Facebook Pixel Αστεράτη χωρίς σταρ
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-16 22:01:00

Αστεράτη χωρίς σταρ

 Αστεράτη χωρίς σταρ

Tελικά, είναι γραμμένο στο ριζικό των ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων, να τους παίρνει ακριβώς 24 χρόνια για να ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Η Βραζιλία είχε πάρει το «Ζιλ Ριμέ» σπίτι της το 1970 και το 1994 κέρδιζε και τέταρτο Μουντιάλ. Η Ιταλία κατέκτησε το τρίτο της τρόπαιο το 1982 και το τέταρτο στο 2006. Και χθες το βράδυ, στο «Μαρακανά» οι Γερμανοί, που είχαν να πανηγυρίσουν από το 1990 στη Ρώμη, τα κατάφεραν κι ελόγου τους. Επιπροσθέτως, η «νατσιοναλμάνσαφτ» έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που φόρεσε το στέμμα επί λατινοαμερικανικού εδάφους.

ΑΠΟΝΕΜHΘΗΚΕ δικαιοσύνη, πάντως. Μπορεί το συγκρότημα του Γιόακιμ Λεβ να μην είχε τον σταρ στη σύνθεσή του, όμως ήταν αστεράτη ομάδα. Σταθερή. Κι αυτό μετράει. Με εκκωφαντικές εμφανίσεις, όπως το ιστορικό 1-7 επί της Βραζιλίας και το 4-0 της πρεμιέρας επί της Πορτογαλίας, με λιγότερο εντυπωσιακές, αλλά πάντως με καμία κακή. Επιβεβαιώθηκε και το απόσταγμα της μουντιαλικής σοφίας, ότι μπορεί να βγάλεις το τουρνουά μόνο με καλές εμφανίσεις και να μην πάρεις την «κούπα», αλλά δεν μπορείς να τη σηκώσεις με μία κακή που μπορεί να είναι και μοιραία.
ΔΙΚΑΙΟΣYΝΗ σε όλο το βάθρο αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεύτερη κατετάγη μία σταθερή, αλλά διόλου εντυπωσιακή ομάδα. Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε μία ομάδα (Ολλανδία) που τα έδωσε όλα, υπερβαίνοντας εαυτόν, ενώ η Βραζιλία, πιθανώς η χειρότερη μουντιαλική «σελεσάο» όλων των εποχών έσπασε τα μούτρα της.

ΦΥΣΙΚA, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας πιστώνεται τη φετινή κατάκτηση, όπως και ο σκόρερ Μάριο Γκέτσε, που έλυσε τον κόμπο, αλλά μέρος του credit οφείλουμε να δώσουμε και στον προκάτοχο του Γιόακιμ Λεβ, τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ηταν ο προπονητής που άλλαξε τον αγωνιστικό προσανατολισμό της Γερμανίας, που πρόσθεσε φαντασία, που την έκανε πιο θελκτική. Ο Λεβ έχτισε επάνω σε αυτήν τη μετάλλαξη.
ΕΙΔΙΚOΤΕΡΑ στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι η γερμανική ομάδα έδειξε πιο αποφασισμένη για τη νίκη. Οι Αργεντινοί, όπως και στο ματς με την Ολλανδία, έδειξαν από ένα σημείο κι έπειτα ότι είχε σφηνωθεί στο μυαλό τους η διαδικασία των πέναλτι. Να οδηγήσουν εκεί την αναμέτρηση και ό,τι γίνει. Εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν καλή ως σκέψη. Ετσι έμεινε ανεκπλήρωτο το όνειρό τους να κατακτήσουν το Κύπελλο μέσα στο σπίτι των αιώνιων αντιπάλων τους, των Βραζιλιάνων.
 

ΠΗΓΗ: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags