Facebook Pixel Στέλνει μήνυμα στον Λουτσέσκου! "Βάλε με μέσα" - Μεγάλο κεφάλαιο για ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 23:06:00

Στέλνει μήνυμα στον Λουτσέσκου! "Βάλε με μέσα" - Μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ - "Ατυχία" με Κωνσταντέλια

του Λάζαρου Γεωργίδη
Στέλνει μήνυμα στον Λουτσέσκου! "Βάλε με μέσα" - Μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ - "Ατυχία" με Κωνσταντέλια

Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να μετατρέψουν ένα αδιάφορο ματς σε μία απολαυστική βραδιά με βροχή από γκολ αλλά και σημειώσεις για τα αστέρια "έδειξαν" στον Ρουμάνο τεχνικό. 

Ο Στέφανος Τζίμας ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στον επαναληπτικό παιχνίδι των προημιτελικών με τον Πανσερραϊκό. Ο 18χρονος επιθετικός ξεκίνησε βασικός από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε rotation δεδομένου του 5-0 στο πρώτο παιχνίδι και σκόραρε το πρώτο γκολ των Θεσσαλονικιών.

Πότε ξανασκόραρε ο Τζίμας; Τη 2η αγωνιστική όταν και πάλι ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Κηφισιά και σκόραρε στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Σκόραρε επίσης τη 18η αγωνιστική κόντρα στα Γιάννινα, σε ένα ματς που ήταν και πάλι ενδεκαδάτος, ενώ τον είδαμε να σημειώνει γκολ και στον Βόλο, όπου ο Λουτσέσκου τον έριξε για 14 λεπτά.

Μήπως ο Λουτσέσκου πρέπει να ανεβάσει τον χρόνο συμμετοχής του Τζίμα; Αυτό είναι μία εύλογη απορία. Το σίγουρο είναι, ότι ο Ρουμάνος διαχειρίζεται με προσχοή τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί (και αυτός) κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου είναι 18 χρόνων και σίγουρα χρειάζεται και άλλα ματς για να ψηθεί. Συνολικά πάντως, ο Τζίμας φέτος μετρά 20 παιχνίδια με 5 γκολ και 1 ασίστ.

Η πορεία

Ο Τζίμας είναι ένα παιδί που ήρθε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, το 2013, σε ηλικία 7 ετών. Δούλεψε, είχε σωστή καθοδήγηση και είδε τη δουλειά του να αναγνωρίζεται και να ανταμείβεται. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 και τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, δένοντας τον μέχρι το 2024 στη Νέα Μεσημβρία. Τότε είχε αναγκάσει την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να προχωρήσει στην επαγγελματοποίησή του, καθώς λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων είχε τραβήξει τα βλέμματα.

Ήταν μία εποχή που είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον σκάουτερ από το εξωτερικό, κυρίως από την Ιταλία, οι οποίοι απέκτησαν ιδίοις όμμασι άποψη για τον νεαρό άσο. Τότε όμως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεισαν την οικογένεια του ποδοσφαιριστή να μείνει στην ομάδα, επικοινωνώντας πως τον υπολογίζουν ως ένα πρότζεκτ με υψηλές προοπτικές, εφάμιλλες με αυτές του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών πήρε μεταγραφή στην πρεμιερλιγκάτη Νόριτς, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών να τον έχουν πρότυπο.

 

Έγραψε ιστορία

Ο Λουτσέσκου άρχισε να τον βάζει σιγά σιγά στην εξίσωση τον Σεπτέμβριο του 2022. Έπαιξε 5 ματς (2 πρωταθλήματος, 2 πλέι οφ, 3 Κυπέλλου) και πέτυχε με 1 γκολ.  Αυτό που σημείωσε απέναντι στον Ιωνικό, με το οποίο έγραψε ιστορία! Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σκοράρει σε επίσημο αγώνα του Δικεφάλου ξεπερνώντας μάλιστα τον Γιώργο Κούδα που κρατούσε το εν λόγω ρεκόρ.

Μάλιστα, έγινε και ο νεότερος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ τα τελευταία 12 χρόνια καθώς νεότερος είχε να σκοράρει από τις 28.10.2012 και ήταν ο Ταξιάρχης Φούντας της ΑΕΚ σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και 23 ημερών!

Τον περασμένο Αύγουστο, στην αναμέτρηση μέσα στο Εδιμβούργο έγραψε πάλι ιστορία, αφού όταν έγινε αλλαγή και μπήκε στο γήπεδο στο 88’, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που καταγράφει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση των Θεσσαλονικιών,  ξεπερνώντας τον μυθικό Σταύρο Σαράφη.

Οι άλλοι που μίλησαν

Βέβαια από το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό δεν καταγράψαμε στις σημειώσεις μας μόνο τα κατορθώματα του νεαρού Τζίμα. Υπήρχαν και άλλοι παίκτες, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο μπλοκάκι του Sportdog. Να ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακ Ζίβκοβιτς που έκανε τρομερές επεμβάσεις και έδειξε, ότι είναι πανέτοιμος ως ρεζέρβα του Κοτάρσκι. Επίσης ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σκόραρε ξανά και δείχνει, ότι φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Επίσης μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε ο Ρικάντο, ένας παίκτης που τον έφερε ο Μπότο και είχε την ατυχία να πέσει επάνω στο next big think, τον Κωνσταντέλια. Ο τελευταίος, δε, είχε το κερασάκι στην τούρτα της αναμέτρησης. Διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με ένα γκολ ασύλληπτης ομορφιάς, βάζοντας και εκείνος την υπογραφή του σε ένα σχετικά αδιάφορο αλλά χορταστικό παιχνίδι.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάισον για μεγάλη ομάδα της Αθήνας - Ζητάει τρελά λεφτά ο Μουργκ - Ψάχνει για τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags