Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Δεν είναι κέντρο διερχόμενων η Εθνική - Είτε είναι ο Ιτούδης είτε ο Σπανούλης... - Μόνο μία είναι η λύση"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-04 18:02:00

"Δεν είναι κέντρο διερχόμενων η Εθνική - Είτε είναι ο Ιτούδης είτε ο Σπανούλης... - Μόνο μία είναι η λύση"!

του Γιώργου Κτενά
"Δεν είναι κέντρο διερχόμενων η Εθνική - Είτε είναι ο Ιτούδης είτε ο Σπανούλης... - Μόνο μία είναι η λύση"!

"Ξεχάστε μετάλλια για τρία χρόνια, τεράστιο πρόβλημα στο 5"! Η εικόνα της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, η επόμενη ημέρα και οι δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν

Εθνική Ελλάδας: Σχετικά νωρίς τελείωσε η παρουσία τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντομπάσκετ και, προφανώς, χρειάζεται χρόνο για να αναλυθεί τι έφταιξε και, κυρίως, για να διορθωθεί και η Εθνική ομάδα να διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις μετάλλια και διακρίσεις.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Κώστα Σορώτο, πεπειραμένο προπονητή μπάσκετ με θητεία για πολλά χρόνια στα παρκέ, προκειμένου να σχολιάσει την παρουσία τής Εθνικής στις Φιλιππίνες αλλά και την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

"Αυτό είναι το πρόβλημα της Εθνικής - Έλειψαν Giannis, Σλούκας, Μήτογλου - Τεράστιο πρόβλημα στη θέση 5"

"Ήμασταν αναμενόμενα μη ανταγωνιστικοί με τις ελλείψεις που είχε αυτή η ομάδα. Και με την πρόοδο που έχουν πολλές άλλες ομάδες, ήταν δύσκολα και το ξέραμε", ανέφερε αρχικά ο Κ. Σορώτος και συμπλήρωσε για το πρόβλημα της Εθνικής: "Το πρόβλημα είναι ότι δεν βγάζουμε νέα παιδιά.

Πλήρωσε και τις απουσίες;

"Αντετοκούνμπο, Σλούκας, Μήτογλου ήταν τεράστιες απουσίες, ενδεχομένως αυτοί να είναι και οι τρεις πιο ποιοτικοί παίκτες που έχουμε. Είχαμε τεράστιο πρόβλημα στη θέση 5".

"Αυτός ξεχώρισε στην Εθνική - Δεν είναι πρόβλημα ο Ιτούδης - Έτσι θα γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί"

Ξεχωρίσατε κάποιο από τα νέα παιδιά για την προσπάθεια;

"Ο Ρογκαβόπουλος ήταν καλός στα πρώτα παιχνίδια, μετά ήταν λιγότερο καλή η απόδοση στα δύο τελευταία ματς, αλλά έδειξε ότι μπορείς να στηριχτείς πάνω του".

Το σχόλιό σας για τον Δημήτρη Ιτούδη;

"Το πρόβλημα δεν είναι ο εκάστοτε προπονητής, έχουμε αλλάξει πολλούς τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να παράξουμε παίκτες, είτε είναι ο Ιτούδης είτε είναι ο Σπανούλης είτε οποιοσδήποτε άλλος προπονητής. Χρειαζόμαστε νέους παίκτες για να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί".

"Να δούμε για Σπανούλη και Εθνική - Πλάνο τριετίας - Να μην είναι κέντρο διερχομένων"

Μια και αναφέρατε το όνομα του Σπανούλη, θεωρείτε ότι θα μπορούσε να βρεθεί σε αυτή τη θέση;

"Έχει μια χρονιά μόνο ως προπονητής, πολύ πετυχημένη σίγουρα, αλλά θα πρέπει να τον δούμε και στη συνέχεια. Δεν θέλουμε εθνική ομάδα μιας χρήσης. Όποιον εμπιστευτεί η Ομοσπονδία σε βάθος χρόνου, θα πρέπει για τα επόμενα τρία να ξεχάσουμε μετάλλια και διακρίσεις και να δουλέψουμε στην υποδομή, να φτιάξουμε νέους παίκτες. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, είναι ζοφερό το μέλλον".

Πώς θέλετε να κλείσουμε;

"Τα παιδιά που ήταν εκεί προσπάθησαν και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει, με τα καλά τους και τις αδυναμίες τους. Πρέπει να γίνει κάτι για να μην είναι κέντρο διερχόμενων η Εθνική, είναι τιμή και υποχρέωση για κάθε αθλητή όχι εθελοντισμός".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη! Αφαίρεσε το νεφρό ο Σίμανιτς στη Μανίλα - Είχε χτυπήσει στο Σερβία- Νότιο Σουδάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags