Facebook Pixel Ενενήντα λεπτά από την... απάντηση
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-11 09:46:00

Ενενήντα λεπτά από την... απάντηση

Ενενήντα λεπτά από την... απάντηση

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Κώστα Κουκουλά για τον τελικό του Μουντιάλ!

Η εικόνα πριν από τη διαδικασία των πέναλτι στον δεύτερο ημιτελικό ήταν χαρακτηριστική. Ο Χαβιέρ Ματσεράνο μιλά στους παίκτες της Αργεντινής, εκείνοι τον κοιτούν στα μάτια, εκτός από έναν που κοιτά τα... παπούτσια του.

Ισως να είναι ο Μέσι που με τα γκολ του πήρε στα περισσότερα μας την Αργεντινή και την πήγε μέχρι τον ημιτελικό. Ομως εκεί που χρειάστηκε, περισσότερο από το τεράστιο ταλέντο, ο απόλυτος ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, ο «μικρός μάγος» δεν τα κατάφερε. Εκεί μίλησαν τα τεράστια «καρύδια» που διαθέτει ο φυσικός ηγέτης της Αργεντινής.

Επειτα από τον προημιτελικό με το Βέλγιο διέρρευσε στον Τύπο της Αργεντινής ότι ο Ματσεράνο ήταν εκείνος που μίλησε στα αποδυτήρια σε έντονο ύφος προσπαθώντας να αφυπνίσει τους υπόλοιπους, ενώ τα δημοσιεύματα πρόσθεσαν ότι ο Μέσι είχε σχεδόν βάλει τα κλάματα. Ακόμα και αν αυτό αγγίζει το όριο της υπερβολής, το ότι ο κόφτης της Μπαρτσελόνα και όχι το δέκα το καλό πήρε τον λόγο πριν από τα πέναλτι του ημιτελικού, αποδεικνύει πολλά.

Αν οι Βραζιλιάνοι ένιωθαν την πίεση 200.000.000 ανθρώπων σε κάθε τους πάσα, μέχρι που ήρθε η ολική κατάρρευση-παράδοση στο αγώνα εφιάλτη με τη Γερμανία, ο Μέσι νιώθει ότι συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα όλου του κόσμου. Ολοι αναρωτιούνται και θέλουν άμεσα την απάντηση για το αν μπορεί να φτάσει τον Μαραντόνα, οδηγώντας την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του τρίτου της Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπορεί αγωνιστικά να το πετύχει και να μπει στην ιστορία δίπλα στον μεγάλο Ντιέγκο. Δύσκολα όμως θα καταφέρει να ισοσκελίσει ή να ξεπεράσει το τι ήταν για την εθνική ομάδα της Αργεντινής ο Μαραντόνα. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ο Ντιέγκο δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά πολλά παραπάνω. Ηταν ο αρχηγός, ήταν αυτός που μιλούσε στους συμπαίκτες του, ήταν αυτός του οποίου η απόδοση επηρέαζε όλη την ομάδα, ήταν το ίνδαλμα το όνομα του οποίου έδιναν οι γονείς στα παιδιά τους.

Είναι αλήθεια ότι η Αργεντινή από το 1990 και μετά αναζητούσε αυτόν που θα την εμπνεύσει -όχι μόνο ως ομάδα αλλά ακόμα και ως λαό- πως μπορεί να την οδηγήσει ως νέος... Μωυσής από τη μιζέρια στη γη της επαγγελίας που δεν είναι άλλη από την παρουσία της στον τελικό της Κυριακής και βέβαια την πιθανή τοποθέτηση στη φανέλα ενός τρίτου αστεριού. Είναι ακόμα αλήθεια ότι στο πρόσωπο του Μέσι βρήκε τουλάχιστον την έμπνευση.

Αλλωστε τα κοινά τους είναι τόσα. Από τη φανέλα της Μπαρτσελόνα που έχουν φορέσει και οι δύο μέχρι το... μπόι τους. Στα γκολ του, κυρίως στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, το πίστεψαν ακόμα περισσότερο. Ομως η σιγή με το Βέλγιο και πολύ περισσότερο το «κρυφτό» που έπαιξε με την μπάλα στον ημιτελικό με την Ολλανδία προκάλεσε μια μικρή αναταραχή, η οποία σκεπάστηκε πάντως από τη χαρά της πρόκρισης.

Από σήμερα όμως το ερώτημα που βασανίζει όχι μόνο τους Αργεντινούς, αλλά τους περισσότερους φαν του ποδοσφαίρου στον κόσμο όλο, είναι το αν ο Μέσι θα γίνει τελικά Μαραντόνα. Αγωνιστικά, ίσως, ο ηγέτης όμως που θέλουν στην Αργεντινή σε όλα τα επίπεδα, μάλλον όχι. Αυτός ο ρόλος ανήκει στον Ματσεράνο, όπως άλλωστε και στην Μπαρτσελόνα ανήκει στους Τσάβι και Ινιέστα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags