Facebook Pixel “Fair- play” Άρσεναλ: Eξαφάνισε Ουέστ Χαμ από το Λονδίνο, μετά τη λυπήθηκε
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-12 16:42:00

Το “fair- play” της Άρσεναλ: πρώτα εξαφάνισε την Ουέστ Χαμ από το Λονδίνο, και μετά τη λυπήθηκε

Sportdog Team

 Το… τενιστικό 0-6 με το οποίο οι «Gunners» συνέτριψαν τους συμπολίτες τους, παραμένοντας, μαζί με τη Σίτι στη σκιά της πρωτοπόρου Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κάζο για τους φιλάθλους των «Hammers», που κατά κύματα εγκατέλειψαν στο ημίχρονο, άρον, άρον τις εξέδρες του «London Stadium».

 Η Άρσεναλ προηγείτο ήδη 0-4 (όπως και το 2011, στο Νιουκάσλ, με τη διαφορά ότι τότε είχε ισοφαριστεί σε 4-4!), έως το 65’ πέτυχε δύο ακόμη γκολ, το ένα με τον Ντέκλαν Ράις, επί χρόνια αρχηγό της Ουέστ Χαμ πριν περάσει, το καλοκαίρι στους «εχθρούς», και ξαφνικά σταμάτησε. Είπε stop. Δεν υπάρχει λόγος να ταπεινώσουμε κι άλλο τον αντίπαλο, έτσι κι αλλιώς το ρεκόρ μας το καταρρίψαμε το ίδιο.

 

 Ένα ρεκόρ, κατά μία έννοια διπλό, αφενός γιατί είναι η τρίτη φορά, σε όλες τις διοργανώσεις που η Άρσεναλ κάνει δικό της ένα από τα λονδρέζικα ντέρμπι με το εντυπωσιακό 6-0. Αφετέρου, γιατί ήταν η μεγαλύτερή της, εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά το 1-7 στην έδρα της Άστον Βίλα το μακρινό 1935.

 Ρεκόρ, αλλά αρνητικό πέτυχε και η Ουέστ Χαμ, ακόμη χωρίς νίκη μες στο ’24, που είχε να χάσει στην έδρα της με έξι γκολ διαφορά από το 2-8 από τη Μπλάκμπερν, επίσης το μακρινό 1963.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags