Facebook Pixel Sportdog.gr | Γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα ο Τερ Στέγκεν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-08 06:20:00

Γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα ο Τερ Στέγκεν (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Γερμανός τερματοφύλακας θα φτάσει τους 400 αγώνες.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας θα γίνει ο τρίτος τερματοφύλακας με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ακριβώς, πίσω από τον Βίκτορ Βαλντές, τον οποίο ήρθε να αντικαταστήσει, και τον Αντόνι Θουμπιθαρέτα, που ήταν αυτός που τον υπέγραψε.

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν πήγε στο Camp Nou το καλοκαίρι του 2014, όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε μια κρίσιμη απόφαση να καλύψει την εστία της. Ο Βίκτορ Βαλντές, ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου των Μπλαουγκράνα, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του και η απόφαση να τον αντικαταστήσει έπεσε στον Αντονι Θουμπιθαρέτα, τότε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, που ήξερε κάτι για τους τερματοφύλακες.

Πίσω μόνο από τον Βαλντές

Τότε επέλεξε έναν νεαρό Γερμανό τερματοφύλακα από την Μπορούσια Γκλάντμπαχ και την την Παρασκευή κόντρα στη Μαγιόρκα, αυτός ο τερματοφύλακας θα φτάσει 400 αγώνες υπερασπιζόμενος τη φανέλα των Καταλανών.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Τερ Στέγκεν θα γίνει ο τρίτος τερματοφύλακας με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ο Βαλντές έχει 535 και ο Θουμπιθαρέτα 410 με τον Γερμανό σίγουρα θα τον ξεπεράσει, αφού έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2028.

Θα γίνει και ο δεύτερος ξένος σε συμμετοχές

Ως ξένος παίκτης που υπερασπίζεται τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Τερ Στέγκεν βρίσκεται επίσης στο δρόμο για να σπάσει τα ρεκόρ. Προφανώς, το νούμερο ένα είναι ο Λιονέλ Μέσι, με 778 παιχνίδια και ο δεύτερος ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές είναι ο Ντάνιελ Άλβες, με 408, άρα ο Γερμανός τερματοφύλακας απέχει εννέα αγωνιστικές για να τον ξεπεράσει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags