Facebook Pixel Λιονέλ Μέσι: "Σφήνα" Νιουκάστλ για τον Μέσι! "Καρακάξες", "ξε- καρακάξες" είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο…
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-03 15:14:00

"Σφήνα" Νιουκάστλ για τον Μέσι! "Καρακάξες", "ξε- καρακάξες" είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
"Σφήνα" Νιουκάστλ για τον Μέσι! "Καρακάξες", "ξε- καρακάξες" είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο…

Το βέβαιο διαζύγιο του Αργεντινού σούπερ- σταρ από την Παρί Σεν Ζερμέν κινητοποίησε άμεσα τους Magpies, τις λεγόμενες «καρακάξες», την τρίτη ομάδα που μετά τις Μπαρτσελόνα και Ίντερ Μαϊάμι εκδήλωσε ανοικτά ενδιαφέρον για την απόκτηση του 35χρονου αστέρα. 

Ο οποίος δήλωσε στο περιβάλλον του ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση της Παρί να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό δύο αγώνων, κι άλλων τόσων μισθών για ένα πειθαρχικό παράπτωμα που ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έκανε έχοντας ενημερώσει εγκαίρως, τόσο τον πρόεδρο, όσο τον γενικό διευθυντή για το 2ήμερο ταξίδι του αστραπή στο Ριάντ βάση του, υποχρεωτικού συμβολαίου μ’ έναν από τους μέγα- χορηγούς του (VisitSaudi).

Θεωρώντας όμως ότι ξέχασε να ενημερώσει και τον προπονητή του, η Παρί τον έθεσε το ίδιο εκτός αποστολής για τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, της ερχόμενης Κυριακής με την Τρουά και του μεθεπόμενου Σαββάτου με την Αζαξιό. Κι όταν τιμωρείς, υποτίθεται για παραδειγματισμό ολόκληρο Μέσι, τότε κι ο ίδιος έχει πλέον κάθε λόγο και δικαίωμα να μην ανανεώσει τη συνεργασία του και για μία τρίτη σεζόν επί της ουσίας βάζοντας ένα πρόωρο τέλος στην, όχι και τόσο πετυχημένη θητεία του στο Παρίσι.

Εννοείται πως όταν λέγεσαι Μέσι, έχεις κατακτήσει 7 φορές τη «Χρυσή Μπάλα» του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη κι οδήγησες την εθνική σου στην κατάκτηση του τελευταίου Μουντιάλ δεν γίνεται να τα βάψεις μαύρα, πόσο μάλλον να ξεμείνεις από… δουλειά. Στο μυαλό του υπάρχει πάντα το λεγόμενο plan B, μόνο που θα πρέπει μαζί με την οικογένειά του να ζυγίσει τα πράγματα σωστά και ν’ αποφασίσει που τον συμφέρει να ολοκληρώσει την μεγαλειώδη καριέρα του.

Μία περίπτωση είναι η επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα, την οποία θα επιθυμούσε κι ο ίδιος, όχι όμως στην περίπτωση που οι blaugrana αποκλειστούν από την Ευρώπη λόγω του σοβαρού σκανδάλου συστηματικών δωροδοκιών του πρώην διαιτητή Νεγκρέιρα. Μία δεύτερη είναι η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και το Mls (Major League Soccer), που για τους Αμερικανούς θα ήταν η ιδανικότερη διαφήμιση ενόψει του επόμενου Μουντιάλ, ταυτόχρονα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό.

Μία τρίτη, ίσως και σοβαρότερη όλων, να επιλέξει την αγγλική Νιουκάσλ για τους εξής, πολύ απλούς λόγους. Είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που μπορούν να του προσφέρουν τα 60εκ. ευρώ το χρόνο που του έδινε κι η Παρί, πριν του προτείνει μείωση 50%. Θα συμμετάσχει στο επόμενο Champions League. Είναι μία ανερχόμενη δύναμη του αγγλικού football, αλλά και μία από τις πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη έχοντας από πίσω τα δισεκατομμύρια δολάρια, μπορεί και τρις του Pif (Public Investment Fund), δηλαδή του Ταμείου των Δημοσίων Επενδύσεων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και το οποίο εκτιμάται ότι, θεωρητικά, θα μπορούσε να εξαγοράσει, μαζί τις Παρί Σεν Ζερμέν, Σίτι και Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι…

Η γαλλική «L’ Equipe» όμως, αναρωτιέται εάν το πρόωρο αντίο του Μέσι, εμμέσως, πλην, σαφώς εξυπηρετεί σε βάθος χρόνου την Παρί γιατί πέρα από το «βάρος» του Αργεντινού έχει να ξεφορτωθεί μία ακόμη, κι ολόκληρη 11άδα ποδοσφαιριστών τους οποίους δάνεισε αριστερά και δεξιά, αλλά που δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουν για να εξαντλήσουν τα συμβόλαιά τους έως και το 2025.

Για παράδειγμα ο Κέιλορ Νάβας, με λήξη το ’24 βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια της Νόττινγκαμ Φόρεστ, αλλά με την υπόσχεση να γυρίσει στο Παρίσι, στις 30 Ιουνίου, όπου τον περιμένουν ακόμη 12εκ. ευρώ. Ο Μάουρο Ικάρντι, μπορεί ν’ αναγεννήθηκε στη Γαλατάσαραϊ (με 13 γκολ και 7 ασίστ σε 18 παιχνίδια), αλλά τα 10εκ. ευρώ το χρόνο να εισπράττει από την Παρί. Ο Ντράξλερ, με 6εκ. ευρώ το χρόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάθεται στον πάγκο, είτε της Παρί, είτε της Μπενφίκα. Ο Ουινάλντουμ, παίζει και δεν παίζει στη Ρόμα. Ο Παρέντες τσακώνεται μονίμως με τον Αλλέγκρι στη Γιουβέντους. Ο Μισούτ δεν βλέπει την ώρα να φύγει από τη Σάντερλαντ. Ο Καρί έχει μηδέν λεπτά συμμετοχής στη Λοριάν. Ο Κουρζάβα το ίδιο, αλλά λόγω τραυματισμού, με την Φούλαμ. Ο Νταλό, λίγα περισσότερα με την Λειψία. Ο Εμπιμπέ με την Άϊντραχτ, κι ο Νταγκμπά με τη Στρασμπούρ.

Μετά προκύπτει το θέμα Μέσι, μετά του Εμπαπέ που πιθανότατα θα επιλέξει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά του Νεϊμάρ τον οποίο οι φίλαθλοι, ούτε που θέλουν να βλέπουν. Μετά του, οποιουδήποτε άλλου, πλην του Γκαλτιέ, προπονητή. Εν ολίγοις έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στο Παρίσι κι εδώ που τα «λέμε», όχι άδικα…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags