Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάου Κουμπαρσί: Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον νέο Κάρλες Πουγιόλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-13 14:10:00

Πάου Κουμπαρσί: Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον νέο Κάρλες Πουγιόλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Πάου Κουμπαρσί: Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον νέο Κάρλες Πουγιόλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επόμενος σπουδαίος κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα έτοιμος να γίνει ο αντικαταστάτης του Ζεράρ Πικέ, ενώ τον χαρακτηρίζουν και ως νέο Πουγιόλ!

Με την ίδια παράλογη απλότητα ενός μάγου που τραβάει ένα κουνέλι από ένα καπέλο, η Μπαρτσελόνα βρήκε έναν άλλο απόφοιτο της La Masia να κάνει αμέσως αντίκτυπο με την πρώτη ομάδα.

Ο Πάου Κουμπαρσί, ο 17χρονος παίκτης που αναδείχθηκε ως κορυφαίο ταλέντο και ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία σε μια κακή χρονιά για τους Μπλαουγκράνα, έσβησε τον Βίκτορ Οσιμεν της Νάπολι.

Η ευκαιρία από τον Τσάβι

Σπάνια οι ποδοσφαιριστές είναι αρκετά καλοί για να μπουν γρήγορα στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Οι περισσότεροι ανεβαίνουν στις τάξεις σταθερά, περιμένοντας ευκαιρίες. Η Μπαρτσελόνα στην πραγματικότητα, δεν είχε να εμφανίσει κορυφαίο κεντρικό αμυντικό από τη Λα Μασία εδώ και χρόνια.

Αυτό μπορεί απλώς να άλλαξε με την άφιξη του Πάου Κουμπαρσί. Ο ανήλικος σέντερ μπακ επωφελήθηκε από την κρίση τραυματισμών των Μπλαουγκράνα και αναδείχθηκε ως ένας πιθανός κεντρικός αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, διατηρώντας τον εαυτό του στην ενδεκάδα με μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις. Με την εξυπνάδα φαίνεται ότι θα αντέξει στο κορυφαίο επίπεδο για πολύ καιρό..

Εκεί που ξεκίνησαν όλα

Όπως πολλοί στη La Masia, ο Κουμπαρσί έχει ρίζες στην Καταλονία. Γεννημένος στη Χιρόνα, το 2007, 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, ο σέντερ μπακ εντάχθηκε στην τοπική του ακαδημία ως νεαρός. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, μπήκε στη Χιρόνα, αλλά τρία χρόνια αργότερα οι σκάουτερ της Μπαρτσελόνα τον πήραν στη Λα Μασία.

Το ταλέντο του ήταν ξεκάθαρο από νεαρή ηλικία, αλλά με πιο εντυπωσιακές προοπτικές να αναδύονται μέσα από την ακαδημία των Μπλαουγκράνα -και ένα ισχυρό σώμα σέντερ μπακ- ο Κουμπαρσί δεν θεωρούνταν ελίτ. Ωστόσο, ήταν αρχηγός των ομάδων νέων σε πολλά επίπεδα, φορώντας το περιβραχιόνιο για τις ομάδες κάτω των 13, 15 και 17 ετών.

Από το UEFA Youth League στο Champions League

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του 17χρονου Καταλανού ήρθε στο UEFA Youth League το 2022. Έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα που έκανε την εμφάνισή του όταν είδε τον αγωνιστικό χώρο εναντίον της Βικτόρια Πλζεν το 2022.

Έξι μήνες αργότερα, ο Τσάβι άρχισε να τον προσέχει. Ξεκίνησε να προπονείται με την πρώτη ομάδα το 2023 και το ντεμπούτο του ήταν θέμα χρόνου. Η ευκαιρία του ήρθε τελικά στο Copa del Rey κόντρα στην Γιουνονίστας, όταν έπαιξε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε στην ενίσχυση της οπισθοφυλακής που είχε δεχτεί ένα ατημέλητο γκολ.

Έκτοτε, έμεινε στην ενδεκάδα, εμφανίστηκε σε εννέα σερί παιχνίδια και ξεκινώντας έξι στη σειρά. Έχει εντυπωσιάσει καθ' όλη τη διάρκεια και σχηματίζοντας μια σταθερή συνεργασία με τον Αραούχο.

 
Νέος Πουγιόλ ή Πικέ

Μπορεί να μην είναι ποτέ μια επιβλητική φυσική παρουσία. Αλλά αν μεγαλώσει και αυξήσει τους μυς, σίγουρα θα είναι ένας εξαιρετικός αμυνόμενος σε όλα τα επίπεδα.

Η καλύτερή του ιδιότητα, όμως, είναι η ικανότητά του να πασάρει. Ο έφηβος είναι ο ιδανικός σύγχρονος σέντερ μπακ που παίζει μπάλα, που πάντα ψάχνει την πάσα προς τα εμπρός. Μπορεί να παίξει την μπάλα κοντά ή μακριά.

Ο Κουμπαρσί χαρακτηρίζεται ως νέος Πουγιόλ, αλλά φαίνεται να μοιάζει περισσότερο με τον Πικέ - κυρίως λόγω της φινέτσας του στην μπάλα. Και οι δύο σέντερ μπακ έχουν μάτι για μια πάσα. Ακόμη και η σωματική τους διάπλαση είναι συγκρίσιμη.

Οι φήμες έχουν ήδη αρχίσει να φουντώνουν για το μέλλον του Κουμπαρσί. Έχει γίνει διάσπαρτη κουβέντα ότι τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Τσέλσι σκοπεύουν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του, αφού είναι από τους αγαπημένους του Πεπ Γκουαρντιόλα. 

Είτε έτσι είτε αλλιώς - και όπου κι αν παίζει - ο Κουμπαρσί έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες να είναι κορυφαίος σέντερ μπακ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags