Το τέλος της συνεργασίας της με τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ανακοίνωσε το Σάββατο (18/5) η Μπράιτον, σε μια απρόοπτη εξέλιξη.

Οι «γλάροι» και ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισαν το «διαζύγιο» κι ενώ το συμβόλαιο του πρώην προπονητή της Σαχτάρ Ντόνετσκ έληγε το καλοκαίρι του 2026.

«Είμαι πολύ λυπημένος που φεύγω από την Μπράιτον, αλλά είμαι πολύ περήφανος για όσα πέτυχαν οι παίκτες και το επιτελείο μου με την υποστήριξη όλων στον σύλλογο και των καταπληκτικών οπαδών μας τις δύο τελευταίες ιστορικές σεζόν.

Συμφωνήσαμε να τελειώσουμε τη συνεργασία μας, ώστε ο σύλλογος και εγώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον τρόπο που ταιριάζει στον καθένα μας καλύτερα, ακολουθώντας τις δικές μας ιδέες και οράματα, καθώς και τη δουλειά και τις ανθρώπινες αξίες μας.

Έχω απολαύσει πραγματικά μια έντονη διετία που εργάζομαι στην Premier League, αγωνιζόμενος σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Το να φύγω τώρα μου παρέχει χρόνο για να κάνω ένα διάλειμμα πριν αποφασίσω για τα μελλοντικά μου σχέδια», δήλωσε ο Ντε Τσέρμπι, που θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Μπράιτον στο κυριακάτικο (19/5) εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League.