Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Toumba Magazine» o Ρόμπερτ Μακ μίλησε για τους λόγους που επέλεξε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα έκανε το σχόλιό του για την ελληνική διαιτησία.

Σχετικά με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είπε: «Είναι μέσα μου, μέσα στην καρδιά μου, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλες οι αναμνήσεις μου και οι εμπειρίες μου με γύρισαν εδώ. Το να παίζεις μέσα στην Τούμπα είναι το καλύτερο συναίσθημα, μπροστά στους φιλάθλους. Ήθελα να έρθω εδώ και έτσι και έγινε. Επέστρεψα για το πρωτάθλημα. Ήθελα να γυρίσω πίσω για να τελειώσω αυτό που αρχίσαμε. Να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Κάτι που περιμένουν χρόνια οι φίλαθλοι».

Για την ελληνική διαιτησία είπε: «Οι διαιτητές έχουν αρχίσει να διορθώνονται. Ακόμα μπορεί να μην έχουν φτάσει στο 100% αλλά τουλάχιστον ξεκίνησαν».

Τέλος μίλησε για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους για της νέας σεζόν: «Εγώ θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου σωστά, να σκοράρω και να χαίρεται ο κόσμος, η ομάδα και εγώ προσωπικά. Ήρθα για να πανηγυρίσω με αυτούς τους ανθρώπους το πρωτάθλημα και να τους δώσω αυτό που αξίζουν. Όλη η Θεσσαλονίκη το περιμένει αυτό. Θα βάλω τα δυνατά μου, όπως και όλη η ομάδα για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όλοι περιμένουν το πρωτάθλημα, παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για μένα είναι το καλύτερο συναίσθημα να πετυχαίνεις τους στόχους σου».