας. Διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά και πνευματική διαύγεια που του δίνει το πλεονέκτημα στη γρήγορη λήψη αποφάσεων και του επιτρέπει επίσης να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου. Τον βάφτισαν, δε, νέο Τσιμίκα, επειδή αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, πολύ περισσότερο όμως επειδή μοιράζονται την ίδια καταγωγή.

Διγκόζης για Αποστολόπουλο: «Μπράβο στον Μεντιλίμπαρ»

Ο Άγγελος Διγκόζης είναι ο προπονητής με τον οποίο δούλεψε ο Αποστολόπουλος στον Πανσερρραϊκό και έχει επίγνωση της βελτίωσής του τα τελευταία χρόνια, καθότι τέθηκε αντιμέτωπος με τον παλιό ποδοσφαιριστή του στο πρωτάθλημα της Super League, ως κόουτς της Κοζάνης.

«Είναι ένα παιδί με πολλή όρεξη για δουλειά αλλά και με πολλά προσόντα. Γι’αυτό τον επέλεξαν άλλωστε. Από τα 17 του έως τα 21 που είναι σήμερα δούλεψε περισσότερο. Είχε επιμονή και υπομονή και έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ένας προπονητής όταν έχει δουλέψει έναν παίκτη και έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται χαρούμενος», δήλωσε ο Άγγελος Διγκόζης στο Sportdog.

Ο Έλληνας τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Μεντιλίμπαρ! «Σίγουρα κάτι είδε στον Αποστολόπουλο. Είναι πολύ έμπειρος προπονητής, γι’αυτό και τον εμπιστεύεται. Είναι τεράστιο πράγμα να σε πιστεύει ο προπονητής και να σου δίνει ευκαιρίες. Είναι σημαντικό επίσης οι Έλληνες ποδοσφαιριστές να στηρίζονται από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και να παίζουν στην Ευρώπη. Θα βοηθήσει και την Εθνική μας», ανέφερε ο Εδεσσαίος τεχνικός και κατέληξε:

«Μπράβο στον Μεντιλίμπαρ για την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την ιστορική πρόκριση. Εύχομαι να κατακτήσει το Conference. Είναι τεράστια επιτυχία».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τζόκερ με Μεντιλίμπαρ - Κανένα εμπόδιο από την ΑΕΚ - Δυνάμωσε ο Μαρινάκης"